Αν αναγράφει της τάσεις πάνω στο pcb μέτρα τες αν συμβαδίζουν τότε κατά 80-90% δεν έχουν πρόβλημα.
Φυσικά τους μικρούς στο πρωτεύων άλλαξε τους.
Αν αναγράφει της τάσεις πάνω στο pcb μέτρα τες αν συμβαδίζουν τότε κατά 80-90% δεν έχουν πρόβλημα.
Φυσικά τους μικρούς στο πρωτεύων άλλαξε τους.
navar (09-08-11)
Κατι τετοιο http://www.radiodevices.ru/esr/esr.htm που περιμενω σημερα-αυριο βοηθαει παρα πολυ στον εντοπισμο του ελλατωματικου πυκνωτη..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
αν τον ξεκολήσεις να τον μετρήσεις καλύτερα να βάλεις άλλον !
αυτό μου έλεγαν πάντα κάτι καθηγητές μου στο λύκειο !
δεν λέω είναι πολύ βολικό εργαλείο , αλλα αν είναι να τον ξεκολήσεις πρώτα......
πόσο σου βγήκε Γιώργο ? μιας και του Θάνου δεν αξιώθηκα να το φτιάξω ποτέ !
Κωνσταντίνε με ένα απλό καπατισόμετρο κάνεις την δουλεία σου, το esr tester δεν πολυχρειάζεται σε απλές επισκευές.
αλλάχτηκαν συνολικά 7-8 πυκνωτές στην πλακέτα τροφοδοτικού/inverter , του έδωσα ρέυμα και σήμα και προς το παρόν παίζει κανονικά εδώ και 10 λεπτάκια !
υπομονή λοιπόν να δούμε τι θα κάνει , αν κάνει τα ίδια πάλι !!!
ΥΓ: πείρα και ψυκτικό σπρέι , μήπως είναι τίποτα άλλο !!!! απλά έκανα την πατάτα και απο την χαρά μου το δοκίμασα στο χέρι μου (χαζό παιδί ) και ακόμα με τσούζει ένα εγκαυματάκι που έπαθα !!!
Παίξε λίγο και με το άλλο monitor (που έχει ποιο ενδιαφέρων βλάβη).
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spiroscfu : 09-08-11 στις 21:11
λοιπόν μιας αι είχα βαρέσει καμιά 30αριά ώρες σερί πάνω απο βλάβες (ετοιμάζομαι να πάω διακοπές και τα πείρα όλα παραμάζομα για να μήν αφήσω υποχρεώσεις ) πήγα και κοιμήθηκα λιγάκι να πάρω δυνάμεις !
το επισκευασμένο μόνιτορ ακόμα παίζει !!! το είχα αφήσει ανοιχτό !!!
είμαι ευτυχισμένος το έφτιαξα !!!!
θα πιώ έναν καφέ , και επιστρέφω αργότερα να δούμε και το άλλο και αλλα 2 που έχω χαλασμένα :P
έχουμε δουλειά απόψε !!!!
ΥΓ: Σπύρο μαρέσει που και εσύ την καταβρίσκεις με της ανωμαλίες και τις δύσκολες βλάβες :P
Τι να κάνεις ρε Κωνσταντίνε, είμαστε και λίγο μαζόχες όλοι εμείς.
p.s. Από ότι είδα συγχωνεύτηκαν τα δυο θέματα, με αποτέλεσμα να μην πολυβγάζεις άκρη.