Και πως εντοπίζω που είναι η διαρροή?
Ίσως ακούγεται χαζό το ερώτημα αλλά τόσα ξέρω τόσα ρωτάω...
Και πως εντοπίζω που είναι η διαρροή?
Ίσως ακούγεται χαζό το ερώτημα αλλά τόσα ξέρω τόσα ρωτάω...
Μέτρα πρώτα και γράψε τη τάσεις έχεις στο on/off και dimming (με κόκκινο και πράσινο λαμπάκι) και αν ανάβουν οι λάμπες του panel.
Πριν ακόμη μετρήσω on - off και dimming να πω ότι η οθόνη δίχνει εντελώς νεκρή. Ούτε πράσινο ούτε κόκκινο λαμπάκι ανάβουν( το είχα αναφέρει και στην αρχική ανάρτηση) αλλά ούτε και το backlight δίχνει ενεργό
Μετρησε ταση σε αυτα που προανεφερε ο Σπυρος,υστερα δοκιμασε να βγαλεις απο την pcb στο πλαισιο της οθονης,την καλωδιοταινια η φυσα...με προσοχη,μετα ανοιξε την σε λειτουργεια και παρατηρησε αν υπαρξει ενδειξη σε λαμπακι.Αν παλι οχι,βγαλε τις δυο λευκες φυσες δεξια,αριστερα των μετασχηματιστων inverter στην πλακετα του τροφοδοτικου και ξανα ελεγξε το λαμπακι.Αν και δεν ειναι απολυτο να αναψει αν υπαρχει,αν δεν υπαρχουν οι φυσες ,ομως ισως και να βρουμε αμεσα την βαθμιδα που ευθυνεται.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη materatsi : 05-11-11 στις 03:33
alex504 (09-11-11)
Για το λαμπάκι είχα την αίσθηση που κάτι αναφέρονταν εκτός του αρχικού post (άλλα μάλλον έκανα λάθος),
τώρα για το backlight μην περιμένεις να δεις την οθόνη λεύκη (τσέκαρε το όπως σου είπε ο γιώργος) και γράψε τη τάσεις μετράς στο on/off και dimming,
τα n/c μην σε απασχολούν δεν είναι συνδεμένα.
Εκανα επεξεργασια στο προιγουμενο μυνημα,μαλλον γραφαμε μαζι με τον Σπυρο...μπερδευτηκα και εγω με τα λαμπακια!Ειναι και αργα η ωρα.
Φίλε απόστολε έχω μερικούς πελάτες μαρουσιωτες βέβαια η επιχείρηση είναι στη δάφνη
Έχω φτιάξει ένα μικρό δωμάτιο εδώ στο σπίτι σκέτο ιατρείο ξέρεις για τους εδώ πελάτες
Πάντως θέλω να έρθω στην Κάρπαθο έχει πολύ ωραίες παράλιες μάλλον του χρόνου να είμαστε καλά πρώτα
Παιδιά συγνώμη για την καθυστέρηση. Σήμερα ξάδειασα να μετρήσω αυτά που μου είπατε
Λοιπόν diming και on/off δίνουν τάση 0 volt είτε έχω την συνδεδεμένη την φύσα της pcb είτε όχι. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που έχω συνδεδεμένες τις λευκές φύσες δεξιά και αριστερά των μετασχηματιστών inverter. Diming και on/off δίνουν τάση 0 πάντα .
Παίζει να είναι ο κεντρικό μετασχηματιστής ? Πως τον ελέγχω ( αν εκτιμάτε ότι μπορεί να είναι αυτό) ?
Συνεχίζει να σφυρίζει?
Νομίζω πως για να γίνει on η tv πρέπει (αφού υπάρχουν τα 5 και 12V όπως είπες) να πάρει ~5V και στα δυο (on-off/dimming).
Νέα δεδομένα
Μέχρι κάποια στιγμη σφύριζε. Στην συνέχεια βάλε βγάλε τα βύσματα σταμάτησε να σφυρίζει και άναψε το πράσινο λαμπάκι του on/off. Τα volt όμως στο on/off και dimming εξακολουθούν να είναι 0. Επίσης το λαμπάκι είναι μόνιμα πράσινο και δεν γίνεται κόκκινο ή πορτοκαλί. Με πράσινο το λαμπάκι φωτίζω το πάνελ με έναν φακό ( μήπως είναι πρόβλημα το inverter ) αλλά δεν βλέπω τίποτα στο πάνελ. Αυτά...
Υ.Γ Δεν είναι TV είναι οθόνη