δεν εχετε και αδικο
....αλλα αυτη την στιγμη ειμαι στο πρωτο σταδιο.....reflow .....αργοτερα το reballing
.....γιαυτο και προσπαθω να κανω το reflow οσο καλυτερο γινετε
.....στην δικη μου περιπτωση το μεγαλο ποσοστο επιτυχιας που εχω στο reflow
το καταφερνω στην πολυ προσεκτικη εφαρμογη ολων το παραμετρων........πχ προφιλ θερμοκρασιας
αλλα το κερασακι στην τουρτα ειναι πρωτα το μπολικο υγρο (νερο)non clean flux πρωτα απο κατω με ενεση ινσουλινης
.....να μουλιασει καλα το κατω μερος
και μετα ενα περασμα με τζελ.....γυρω γυρω........δηλαδη με λιγα λογια πολλα υγρα !!!
....και στο τελος πολλα καταλοιπα.......γιαυτο ψαχνω κατι καλο για καθαρισμα !!
και μιάς και πιάσαμε το θέμα το reflow !
να πούμε επίσης οτι δεν αρκεί ενα reflow ή δεν φταίει το reflow που έχει μέγιστο χρόνο ζωής !
όλο το θέμα πρίν φτάσει στο να χρειάζεται reflow ξεκινάει απο τις αυξημένες θερμοκρασίες τις κάρτας !
αυτό ειναι και το πρώτο μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να λυθεί !
στο νετ κυκλοφορούνε πολλές λύσεις , απο χρήση ενος κέρματος χαλκού ανάμεσα στην ψύκτρα και στο GPU μέχρι και ειδικά κομμάτια χαλκού που ταιριάζουν γάντι !
επίσης είναι απαραίτητη η χρηση σοβαρής πάστας για την σωστή απαγωγή της θερμότητας , και ο συχνός καθαρισμός απο κατάλοιπα !
σε μερικές περιπτώσεις αμα παίρνει καλές είναι οι επιπλέον τρύπες για να αερίζεται όλο το εσωτερικό ή ένα πιο δυνατό blower
αν γίνουν όλα αυτά , και το μηχάνημα καθαρίζεται συχνά και δεν ξαναπιάσει μαλιά , τότε το reflow μπορεί να κρατήσει και για πάντα !
leosedf (08-08-11)
Αναλόγως και την κατάσταση από τα μπαλάκια του chip, συνήθως η υπερβολική αύξηση θερμοκρασίας τίνη να τα μεταφέρει προς άλλες θέσης.
Οπότε πρέπει να προσέχεις μην μετακινήσεις τα μπαλάκια του.
900MHz-64GHz
Λογικό ακούγεται, και τα δικά μας αν μας τα πειράζουν τα παίρνουμε και χαλιόμαστε.