ΙΔΙΑ ακριβως ιστορια με την δικιαμου πρεπει να χρησιμοποιησης το ρουτερ της ιδιας εταιρειας και πανω στο ρουτερ να συνδεσεις το τηλ στο αντιστοιχο βυσμα <πανω στο ρουτερ> εγω εχω HOL
Δεν το γνωριζα αυτο... Νομιζα οτι απλα με ενα spliter θα ειχα κανονικα τηλεφωνο και το ρουτερ μονο για το pc.
Στο ρουτερ ομως που μου εδωσαν δεν εχει αλλο βυσμα για τηλεφωνο. εχει 4 ethernet εξοδου και ενα βυσμα DSL εισοδου τιποτε αλλο.
Χρησιμοποιεί και η forthnet voip για τις κλήσεις?
Στην περιοχη των Σερρων που εβαλα Forthnet2play ηταν Voip. Καταργησα ολον τον εξοπλισμο του ΟΤΕ (ADSL router, splitter κλπ) και συνδεσα τη γραμμη κατ'ευθειαν πανω στο router της Forthnet. Η Συσκευη τηλεφωνου συνδεθηκε πανω στο router και αμεσως ολα ηταν ΟΚ.
Μαλλον κατι τετοιο πρεπει να γινεται. Το δηλωσα εγω σαν βλαβη και μου ειπαν οτι εντοπησαν κομμενο καλωδιο στον κατανεμητη. Το περιεργο ειναι οτι αυτην την στιγμη εβαλα το router και συνδεθικε κανονικα το internet. το τηλεφωνο ομως παραμενει νεκρο. μετρησα την ταση της γραμμης και εχω 4,5V. Εγω ηξερα οτι η τηλεφωνικη γραμμη εχει κοντα στα 60V.
Παντως σε περιπτωση που οντως ειναι voip τοτε το router που μου εδωσαν ειναι λαθος. δεν εχει πανω του κανενα βυσμα εξοδου για τηλεφωνο παρα μονο ethernet.
Όταν λές ότι καλεί κανονικά Τι? σημαίνει δηλαδή αν πάρει το σπίτι από ένα περίπτερο ακούς να καλεί αλλα στο σπίτι δεν κουδουνίζει?
Σου στείλανε το router? αν ναι έχει στη πίσω μεριά μία ή δύο θέσεις που να γράφει tel1 tel2?
Αν ναι βάλε το καλώδιο από το τοίχο στη θέση ADSL και το τηλέφωνο στη θέση tel1
μπροστά έχει ένα φωτάκι που γράφει voip1 voip2. Μετά από 1 λεπτό περίπου θα πρέπει το τηλέφωνο να κάνει μπρρρρρρρρρρρρ και όταν ανάψει το φωτάκι voip να κάνει τουτ τουτ.
Συνήθως to router είναι προγραμματισμένο και στο τηλέφωνο και στο Internet με τα δικά σου στοιχεία (Μπορεί να μην είναι προγραμματισμένο στο internert )
Από ότι βέβαια ξέρω η εν λόγω εταιρεία δεν χρησιμοποιεί voip Αν είναι έτσι Είναι πρόβλημα από το κέντρο
Σύνδεσε το τηλέφωνο πάνω στη γραμμή να δεις ακούς τίποτα?
το έχεις δώσει βλάβη?
Γιατί δεν το δήνεις βλάβη;;;;;;