-

Αρχικό μήνυμα από
wow
Ναι αλλά κάνουν για τις συγκεκριμενες πλακετες ( laptop mb) οι leaded μπιλιες?
Επίσης και το solder paste πρεπει να είναι lead free για τις συγκεκριμενες πλακετες??
Κάποιος που να ξέρει σιγουρα ρε παιδια...?
-
-
Καλημέρα σας,
πήρα ένα Amtech NC 559 ASM UV flux και εκ των υστέρων είδα ότι είναι για lead free. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με leaded balls?
-
-
Θανάση η βασική διαφορά του lead-free από το leaded flux είναι η θερμοκρασία ενεργοποιήσεις του,
δηλ. από την στιγμή που κανείς από μας δεν τηρεί τα ακριβή temperatures profiles τότε δεν έχεις κάποιο βασικό πρόβλημά.
Υ.γ.
Αυτό που πήρες είναι "ειδικό" και για irda.
-
-
Ευχαριστώ Σπύρο. Δεν το δοκίμασα ακόμα σε κόλλημα αλλά για ξεκόλλημα μια χαρά είναι.
-
-
Καλησπέρα παιδιά.
Σήμερα προσπάθησα να κάνω το πρώτο μου reballing σε ολοκληρωμένο της nvdia. αφού το καθάρισα καλά απο το καλάι και το καθάρισα και απο το jel flux, στην συνλεχεια του απλώνω καινουργιο flux, προσαρμώζω το κατάλληλο stencil (χωρις κιτ) και ριχνω τις μπίλλιες. Μπήκαν όλες στις τρυπίτσες μέσα. ¨οταν λοιπόν εριξα αερα με χαμηλο flow πηγαιναν όλα μια χαρα. Από την στιγμή όμως που ριχνω απο πανω απο το stencil και flux αρχισαν οι μπιλλιτσες να βγαίνουν απ εξω...και απορώ εκανα κα΄τι λαθος? δεν επρεπε να ρίξω flux, μου επεσε πολύ? Για πείτε ρε παιδια την γνώμη σας.
Ευχαριστώ
-
-
Το επιπλέον flux που θα βάλεις αν βάλεις, θα το βάλεις αφού ψυλοκολλήσουν τα μπαλάκια και βγάλεις το stencil.
Υ.γ.
Αν είναι universal το stencil είναι δυσκολότερο.
-
-
Α μάλιστα...και κάτι άλλο όταν χρεισημοποιεις universal stencil πως βγαίνουν οι παραπάνω κολλημενες μπιλλιες;
-
-
Αυτό είναι το δύσκολο μέρος (πρέπει να το ζεστάνεις απαλά χαλαρά και με χαμηλή θερμοκρασία) για αρχή θα σου συνιστούσα να πάρεις stencil για το συγκεκριμένο.
-
-
Έχω πάρει γυρω στα 100 stencils για συγκεκριμένα ολοκληρωμενα. το θέμα είναι ότι καποια στιγμη θα χρειαστεί να χρισιμοποιήσω universal γιατι είναι τοσα πολλά τα ολοκληρωμένα.
-
-
Αν έχεις την διάθεση μπορείς να βάλεις carbon tape στα σημεία που δεν πρέπει να έχει μπαλάκια (είναι λίγο χρονοβόρα διαδικασία για να γίνει σωστά).
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης