jimk (05-11-11)
Κυριάκο σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου.
Έχεις απόλυτο δίκιο θέλει πολύ προσοχή
Ας συστηθώ λοιπόν
Με λένε Βαγγέλη είμαι 38 χρονών και εργάζομαι ως καθηγητής πληροφορικής σε δημόσιο σχολείο
Προσπαθώ να αποκτήσω στοιχειώδεις γνώσεις ηλεκτρονικής προκειμένου να επιδιορθώνω συσκευές που χαλάνε είτε δικές μου είτε του εργαστηρίου πληροφορικής στο οποίο είμαι υπεύθυνος. Πχ πολύ συνηθισμένη βλάβη είναι το κάψιμο τροφοδοτικών και οθονών και μητρικών πλακετών . Αν μπορούσα να τις επιδιορθώσω με μικρές παρεμβάσεις ( αντικατάσταση πυκνωτών διόδων κλπ) , αυτό θα μου έλυνε τα χέρια από θέμα κόστους ειδικά όπως είναι έτσι σήμερα τα σχολεία που δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για χαρτί. Δεν τρέφω αυταπάτες να πιστεύω ότι θα φτάσω σε σημείο να επιδιορθώνω τα πάντα, απλά η κάθε επιδιόρθωση για μένα ( μέσω της δικής σας βοήθειας που είστε οι περισσότεροι πιστεύω γνώστες του αντικειμένου) είναι και ένα μικρό σχολείο, μια σημαντική εμπειρία. Ελπίζω να σας κατατόπισα για το ποιος είμαι και τι κάνω. Σας ευχαριστώ όλους για την μέχρι τώρα βοήθειά σας και ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους μελλοντικά βοηθήσουν. Το θέμα με την οθόνη που προσπαθώ να επιδιορθώσω δεν αφορά το σχολείο αλλά οθόνη που μου δόθηκε και η οποία ήταν για τα σκουπίδια. Να είστε καλά
Ο μεγάλος πυκνωτής έχει τάση(Πόση)??? Αν όχι τι αντίσταση έχει?(πόση?)
alex504 (03-11-11)
Αλέξη υποθέτω ότι θα έχεις και πελάτες καρπάθιους, στο Μαρούσι έχει αρκετούς.
Σε πιο γυμνάσιο είναι ο δικός σου?
Από κάπου πρέπει να ξεκινήσεις για τη βλάβη.
alex504 (04-11-11)
Φίλε απόστολε έχω μερικούς πελάτες μαρουσιωτες βέβαια η επιχείρηση είναι στη δάφνη
Έχω φτιάξει ένα μικρό δωμάτιο εδώ στο σπίτι σκέτο ιατρείο ξέρεις για τους εδώ πελάτες
Πάντως θέλω να έρθω στην Κάρπαθο έχει πολύ ωραίες παράλιες μάλλον του χρόνου να είμαστε καλά πρώτα
Παιδιά συγνώμη για την καθυστέρηση. Σήμερα ξάδειασα να μετρήσω αυτά που μου είπατε
Λοιπόν diming και on/off δίνουν τάση 0 volt είτε έχω την συνδεδεμένη την φύσα της pcb είτε όχι. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που έχω συνδεδεμένες τις λευκές φύσες δεξιά και αριστερά των μετασχηματιστών inverter. Diming και on/off δίνουν τάση 0 πάντα .
Παίζει να είναι ο κεντρικό μετασχηματιστής ? Πως τον ελέγχω ( αν εκτιμάτε ότι μπορεί να είναι αυτό) ?
Συνεχίζει να σφυρίζει?
Νομίζω πως για να γίνει on η tv πρέπει (αφού υπάρχουν τα 5 και 12V όπως είπες) να πάρει ~5V και στα δυο (on-off/dimming).
Βαγγέλη χάρηκα που ανοίχτηκες, εγώ είμαι 42+ κάτι ψιλά.
Το θέμα είναι ότι έπεσες σε δύσκολη εποχή, οι εταιρίες δεν μοιράζονται ποια τα μυστικά τους, και έχουν εξαφανίσει τους μικρο-επισκευαστές.
Η μόνη σου επιλογή, η αναζήτηση στα μισόλογα που βρίσκονται διάσπαρτα στα διεθνή φόρουμ. Repair Tips.
alex504 (03-11-11)