τελικά δεν είχα λαδώσει σωστά το μοτερ... ένας φίλος μου είπε να τα λύσω το μοτερ και να λαδώσω τα 2 ρουλεμάν που έχει(ένα μπρος και ένα πίσω),
πυκνωτή άφησα τον ίδιο, φαίνεται να δουλεύει σωστά τώρα, αύριο θα τον συναρμολογήσω
τελικά δεν είχα λαδώσει σωστά το μοτερ... ένας φίλος μου είπε να τα λύσω το μοτερ και να λαδώσω τα 2 ρουλεμάν που έχει(ένα μπρος και ένα πίσω),
πυκνωτή άφησα τον ίδιο, φαίνεται να δουλεύει σωστά τώρα, αύριο θα τον συναρμολογήσω
Ωχ... Μη βάζετε λάδι στα ρουλεμάν, μετά αρχίζει να κάνει θόρυβο!
Σωστός ο Φίλλιπος, εκτός αυτού, το λάδι γίνεται μαγνήτης της σκόνης με αποτέλεσμα την άμεση καταστροφή του ρουλεμάν.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kaptenlouna : 10-09-11 στις 10:58
Χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια, ο τίτλος λέει "ανεμιστήρας οροφής", αλλά αυτός για τον οποίο μιλάμε τώρα είναι ...επιτραπέζιος! Δεν νομίζω να έχει ρουλεμάν, συνήθως έχουν κουζινέτα τα οποία μπορείς να λιπάνεις - στα ρουλεμάν μην το κάνετε γιατί το ρουλεμάν αρχίζει να κάνει ένα ενοχλητικό θόρυβο. Το λιπαντικό που έχουν από τη μάνα τους είναι παχύρρευστο για αυτόν το λόγο. Τώρα αν το μοτέρ γύρναγε εύκολα με το χέρι το πρόβλημα είναι αυτό. Αν όχι, θέλει αλλαγή ο πυκνωτής.
δηλαδή ήθελε παχύρρευστο γράσο?εγώ έβαλα αντισκουριακό λάδι wd-40
πάντως τώρα γυρνάει σφαίρα! σήμερα θα του βάλω και τον έλικα να δω
άμα τη βγάλει ένα χρόνο μια χαρά είναι... κινέζικος είναι των 20ε
τελικά κάνει θόρυβο... ακούγονται οι μπίλιες του ρουλεμαν![]()
δεν μιλάτε πιο γρήγορα ρε παιδια![]()
Σίγουρα είχε ρουλεμάν; Συνήθως έχουν κουζινέτα...
Ε, τώρα άλλη φορά θα ξέρεις... Πρώτα θα ρωτάς και μετά θα λαδώνεις!
@FILMAN, αν βαλω πυκνωτη 1,5uF αντί 1,2uF, δεν έχει φόβο να καεί το μοτέρ του ανεμιστήρα?