με 50e έχεις πάρεις mb με επεξεργαστή atom, και έχεις κανονικό pc, μάλιστα είναι 17*17cm και έχει παθητική ψήκτρα χωρίς ανεμιστήρες
με 50e έχεις πάρεις mb με επεξεργαστή atom, και έχεις κανονικό pc, μάλιστα είναι 17*17cm και έχει παθητική ψήκτρα χωρίς ανεμιστήρες
Δεν με ενδιαφέρει για pc. Ψάχνω για τα συγκεκριμένα μια λύση.
αν έχει παιχνίδι τελικά , ο μόνος τρόπος ειναι να δοκιμάσεις όλους τους συνδυασμούς του κωδικοποιητή
η πλακέτα είναι του ρούση και έχει μΕ αμτελ, δηλαδή το έφτιαξε για το συγκεκριμένο σύστημα και δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις ανταλλακτικό.
δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να γίνει κάποιος ρεσετ για να μην μπουτάρει με την έξτρα πλακέτα
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη picdev : 20-12-11 στις 12:30
Στρατο μην ψαχνεις αδικα. Δεν υπαρχει παιχνιδι για παιδια στη συγκεκριμενη πλακετα. Ουτε μπουταρει απο καπου αλλου 100%. Το θεμα ειναι πολυ απλο.Μήπως ξέρεις αυτό πως γίνετε να το γυρίσω στο παιχνίδι που έχει;
Δεν υπαρχει θεμα κανενος reset γιατι δεν υπαρχει καμια εξτρα πλακετα.δεν ξέρω αν υπάρχει τρόπος να γίνει κάποιος ρεσετ για να μην μπουτάρει με την έξτρα πλακέτα
O.K. Ευχαριστώ πολύ.
Επανήλθα με νέες ερωτήσεις. Αν μπορεσεις να βγάλεις συμπέρασμα φίλε Μάριε.
IMAG0058.jpgIMAG0059.jpgIMAG0056.jpg
Η εικονα δειχνει οτι εχεις προβλημα με τα σταθερα γραφικα. Η πειρα μου λεει οτι εχεις 90% κομμενη γραμμη πανω στην πλακετα και 10% καμμενη ram. Τωρα δεν ξερω πως χωρις παλμογραφο να μπορεσεις να βρεις την κομμενη γραμμη γιατι μου φαινεται υπερβολικα δυσκολο να τη βρεις με το "ματι". Η κομμενη γραμμη πρεπει να ειναι πιο πιθανο στο address bus των eprom γραφικων και λιγοτερο πιθανο στο data bus των eprom γραφικων. Ετσι οπως ειναι στη φωτογραφια οι eprom γραφικων ειναι αριστερα. Οι τεσσερις πανω δεξια ειναι το προγραμμα και δεν τις πειραζεις καθολου και η μια κατω δεξια ειναι ο ηχος που επισης δεν πειραζεις καθολου. Οι ram βρισκονται στην εκτη καθετη σειρα των ολοκληρωμενων και πρεπει να ειναι 6116 (αν θυμαμαι καλα).
Νομιζω οτι για μενα ειναι υποθεση 10-15 λεπτων να την επισκευασω αλλα εξ' αποστασεως ολα μου φαινονται τρομερα δυσκολα.
Και μόνο αυτό με φτάνει. Αν καταφέρω κάτι έχει καλός. Και πάλι χίλια ευχαριστώ.
Στρατο , πριν κανεις οτιδηποτε ,βγαλε με προσοχη τις μνημες απο τις βασεις (eprom ,ram)
φυσικα να θυμασαι απο που τις εβγαλες , τριψε ελαφρα τα ποδαρακια με ψιλο γυαλοχαρτο,
και ξαναβαλτες με προσοχη . Υπαρχει περιπτωση , επειδη καθοταν καιρο η πλακετα
να οξειδωθηκαν οι επαφες .Μακαρι να εισαι τυχερος . Αν δεν δουλεψει , για να βρεις που
περιπου ειναι η βλαβη , με ανοικτο το παιχνιδι ,θα βγαζεις μια μια τις μνημες , εκει που δεν
θα δεις αλλαγη στην οθονη ειναι και το προβλημα , δηλαδη ενω βγαζεις τις καλες θα χαλαει
περισσοτερο η εικονα ,μολις βγαλεις την καμενη (η εκει που εχει κοψιμο η πλακετα) δεν θα
αλλαξει τιποτα στην οθονη.
υ.γ η πλακετα δειχνει να ειναι σε καλη κατασταση , η καλωδιωση ειναι του κωλου , οταν
καταφερεις και την φτιαξεις , αλλαξε τα καλωδια τροφοδοσιας (τουλαχιστον) με πιο χοντρα .
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη TSAKALI : 22-12-11 στις 17:48
Φίλε Τσακάλι, είναι το πρώτο πράγμα που έκανα, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Αύριο το πρωί θα κοιτάξω αυτά που μου είπε ο Μάριος.