Σελίδα 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 31 έως 40 από 46

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Όχιιιιιιιιι! τα νήματα έχουν μόνο 1.5V! 90 είναι η υψηλή!

Το avatar του χρήστη Papas00zas
    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Υψηλή για ποιο πράγμα; Για τον ενισχυτή;

Προεπιλογή

Εγώ θά πρότεινα αφού έχεις φτάσει ως εδώ νά ελένξεις τόν c10 πρώτα πού είναι κρίσημη η τιμή του μετά τόν c8 καί τήν r3.Αυτά είναι στήν πρώτη λυχνία dk96.Δές τό σχεδιάγραμα πρώτα είναι εύκολο νά τά εντοπίσεις .Οι πυκνωτές πρέπει νά είναι 100pico καί η αντίσταση 27κω.Ειδικά ο c10 άν δέν έχει τήν σωστή τιμή αλλαξέ τον καί πές μας τί έγινε.

Το avatar του χρήστη Papas00zas
    Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Καστοριά

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από itta-vitta Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το 1κρ είναι κιλο-πικοφαραντ δηλ 1000 πφ, τα 10κρ είναι 10.000 πφ κοκ. Καλά το κατάλαβες. Δες μήπως βραχυκυκλώνει ο μεταβλητός πυκνωτής (ο μεγάλος), αυτός που γυρίζει με την κλωστή.
    Ακριβώς: 1000pF = 1nF

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Σχετικά με τον C10 και R3 είναι Ok, όσο γία την C8 στο συγκεκριμένο ραδιόφωνο είναι λίγο αλλιώς. Έκανα 2-3πλο έλεχγο σε όλες τις αντιστάσεις, δύο αλλάχτηκαν. Οι ηλεκτρολυτικοί είναι εντάξει. Τους λοιπούς θα τους κοιτάξω ένα προς ένα όταν πάρω ένα σωστό καπασιτόμετρο στα χέρια μου μια και αυτό κάτι έχει αν και σχεδον του κουτιού. Αν κάνω και όλους αυτούς του ελέχγους νομίζω δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο και μάλον θα έχει αποσυντονιστεί. Παύση λοιπόν μέχρι να πάρω σωστό όργανο μπας και τελειώσω και τα υπόλοιπα που έχω σρχίσει.
    Επίσης από διάφορα παρεμφερή σχέδια που έχω συγκρίνει και όλες οι τάσεις φένονται σωστές σε όλες τις λυχνίες.

Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια και τον ενθουσιασμό!

Προεπιλογή

Στό ποδαράκι 3 της 1 λυχνίας μετράς τάση?Ξεκόλησε τό ένα άκρο της r3 πού πάει στό σασσί καί σύνδεσε ένα μιλλιαμπερόμετρο μέ τό - στό σασσί καί τό + στό μέρος της αντίστασης πού ξεκόλησες.Δοκιμάζοντας καί τίς 3 μπάντες γυρίζουμε τόν μεταβλητό καί πρέπει νά έχεις μεταβολή ρεύματος παντού.Αλλιώς έχουμε πρόβλημα στήν ταλάντωση της λυχνίας.Εγώ πάντως επιμένω νά δοκιμάσεις πρώτα έναν άλλο πυκωτή στήν θέση τού c8.Κοντά είσαι θά βρείς τήν βλάβη, πολύ δύσκολο νά αποσυντονίστηκε εκτός εάν πείραξες τά πηνία.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

φίλε χρήστο έχω κι εγω το ίδιο ραδιοφωνο και προσπαθω να το βάλω σε λειτουργία αλλά ματαια.εμένα έει τροφοδοτικό αλλλά και που το βάζω στην πρίζα δεν κανει απολύτως τίποτα.τουλάχιστον εσενα σου κάνει και λίγο τσσσσ.

βασικά να το έβαλε η γιαγιά σου κατευθειαν στα 220 πιστευω δεν γίνεται γιατί όπως εχω δει και στο νετ κι όπως ειναι και το δικό μου έχει ένα τετραπολικο δις το οποίο δεν ταιριάζει νε κανενα εναλασσόμενου.

βασικά χαρηκα που υπαρχει ακομα ένας σαν κι εμενα που ψάχνεται με το συγκεκριμενο ραδιοφωνο.το μεσημερακι που θα γυρισω απο τη δοπυλεια θα ανεβασω και καμια φωτο να πάρουμε μια ιδεα.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    θρασυβουλος
    Περιοχή
    χανιά

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από p.gabr Εμφάνιση μηνυμάτων
    Χρηστο
    Αφαιρεσε την τροφοδοσια νυματων και ασε μονο την ταση ανοδου, η αφαιρεσε τις λυχνιες τελειως

Μετρα ξανα σε ανοδους και σκριν ,πρεπει να εχεις παντου 90 βολτ γιατι οι λυχνιες εχουν απειρη αντισταση
    Δεν υπαρχουν διαιρετες τασεως στην τροφοδοσια
    ΧΩΡΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ οι τασεις ειναι παντου ιδιες

καποιος πυκνωτης πρεπει να σου κανει την ζημια
    Όπως είπε και ο Παναγιώτης, αφαίρεσε τις λυχνίες και πάρε μετρήσεις στις τάσεις ανόδου των λυχνιών.
    Αντικατέστησε όλους τους πυκνωτές στις ανόδους (αν βλέπω καλά στο σχηματικό C16, C18,C27,C2 οι οποίοι λογικά είναι χάρτου.
    Επίσης αντικατέστησε τους δύο ηλεκτρολυτικούς.

Προεπιλογή

φωτο οι 2 πρώτες το τροφοδοτικό
    DSC00037.jpgDSC00038.jpgDSC00040.jpgDSC00041.jpgDSC00042.jpg

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτηΠρώτη ... 2345 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Παλαιό ραδιόφωνο μπαταριών με λυχνίες
    από ΑΘΑΝΟΣ στο forum Ραδιόφωνο & CD Player
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο Μήνυμα: 30-08-12, 10:54
  2. Επισκευη παλαιό ραδιόφωνο SIEMENS
    από nixagr στο forum Ραδιόφωνο & CD Player
    Απαντήσεις: 8