Σε εμένα όταν καίγεται το BU808 (darlington ισχύος) αλλάζω το τρανζίστορ και το πυκνωτή που δίνει στην βάση (10mF/50V).
Σε εμένα όταν καίγεται το BU808 (darlington ισχύος) αλλάζω το τρανζίστορ και το πυκνωτή που δίνει στην βάση (10mF/50V).
alex504 (11-11-11)
Εβγαλα το 808 και τους πυκνωτες και ξαναεκλεισα την οθονη ( καθοτι κυριακη σημερα) Τωρα ανοιγει και ακουω ηχο ,αλλαζω καναλια, αλλα φυσικα δεν εχει εικονα.
Αυριο θα παρω τα ανταλλακτικα και θα δοκιμασω παλι.Ελπιζω να ειναι αυτο
Αν ξερει καποιος στη θεσσαλονικη που θα βρω ακριβως το ιδιο chip ( το γραφω στο πρωτο μυνημα ) εκτος απο τη δωδεκανησου , θα με βοηθουσε
"Αν εισαι ηλεκτρονικος, μπορεις να κανεις τα παντα!!"
Aswo τηλ. 2310951111 Παπάφη Κ.Τούμπα.
Να ευχαριστησω για τις απαντησεις σας . Η επισκευη ηταν επιτυχης ! Η πρωτη TV που φτιαχνω![]()
Μπράβο! 3 χρόνια είναι νεότατη.
Εγώ προσπαθώ να κρατήσω τη Nordmende του 1982 (θέλει καταράκτη αφού αλλάζει το μέγεθως με τη φωτηνότητα...) τουλάχιστον όσπου να έρθουν τα ψηφιακή κανάλια.
Παναγιώτη δεν κάνεις καθόλου καλά και αυτό γιατί,
Xc=1/2πfc δηλ όσο μεγαλώνεις των πυκνωτή μικραίνεις την αντίστασή του και έτσι το τρανζίστορ μπορεί να παραμένει κλειστώ ποιο πολύ χρόνο με αποτέλεσμα ποιο μεγάλη κατανάλωση ενέργειας.
Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις είναι να βάζεις στην θέση του παλιού πυκνωτή έναν νέο με μικρότερο esr αλλά στην ίδια χωριτικότητα.
alex504 (11-11-11)
Μετα απο 2,5 μηνες λειτουργειας, παρεδωσε και παλι το πνευμα ...
Εντωμεταξύ δεν την ακουγα να δουλευει και τοσο καλα .Εβγαζε ενα υψηλο τονο οποτε αλλαζα καναλι και το ειχα παρει πρεφα οτι "μαζευε υπογραφες" :P
Νομιζα οτι καεικε παλι το BU808 και επειδη ειχα εκ τω προτερων αγορασει εις διπλουν τα ανταλακτικα για την πρωτη βλάβη που παρουσιασε ,αλλαξα στα γρηγορα το ιδιο τρανζιστορ ,νομίζοντας οτι θα την σκαπουλαρω στα γρηγορα, αλλα δεν.... Μολις πατησα το κουμπι αρχισε να ακουγετε ενας ηχος που ανεβαζε το τονο του (Ηz) λες και θα εκραγει κατι. Δυο φορες δοκίμασα και τις δυο φορες εκλεισα το κουμπι σε 1 δευτερολεπτο αφου φοβήθηκα τα χειροτερα.
Εχουμε καμοια ιδεα ?