Όχιιιιιιιιι! τα νήματα έχουν μόνο 1.5V! 90 είναι η υψηλή!
Όχιιιιιιιιι! τα νήματα έχουν μόνο 1.5V! 90 είναι η υψηλή!
Υψηλή για ποιο πράγμα; Για τον ενισχυτή;
Εγώ θά πρότεινα αφού έχεις φτάσει ως εδώ νά ελένξεις τόν c10 πρώτα πού είναι κρίσημη η τιμή του μετά τόν c8 καί τήν r3.Αυτά είναι στήν πρώτη λυχνία dk96.Δές τό σχεδιάγραμα πρώτα είναι εύκολο νά τά εντοπίσεις .Οι πυκνωτές πρέπει νά είναι 100pico καί η αντίσταση 27κω.Ειδικά ο c10 άν δέν έχει τήν σωστή τιμή αλλαξέ τον καί πές μας τί έγινε.
Σχετικά με τον C10 και R3 είναι Ok, όσο γία την C8 στο συγκεκριμένο ραδιόφωνο είναι λίγο αλλιώς. Έκανα 2-3πλο έλεχγο σε όλες τις αντιστάσεις, δύο αλλάχτηκαν. Οι ηλεκτρολυτικοί είναι εντάξει. Τους λοιπούς θα τους κοιτάξω ένα προς ένα όταν πάρω ένα σωστό καπασιτόμετρο στα χέρια μου μια και αυτό κάτι έχει αν και σχεδον του κουτιού. Αν κάνω και όλους αυτούς του ελέχγους νομίζω δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο και μάλον θα έχει αποσυντονιστεί. Παύση λοιπόν μέχρι να πάρω σωστό όργανο μπας και τελειώσω και τα υπόλοιπα που έχω σρχίσει.
Επίσης από διάφορα παρεμφερή σχέδια που έχω συγκρίνει και όλες οι τάσεις φένονται σωστές σε όλες τις λυχνίες.
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τον ενθουσιασμό!
Στό ποδαράκι 3 της 1 λυχνίας μετράς τάση?Ξεκόλησε τό ένα άκρο της r3 πού πάει στό σασσί καί σύνδεσε ένα μιλλιαμπερόμετρο μέ τό - στό σασσί καί τό + στό μέρος της αντίστασης πού ξεκόλησες.Δοκιμάζοντας καί τίς 3 μπάντες γυρίζουμε τόν μεταβλητό καί πρέπει νά έχεις μεταβολή ρεύματος παντού.Αλλιώς έχουμε πρόβλημα στήν ταλάντωση της λυχνίας.Εγώ πάντως επιμένω νά δοκιμάσεις πρώτα έναν άλλο πυκωτή στήν θέση τού c8.Κοντά είσαι θά βρείς τήν βλάβη, πολύ δύσκολο νά αποσυντονίστηκε εκτός εάν πείραξες τά πηνία.
Για δεσ και εδώ: http://www.radios-tsf.fr/01%20schema...lva/index.html
φίλε χρήστο έχω κι εγω το ίδιο ραδιοφωνο και προσπαθω να το βάλω σε λειτουργία αλλά ματαια.εμένα έει τροφοδοτικό αλλλά και που το βάζω στην πρίζα δεν κανει απολύτως τίποτα.τουλάχιστον εσενα σου κάνει και λίγο τσσσσ.
βασικά να το έβαλε η γιαγιά σου κατευθειαν στα 220 πιστευω δεν γίνεται γιατί όπως εχω δει και στο νετ κι όπως ειναι και το δικό μου έχει ένα τετραπολικο δις το οποίο δεν ταιριάζει νε κανενα εναλασσόμενου.
βασικά χαρηκα που υπαρχει ακομα ένας σαν κι εμενα που ψάχνεται με το συγκεκριμενο ραδιοφωνο.το μεσημερακι που θα γυρισω απο τη δοπυλεια θα ανεβασω και καμια φωτο να πάρουμε μια ιδεα.
φωτο οι 2 πρώτες το τροφοδοτικό
DSC00037.jpgDSC00038.jpgDSC00040.jpgDSC00041.jpgDSC00042.jpg