Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 21 έως 30 από 37
    Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Μπορεί να φταίει και η main για να το σιγουρέψουμε όμως θέλουμε το σχέδιο και κάποιες μετρήσεις επιπλέον.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Για να συνενοούμαστε. Εγώ βλέπω μπροστά μου
    1 το τροφοδοτικό
    2 Την πλακέτα με τα κουμπια της οθόνης
    3 την πλακέτα στην οποία καταλήγουν καλοδιοταινίες από τα δύο παραπάνω και από την οποία ξεκινά η καλοδιοταινία για το πάνελ
    Όταν λες "main" ποιο από τα τρία ενοείς ?
    Είπαμε είμαι αράχριος
    Σχέδιο που να το βρω και τι μετρήσεις να κάνω ?
    Σε ευχαριστώ πολύ

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Για να συνεννοηθούμε από την στιγμή που δεν το έχεις απόλυτα πρέπει να έχουμε το service manual (που δεν ξέρω που θα το βρεις),
    μετά σύμφωνα με αυτό να δούμε αν οι εντολές είναι pull-up ή pull-down και αν το πρόβλημα είναι στο inverter ή στην main.

Main είναι αυτό που αναφέρεις στο 3.

4. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον spiroscfu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

alex504 (09-11-11)

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Καμιά ίδέα που μπορώ να βρω το repair manual. Μέχρι τώρα το βρήκα μόνο στα Ρώσικα

Το avatar του χρήστη materatsi
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Γαστουνη Ηλειας

Προεπιλογή

Βαγγελη στειλε μας το μοντελο να κοιταξουμε και εμεις,εχει δικιο ο Σπυρος,χωρις σχεδιο σε τετοια κυκλωματα ειναι δυσκολο να κανει καποιος οικασιες.Κατι χρησιμο θα ηταν για τις επομενες κινησεις,να μαθεις (αν δεν ξερεις) να μετρας εξαρτηματα.Ξεκινα με διοδους και υστερα τρανζιστορ.Ο ελεγχος τασεων πιθανον να αποδειξει καποια βαθμιδα εξαρτηματων.

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Βαγγέλη δοκίμασε το τροφοδοτικό με τις λάμπες ccfl (χωρίς την πλακέτα video), δίνοντας μέσω μιας αντίστασης μεγαλύτερης από 470Ωμ και μικρότερης από 1000Ωμ (όποια έχεις), να δώσεις 5V ή γείωση στο on/off (μια φορά γείωση και μια +5 και παρατήρησε το αποτέλεσμα).
    (Αν υπάρχει παύλα πάνω από το On ή off, σημαίνει ότι αυτό που δεν έχει παύλα, θέλει +5 για να ενεργοποιηθεί -η παύλα είναι η "άρνηση" στην άλγεβρα boole-).

Αν ανάψουν οι λάμπες, το τροφοδοτικό πιθανά να είναι εντάξει.

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παιδιά πρώτα απ όλα να πω ότι είναι αξιοθαύμαστη η προθυμία όλων σας να βοηθήσετε και σας ευχαριστώ πολύ γι αυτό. Τώρα πάμε σε απαντήσεις και απορίες
    Το μοντέλο είναι
    SONY SDM-S71R. Μιλάμε για 17΄΄ tft οθόνη
    Πάμε τώρα στην μέτρηση εξαρτημάτων
    Αρχικά να ξαναπώ ότι δεν είμαι ηλεκτρονικός, είμαι πληροφορικός
    Η αλήθεια είναι ότι πέρυσι άρχισα να διαβάζω από μόνος μου λίγα θεωρητικά για την ηλεκτρονική επιστήμη. Τα πολύ βασικά όμως , τι είναι πυκνωτής αντίσταση δίοδος τρανζίστορ κλπ. Από εκεί και πέρα είμαι σε θέση να κάνω μετρήσεις τάσης αντίστασης και διόδων . Αν χρειαστεί μέτρηση σε τρανζίστορ θα μου πείτε και θα κάνω.

Πάμε τώρα στο μήνυμα του klik

Βαγγέλη δοκίμασε το τροφοδοτικό με τις λάμπες ccfl (χωρίς την πλακέτα video), δίνοντας μέσω μιας αντίστασης μεγαλύτερης από 470Ωμ και μικρότερης από 1000Ωμ (όποια έχεις), να δώσεις 5V ή γείωση στο on/off (μια φορά γείωση και μια +5 και παρατήρησε το αποτέλεσμα).

Για να καταλάβω μην κάνω καμιά πατατιά
    Αποσυνδέω την πλακέτα video και στην συνέχεια συνδέω τον ακροδέκη 5 volt (από την 11pin υποδοχή του τροφοδοτικού ) σε σειρά με μία αντίσταση 470Ωμ< r <1000Ωμ και την αντίσταση με τον ακροδέκτη on/off. Επαναλαμβάνω το ίδιο συνδέοντας τον ακροδέκτη gnd με τον on/off και παρατηρώ τι γίνεται ?

(Αν υπάρχει παύλα πάνω από το On ή off, σημαίνει ότι αυτό που δεν έχει παύλα, θέλει +5 για να ενεργοποιηθεί -η παύλα είναι η "άρνηση" στην άλγεβρα boole-).

Αυτό με την παύλα δεν το καταλαβαίνω….. Τι εννοεί ο ποιητής ?
    Είπαμε είμαι ηλεκτρονικά αγράμματος

Και πάλι σας ευχαριστώ όλους παιδιά

Το avatar του χρήστη materatsi
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Γαστουνη Ηλειας

Προεπιλογή

(-)= ενδειξη αρνητικου στην συνεχη ταση...Αν μετρησεις αναπδα με πολυμετο σε κλιμακα dc,το κοκκινο καλωδιο (+) και μαυρο (-) θα εμφανιστει στην οθονη (-)

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Ευχαριστώ για την διευκρίνηση
    Συνεχίζω όμως να μην καταλαβαίνω
    Το άν έχει - πως θα το διαπιστώσω?Μέχρι εδώ κατάλαβα ότι θα πρέπει να δώσω 5 volt ή γείωση ( από το τροφοδοτικό ) στο on/off σε σειρά με μία αντίσταση 470Ωμ<<1000Ωμ, σωστά? καi να δω τι γίνεται. Το - που θα εμφανιστεί ? Θα πρέπει συγχρόνως να μετράω με το πολύμετρο και τι να μετράω?
    Μην ξεχνάτε ότι πολλά τα οποία για εσάς είναι αυτονόητα για μένα αποτελλούν καινούργια γνώση, οπότε ίσως γι αυτό να έχω εκνευριστική άγνοια

Το avatar του χρήστη klik
    Μέλος
    Όνομα
    N/A
    Περιοχή
    Θεσσαλλλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ba99297 Εμφάνιση μηνυμάτων
    ...

Αποσυνδέω την πλακέτα video και στην συνέχεια συνδέω τον ακροδέκη 5 volt (από την 11pin υποδοχή του τροφοδοτικού ) σε σειρά με μία αντίσταση 470Ωμ< r <1000Ωμ και την αντίσταση με τον ακροδέκτη on/off.
    ΝΑΙ

Επαναλαμβάνω το ίδιο (αν δεν γίνει τίποτα αξιόλογο με την προηγούμενη δοκιμή) συνδέοντας τον ακροδέκτη gnd με τον on/off και παρατηρώ τι γίνεται ?
    ΝΑΙ

Αυτό με την παύλα δεν το καταλαβαίνω….. Τι εννοεί ο ποιητής ?
    ...
    για τις παύλες, δες ένα παράδειγμα:
    Pinagem8031.jpg
    στην ακίδα 16 το WR είναι τέτοια ακίδα (με την παύλα).

Ας υποθέσουμε ότι το ΝΑΙ είναι τα 5V και το 0V είναι το ΟΧΙ (ψηφιακή λογική - άλγεβρα boole)

α) Αν μια ακίδα είχε π.χ. όνομα RESET (χωρίς παύλα), θέλει 5V για να γίνει ΝΑΙ (και να κάνει reset).

β) Αν είχε RESET με παύλα από πάνω (ή μερικές φορές συμβολίζεται ~RESET -από τον τελεστή αντιστροφής της γλώσσας C), τότε το ονομάζουμε NOT RESET και έχει δηλαδή αντίστροφη λογική.
    Δηλαδή θέλει 0V για να κάνει RESET.

Σελίδα 3 από 4 ΠρώτηΠρώτη 1234 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Επισκευή SONY cdp-s27
    από palexop στο forum Ραδιόφωνο & CD Player
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-11-08, 22:34
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-11-05, 08:19
  3. Επισκευή χρώματος οθόνης τηλεόρασης
    από ΠΕΤΡΟΣ Κ. στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 12