Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 37

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή Επισκευή τροφοδοτικό οθόνης sony 17''

Παιδιά γεια χαρά
    Θα δηλώσω για μια ακόμη φορά ότι δεν είμαι ηλεκτρονικός, αλλά προσπαθώ να μάθω (τα βασικά) επισκευάζοντας χαλασμένες συσκευές που μου δίνει ο ένας και ο άλλος. Έτσι λοιπόν έπεσε στα χέρια μου μια sony 17''. Ο προκάτοχος της οθόνης μου είπε ότι την πήγε στην αντιπροσωπεία και του είπαν ότι το πρόβλημα είναι στο τροφοδοτικό. Επειδή δεν συνέφερε η επισκευή μου την έδωσε
    Έφτασα λοιπόν στο τροφοδοτικό το οποίο είναι αυτό που φαίνεται στην εικόνα
    sony lcd power board.JPG
    Άνοιξα την οθόνη με την ελπίδα ότι θα πρόκειται για κανένα σκασμένο πυκνωτή, οπότε με απλή αντικατάσταση των πυκνωτών θα λυνόταν το πρόβλημα. Για να μην σας ζαλίζω το μόνο που έλεξα ήταν η ασφάλεια του τροφοδοτικού η οποία είναι ΟΚ. Αυτή τη στιγμή η οθόνη δεν ανοίγει καν. Ούτε το λαμπάκι on-off. Οπτικά οι πυκνωτές φαίνονται ΟΚ. Τι άλλο μπορώ να ελέξω ( με ένα απλό πολύμετρο που διαθέτω)
    Σας ευχαριστώ πολύ

Το avatar του χρήστη materatsi
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Γαστουνη Ηλειας

Προεπιλογή

Φιλε Βαγγελη το οτι ειπε καποιος στην sony πως φταιει το τροφοδοτικο δεν σημαινει πως ειναι απολυτο να ελεγχθει μονο αυτο,αλλα αφου δεν ανοιγει ουτε το ενδεικτικο της λαμπακι,πρωτα απο ολα θα μετρησεις στο λευκο εντεκα πιν βυσμα (πανω δεξια της φωτογραφιας) με αναλογη κλιμακα συνεχους τασεως σε πολυμετρο,απο αυτη που αναγραφει στην πλακετα.Αν δεν αναφερει ολες τις τασεις γραμμων,μετρησε στον (μεγαλου μεγεθους) πυκνωτη αν υπαρχουν εως και 300volt DC.Τα πρωτα βηματα ελεγχου ειναι αυτα και χρειαζεται προσοχη αφου υπαρχει μεγαλη ταση.

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον materatsi για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

alex504 (03-11-11)

ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από ba99297 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παιδιά γεια χαρά
    Θα δηλώσω για μια ακόμη φορά ότι δεν είμαι ηλεκτρονικός, αλλά προσπαθώ να μάθω (τα βασικά) επισκευάζοντας χαλασμένες συσκευές που μου δίνει ο ένας και ο άλλος.
    Ωραία η δήλωση , αλλά δεν μας είπες και τι είσαι .. και πόσο είσαι.
    Ο χάρος και από την ηλεκτροπληξία μαζεύει πελάτες.

5. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

jimk (05-11-11)

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Κυριάκο σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου.
    Έχεις απόλυτο δίκιο θέλει πολύ προσοχή
    Ας συστηθώ λοιπόν
    Με λένε Βαγγέλη είμαι 38 χρονών και εργάζομαι ως καθηγητής πληροφορικής σε δημόσιο σχολείο
    Προσπαθώ να αποκτήσω στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρονικής προκειμένου να επιδιορθώνω συσκευές που χαλάνε είτε δικές μου είτε του εργαστηρίου πληροφορικής στο οποίο είμαι υπεύθυνος. Πχ πολύ συνηθισμένη βλάβη είναι το κάψιμο τροφοδοτικών και οθονών και μητρικών πλακετών . Αν μπορούσα να τις επιδιορθώσω με μικρές παρεμβάσεις ( αντικατάσταση πυκνωτών διόδων κλπ) , αυτό θα μου έλυνε τα χέρια από θέμα κόστους ειδικά όπως είναι έτσι σήμερα τα σχολεία που δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για χαρτί. Δεν τρέφω αυταπάτες να πιστεύω ότι θα φτάσω σε σημείο να επιδιορθώνω τα πάντα, απλά η κάθε επιδιόρθωση για μένα ( μέσω της δικής σας βοήθειας που είστε οι περισσότεροι πιστεύω γνώστες του αντικειμένου) είναι και ένα μικρό σχολείο, μια σημαντική εμπειρία. Ελπίζω να σας κατατόπισα για το ποιος είμαι και τι κάνω. Σας ευχαριστώ όλους για την μέχρι τώρα βοήθειά σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μελλοντικά βοηθήσουν. Το θέμα με την οθόνη που προσπαθώ να επιδιορθώσω δεν αφορά το σχολείο αλλά οθόνη που μου δόθηκε και η οποία ήταν για τα σκουπίδια. Να είστε καλά

Το avatar του χρήστη Αποστόλης1
    Μέλος
    Όνομα
    Αποστόλης
    Περιοχή
    Άγονη γραμμή. https:// Αιγαίο/Κάρπαθος

Προεπιλογή

Ο μεγάλος πυκνωτής έχει τάση(Πόση)??? Αν όχι τι αντίσταση έχει?(πόση?)

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Αποστόλης1 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

alex504 (03-11-11)

ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69

Προεπιλογή

Βαγγέλη χάρηκα που ανοίχτηκες, εγώ είμαι 42+ κάτι ψιλά.
    Το θέμα είναι ότι έπεσες σε δύσκολη εποχή, οι εταιρίες δεν μοιράζονται ποια τα μυστικά τους, και έχουν εξαφανίσει τους μικρο-επισκευαστές.
    Η μόνη σου επιλογή, η αναζήτηση στα μισόλογα που βρίσκονται διάσπαρτα στα διεθνή φόρουμ. Repair Tips.

10. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

alex504 (03-11-11)

Το avatar του χρήστη alex504
    Μέλος
    Όνομα
    ΑΛΕΞΙΟΣ
    Περιοχή
    ΔΑΦΝΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Αποστόλης1 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ο μεγάλος πυκνωτής έχει τάση(Πόση)??? Αν όχι τι αντίσταση έχει?(πόση?)
    Πολύ ωραία η Κάρπαθος λίγο μακριά βέβαια έχω ένα συγγενή μου εκεί o οποίος είναι καθηγητής σε σχολείο γυμνασίου
    Εγώ νομίζω ότι αυτές οι πλακέτες χαλούν το μετας/τιστη το μεγάλο τον κίτρινο στην photo

Το avatar του χρήστη Αποστόλης1
    Μέλος
    Όνομα
    Αποστόλης
    Περιοχή
    Άγονη γραμμή. https:// Αιγαίο/Κάρπαθος

Προεπιλογή

Αλέξη υποθέτω ότι θα έχεις και πελάτες καρπάθιους, στο Μαρούσι έχει αρκετούς.
    Σε πιο γυμνάσιο είναι ο δικός σου?

Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις για τη βλάβη.

13. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον Αποστόλης1 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

alex504 (04-11-11)

Μέλος
    Όνομα
    Βαγγέλης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από materatsi Εμφάνιση μηνυμάτων
    Φιλε Βαγγελη το οτι ειπε καποιος στην sony πως φταιει το τροφοδοτικο δεν σημαινει πως ειναι απολυτο να ελεγχθει μονο αυτο,αλλα αφου δεν ανοιγει ουτε το ενδεικτικο της λαμπακι,πρωτα απο ολα θα μετρησεις στο λευκο εντεκα πιν βυσμα (πανω δεξια της φωτογραφιας) με αναλογη κλιμακα συνεχους τασεως σε πολυμετρο,απο αυτη που αναγραφει στην πλακετα.Αν δεν αναφερει ολες τις τασεις γραμμων,μετρησε στον (μεγαλου μεγεθους) πυκνωτη αν υπαρχουν εως και 300volt DC.Τα πρωτα βηματα ελεγχου ειναι αυτα και χρειαζεται προσοχη αφου υπαρχει μεγαλη ταση.
    Γιώργο σε ευχαριστώ για τις οδηγίες
    Μέτρησα τους ακροδέκτες και όπου υπάρχει ένδειξη για volt μέτρησα και είναι σωστή
    12v-ok
    12v-ok
    gnd
    gnd
    5v-ok
    5v-ok
    gnd
    Υπάρχουν και οι παρακάτω ενδείξεις. Εδώ τι μετράω ?

n/c
    on/off
    diming
    n/c

Επίσης μέτρησα τον μεγάλο πυκνωτή και βρήκα 317 volt
    Δεν ξέρω αν βοηθάει απλά αναφέρω ότι με το που συνδέω το καλώδιο του ρεύματος στην οθόνη ακούγεται ένα μικρό συνεχές εξασθενημένο σφύριγμα. Μόλις αποσυνδέσω το καλώδιο το σφύριγμα παύει να είναι συνεχές και βαθμιαία χάνεται

Αυτά όποιος μπορεί να βοηθήσει καλοδεχούμενος
    Ευχαριστώ
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη ba99297 : 04-11-11 στις 19:40

Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Το on/off είναι ο διακόπτης για το backlight και για full ισχύ του τροφοδοτικού, το dimming είναι μια τάση ~0 με ~5V που ελέγχει την φωτεινότητα τoυ backlight,
    τη τάσεις μετράς σε αυτά με το λαμπάκι κόκκινο και πράσινο.

Αλλά από την στιγμή που υπάρχουν οι τάσεις τότε πιθανόν να τραβάει πολύ ρεύμα (γι'αυτό σφυρίζει) από διαρροή στην main/t-con/ccfl,
    ή και πρόβλημα από το inverter μπορεί να γίνεται on (σε full ισχύ) το τροφοδοτικό αλλά να μην τραβάει ρεύμα και έτσι πάλι θα αλλάξει συχνότητα ο smps και θα ξανασφυρίξει.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spiroscfu : 04-11-11 στις 22:10

Σελίδα 1 από 4 123 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Επισκευή SONY cdp-s27
    από palexop στο forum Ραδιόφωνο & CD Player
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 03-11-08, 22:34
  2. Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο Μήνυμα: 20-11-05, 08:19
  3. Επισκευή χρώματος οθόνης τηλεόρασης
    από ΠΕΤΡΟΣ Κ. στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 12