[QUOTE=aris285;490770]Αφου θες να μου κανεις εξεταση θα σου πω.
1)Αν εχει λιγοτερο φρεον θα ανέβει η υπερθερμανση με αποτελεσμα μειωσης της αποδοσης και κακης ψυξης του συμπιεστη.
2)Αν εχει περισοτερο τωτε θα ανεβουν οι πιεσεις με αποτελεσμα υψηλοτερο σημειο βρασμου στην χαμηλη (που σημενει παλι χαμηλοτερη αποδοση) και επιστροφες υγρων στον συμπιεστη με καταστροφικα αποτεσματα.
Δεν θα πω άσχημες κουβέντες , αλλά μόνο που χρησιμοποιείς τέτοιες "τεχνικές ορολογίες" του τύπου (υπερθέρμανση) στην απάντηση 1) . τα λέει όλα και είναι όλα τα .... λεφτά !!!
Στην 2) απάντηση ήσουν λίγο "βελτιωμένος" αν και εκτός του ότι θα "ανέβουν οι πιέσεις" είναι γενική ορολογία. καθώς και "σημείο βρασμού " επίσης.
Θα προτιμούσα πιο σωστές ορολογίες , όπως στις λέξεις "Εξάτμιση του ψυκτικού υγρού" ... και άρα απαγωγή της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος χώρου . και η συμπύκνωση του ψυκτικού υγρού .. και άρα αποβολή της περιττής θερμοκρασίας από τον συμπυκνωτή . Και πάνω σε αυτές τις ορολογίες να μου πεις και τις γνώμες σου.
Στην 1) ερώτηση (αν έχουμε λιγότερα υγρά ) . έχουμε μικρότερη πίεση ψυκτικού υγρού (μέσα στην κατάψυξη) . με μικρότερη εξάτμιση (ή αλλιώς σύνθλιψη) του ψυκτικού υγρού.. και άρα λιγότερη απαγωγή της θερμοκρασίας του περιβάλλοντος χώρου. Το "υπερθέρμανση" είναι άστοχο φίλε μου Άρη . Καθώς και το "κακής ψύξης του συμπιεστή". Άραγε γνωρίζεις την έννοια της λέξης συμπιεστής? και από πότε ο "συμπιεστής" χρειάζεται "καλή" ή "κακή " ψύξη?
Στην 2) ερώτηση (αν έχουμε περισσότερα υγρά) έχουμε μεγαλύτερη πίεση ... ναι αλλά δεν προσδιορίζεις και τις λεπτομέρειες ... όπου λες ότι έχουμε υψηλότερο "σημείο βρασμού" στην "χαμηλή"?
Ενώ πιο σωστά (αν έχουμε περισσότερα υγρά) . έχουμε περισσότερη πίεση ψυκτικού υγρού στην κατάψυξη με λιγότερη εξάτμιση του ψυκτικού (λιγότερη εξάτμιση λόγω και κορεσμένης πίεσης του ψυκτικού) . και άρα λιγότερη απαγωγή θερμοκρασίας από τον περιβάλλοντα χώρο (περιβάλλοντα χώρο = εσωτερικός θάλαμος ψυγείου). Αλλά και συνάμα έχουμε και μεγάλη πίεση στον συμπυκνωτή (όπου συμπυκνωτής = γίνεται ή συμπύκνωση του ψυκτικού υγρού από αέρια κατάσταση σε υγρή όπου και γίνεται η αποβολή της θερμοκρασίας στον εξωτερικό περιβάλλοντα χώρο). Όπου ούτε και ο συμπυκνωτής μπορεί να κάνει την συμπύκνωση του ψυκτικού υγρού (από την αέρια κατάσταση σε υγρή) και εδώ πάλι λόγω της κορεσμένης πίεσης.
Αλλά μέχρι εδώ .... για να σου πω και άλλα "διδακτικά" Άρη μου . Θα πρέπει να μου πληρώνεις και δίδακτρα.




Απάντηση με παράθεση