μέτρησα το πυκνωτή και δείχνει οκ,λεει 1.2 μF +-5% και μέτρησα 1,
άρα κάτι παίζει με το μοτερ? καρβουνάκια? λέω να τον πάω για φούντο
Ο πυκνωτής αυτός ΔΕΝ είναι παράλληλα με την τάση του δικτύου και ΔΕΝ έχει στα άκρα του 220V~ αλλά περισσότερα. Η τάση που γράφει πάνω του είναι ~. Επίσης 1.2 μF - 5% κάνουν 1.14μF. Κατά συνέπεια ο δικός σου είναι μακράν βαρεμένος (πού το είδες εσύ Ο.Κ.; ). Και το μοτέρ αυτό ΔΕΝ έχει καρβουνάκια. Άλλαξε τον πυκνωτή. Επειδή δεν θα βρεις 1.2μF (μετά τα 1μF θα βρεις 1.5μF) βάλε έναν 1.5μF. Θα βρεις σε μαγαζιά ηλεκτρονικών. Εγώ προσωπικά έχω πάρει τέτοιους πυκνωτές από τον Σιδέρη, το Φανό, τον Μπέσκα και τον Καραχρήστο.
τελικά δεν είχα λαδώσει σωστά το μοτερ... ένας φίλος μου είπε να τα λύσω το μοτερ και να λαδώσω τα 2 ρουλεμάν που έχει(ένα μπρος και ένα πίσω),
πυκνωτή άφησα τον ίδιο, φαίνεται να δουλεύει σωστά τώρα, αύριο θα τον συναρμολογήσω
Ωχ... Μη βάζετε λάδι στα ρουλεμάν, μετά αρχίζει να κάνει θόρυβο!
Σωστός ο Φίλλιπος, εκτός αυτού, το λάδι γίνεται μαγνήτης της σκόνης με αποτέλεσμα την άμεση καταστροφή του ρουλεμάν.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη kaptenlouna : 10-09-11 στις 10:58
Χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια, ο τίτλος λέει "ανεμιστήρας οροφής", αλλά αυτός για τον οποίο μιλάμε τώρα είναι ...επιτραπέζιος! Δεν νομίζω να έχει ρουλεμάν, συνήθως έχουν κουζινέτα τα οποία μπορείς να λιπάνεις - στα ρουλεμάν μην το κάνετε γιατί το ρουλεμάν αρχίζει να κάνει ένα ενοχλητικό θόρυβο. Το λιπαντικό που έχουν από τη μάνα τους είναι παχύρρευστο για αυτόν το λόγο. Τώρα αν το μοτέρ γύρναγε εύκολα με το χέρι το πρόβλημα είναι αυτό. Αν όχι, θέλει αλλαγή ο πυκνωτής.