Σε ευχαριστώ master...τα γιοκ όμως ποιά είναι?
Σε ευχαριστώ master...τα γιοκ όμως ποιά είναι?
Τα yoke δεν έχουν σχέση (αφού η tv είναι σε stand-by), αυτό που μπορεί να κάνει το θόρυβο είναι ο μ/σ τροφοδοσίας (από λάθος ταλάντωση σε stand-by mode) που συνήθως φταίνε πυκνωτές ή κάποιο lpf στα 220V.
Για να καταλάβεις από που προέρχεται ο θόρυβος μπορείς να βάλεις την μύτη ενός κατσαβιδιού πάνω του και την άλλη μεριά του να την βάλεις στο αυτί σου (σαν ακουστικά από μηχανολόγους).
alex504 (15-10-11)
Σπύρο ευχαριστώ να ρωτήσω κάτι βάζοντας το αυτί σε stand by πάνω στα ηχεία ακούγεται φύσιμα!είναι φυσιολογικό..κάθε τηλεόραση το έχει?
Φυσικά και όχι όταν είναι σε stand-by ο ενισχυτής είναι off αλλά σε μερικές τηλεοράσεις χαμηλής ποιότητας μπορεί και να είναι φυσιολογικός ένας πολύ μικρός θόρυβος.
Αν είναι όμως ακουστός από απόσταση (σε εντελώς ήσυχο περιβάλλον) τότε πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημά ή η τροφοδοσία του ή το κύκλωμα του ενισχυτή (stand_by/on).
ανεβάζω φώτο ο ήχος απο τον μ/χ ακούγεται....IMG0065A.jpgIMG0063A.jpgIMG0064A.jpg
Σπύρο δεν ακούγεται πολύ ο ήχος μόνο αν κολλήσεις το αυτί στο ηχείο!αλλά και πάλι δεν θα έπρεπε είναι νασ να λειτουργεί το audio κύκλωμα σε stand by....
να τον αποκολλήσω και τι να κάνω βερνίκι η σιλικόνη?
Θυμιζει κορεα η φωτογραφια (θα συμφωνησω με τον Σπυρο) και φυσικα αλαγη σε πυκνωτες,ομως και κατι αλλο.Τσεκαρε αν υπαρχει τριμμερ στην τροφοδοσια...Ισως να εχει ερθει η ωρα του (ανοιγεις την συσκευη και μετρας αν ειναι 110 τα βολτ π.χ στον πυκνωτη μετα το τροφοδοτικο) αν και θα χριαζοταν το σχεδιο για περαιτερω διαδικασιες.
xaxaxaxa ναι γιώργο κάργα κορέα τουλάχιστον για την samsung ειναι η μαμά!είναι η μόνη tv που έχω δεί που να έχει οθόνη samsung και όχι άλλης εταιρείας!τωρα για βρές κορεάτικη(δηλαδή αυθεντική) samsung!λοιπόν το βρήκα το service manual αλλά δεν μπορώ να το κατεβάσω!
http://elektrotanya.com/samsung_cx-5.../download.html