Φυσικά και δεν κάνω. Μπορείς να εξηγήσεις συγκεκριμένα γιατί πιστεύεις πως δεν είναι έτσι;
Φυσικά και δεν κάνω. Μπορείς να εξηγήσεις συγκεκριμένα γιατί πιστεύεις πως δεν είναι έτσι;
Το AC έχει κάποιο ρεύμα εκκίνησης και κάποιο λειτουργίας. Αν το ρεύμα που θα το τροφοδοτήσεις δεν του φτάνει, δεν θα μπορέσει να εκκινήσει, θα τραβήξει προς στιγμή τα αντερά του (όπως κάθε μοτέρ που αδυνατεί να εκκινήσει) και θα κόψει το θερμικό του.
Στο σημείο που συνδέεται η ηλεκτρική παροχή μπορεί ο φίλος να δει τί διατομής καλώδια έχει ο κατασκευαστής. Πιθανολογώ πως είναι χοντρότερα από το 3x1,5 που έρχεται στην πρίζα, προφανώς 3x2,5. Έχουμε λοιπόν μία συσκευή που ο κατασκευαστής την τροφοδοτεί με 3x2,5 και αναρωτιόμαστε με τί να την τροφοδοτήσουμε!
Κι εγώ διαφωνώ...
Μπορεί πράγματι το καλώδιο του μηχανήματος να είναι 3 Χ 2.5. Δεν αναρωτιόμαστε με τί να το τροφοδοτήσουμε - υπάρχει ήδη περασμένο καλώδιο 1.5. Το ερώτημα λοιπόν είναι: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί το υπάρχον καλώδιο ή πρέπει οπωσδήποτε να αλλαχθεί με πιο χοντρό;
Η απάντηση είναι η εξής: Όχι, δεν χρειάζεται να αλλαχθεί. Μια ασφάλεια D10Α (που προορίζεται για την προστασία καλωδίων 1.5 και όχι 2.5) πιθανότατα θα λύσει το πρόβλημα. Αν υπήρχε καλώδιο 2.5 θα ήταν καλό. Αλλά δεν υπάρχει.
Βρε καλέ μου άνθρωπε δεν έχουμε ένα μεγάλης ισχύος κινητήρα αλλά ένα μονοφασικό κινητήρα ενός όχι inverter κλιματιστικού. Σε αυτά τα κλιματιστικά οι κατασκευαστές θέλουν 3x2,5 παροχή και 20Α ασφάλεια.
http://www.buyweb.gr/index.php?target=products&product_id=38831
Και εσύ του λες να αφήσει το καλώδιο όπως είναι και να αλλάξει με μία "αναίσθητη" ασφάλεια. Δεν έχω να προσθέσω κάτι άλλο.
Μάλιστα. Πιστεύω πως με τα συγκεκριμένα δεδομένα είναι η καλύτερη λύση. Κι εγώ στη θέση του αυτό θα έκανα. Θα έχει ένα κλιματιστικό που θα δουλεύει κανονικά, το ίδιο και τα άλλα φορτία που είναι στη γραμμή, επίσης θα έχει μια ασφάλεια που δεν θα πέφτει όταν δεν πρέπει (όπως του συμβαίνει τώρα), και η οποία θα εξακολουθεί να προστατεύει κατάλληλα τα υπάρχοντα καλώδια των 1.5, χωρίς να μπει στη φασαρία αλλαγής των καλωδίων. Ε, λοιπόν δεν βλέπω πού είναι το κακό!
το κλιματιστικο εαν θα ειναι ανοιχτο για 2-3 ωρες συνεχομενα? δεν θα εχει προβλημα? οκ δε θα εχει....
μετα απο ενα χρονο? (και πολυ λεω) παλι δε θα εχει προβλημα?
οι γραμμες του σπιτιου και οι ασφαλειες δεν υπαρχουν για να δουλευουν οριακα,
Πέτρο εδωσες αρκετα λεφτα για το κλιματιστικο, καλυτερα να προστατεψεις το κλιματιστικο. και εαν εμεις κανουμε λαθος τοτε σιγουρα δε κανουν λαθος οι της κατασκευαστικης εταιριας...
Να πω και εγω οτι εχω δει κλιματιστικο 24αρι inverter με καλωδιο 1,5αρι (απο την μπριζα στην μοναδα) και μετα απο μιση ωρα λειτουργειας το καλωδιο ηταν ζεστο, οχι πολυ αλλα ηταν.
το manual ελεγεγε οτι χριαζεται 2,5αρι.