Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 77

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

έχετε μήπως να μου προτείνετε κάτι για το Buzzer που δεν δουλεύει στο ψηφιακό μου πολύμετρο όταν γυρίζω το διακόπτη στο buzz και βάζω τα καλώδια όπως πρέπει. έχει χαλάσει εδώ και καιρό.
    ξέρω είναι χαζή η ερώτηση θα πρεπε να το χω λύσει. είμαι σίγουρος ότι θα έχει φύγει κάποιο καλωδιακι από μέσα, θέλει άνοιγμα και αυτό... τι να πω... κατά τα άλλα δουλεύει μια χαρά εδώ και χρόνια...

κάποια ένδειξη στο ψηφιακό καντράν πριν και μετά την επαφή με τα υλικά από την οποία θα συμπεράνω ότι υπάρχει βραχυκύκλωμα ?

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kxrist Εμφάνιση μηνυμάτων
    έχετε μήπως να μου προτείνετε κάτι για το Buzzer που δεν δουλεύει στο ψηφιακό μου πολύμετρο όταν γυρίζω το διακόπτη στο buzz και βάζω τα καλώδια όπως πρέπει. έχει χαλάσει εδώ και καιρό.
    ξέρω είναι χαζή η ερώτηση θα πρεπε να το χω λύσει. είμαι σίγουρος ότι θα έχει φύγει κάποιο καλωδιακι από μέσα, θέλει άνοιγμα και αυτό... τι να πω... κατά τα άλλα δουλεύει μια χαρά εδώ και χρόνια...

κάποια ένδειξη στο ψηφιακό καντράν πριν και μετά την επαφή με τα υλικά από την οποία θα συμπεράνω ότι υπάρχει βραχυκύκλωμα ?
    Καινούριο ψηφιακό πολύμετρο με 6€.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

ας γίνει κι αυτό.... ...

Το avatar του χρήστη duomax03
    Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Άλλο διαρροή, άλλο βραχυκύκλωση. Το πρώτο δεν μπορεί να καταστρέψει το τροφοδοτικό (μπορεί όμως να χάνονται οι μνήμες από το ραδιόφωνό σου), το δεύτερο μπορεί.
    Έχεις δίκιο. Άλλη μια παράλειψη δικιά μου. Να προσθέσω και το βραχυκύκλωμα. Πολύ ωραίο αυτό που είπες με τις μνήμες του ραδιοφώνου. Δεν το ήξερα. Χαίρομαι που συμφωνείς εμμέσως ότι τελικά κάνουν διαρροή ή βραχυκυκλώνουν οι πυκνωτές απόζευξης

Τι να ψάξω; Πες μου. Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι βραχυκυκλώνει το βαρίστορ. Μέσω ποιων πινς θα το αντιληφθεί αυτό ο μC; Αντίστοιχα δώσε μου μια εξήγηση και στην περίπτωση που ανοίξει το βαρίστορ.
    Εεε, τώρα δεν θα κάνω και τον δάσκαλο…Αρκετά έχω γράψει εδώ.Εσύ είσαι αρκετά έξυπνος και έμπειρος και μπορείς να τα ψάξεις αυτά. Να με συγχωρέσεις φίλε μου γιατί παω να ρίξω μια βουτιά. Καλό απόγευμα
    duomax3

Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από duomax03 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Έχεις δίκιο. Άλλη μια παράλειψη δικιά μου. Να προσθέσω και το βραχυκύκλωμα. Πολύ ωραίο αυτό που είπες με τις μνήμες του ραδιοφώνου. Δεν το ήξερα. Χαίρομαι που συμφωνείς εμμέσως ότι τελικά κάνουν διαρροή ή βραχυκυκλώνουν οι πυκνωτές απόζευξης

(Μα είπα ότι δεν μου έχει τύχει ποτέ βραχυκυκλωμένος! )

Εεε, τώρα δεν θα κάνω και τον δάσκαλο…Αρκετά έχω γράψει εδώ.Εσύ είσαι αρκετά έξυπνος και έμπειρος και μπορείς να τα ψάξεις αυτά.

(Μου ζητάς να αποδείξω αυτό που υποστηρίζω πως είναι λάθος; )

Να με συγχωρέσεις φίλε μου γιατί παω να ρίξω μια βουτιά. Καλό απόγευμα
    Άντε, καλά μακροβούτια!

Το avatar του χρήστη αθικτον
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    γιωργος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Καλησπερα φιλε κωστα (kxrist).

Τα παλμοτροφοδοτικα ειναι μυστηρια μηχανηματα,οταν δεν ταλαντωνουν βλεπουν σχεδον σαν βραχυκυκλωμα το συρμα του μετ/στη,που ειναι λιγες σπειρες ,ετσι τιναζουν το τρανζιστορ φορτιου ή καινε την ασφαλεια. Μπορουν να σε ταλαιπωρησουν ωρες μεχρι να βρεις τη βλαβη. Θελει να εισαι καλος μαστορας για να το καταφερεις.

Σημαντικο εξαρτημα ,αν και δεν ειναι τμημα του ταλαντωτη, ειναι ο πυκνωτης που κραταει τις "ισορροπειες" στα τυλιγματα. Εδω ειναι ο "c 104".

Η ταπεινη μου γνωμη ειναι παρακαμψετο και φτιαξε ενα μικρο κλασσικο τροφοδοτικο με μετ/στη 12ν,γεφυρα και 1000μf/25ν πυκνωτη.
    ψαξε στο "φορουμ" κατι θα βρεις.

Ξηλωσε το L102 και συνδεσε την εξοδο(+) και (-) του νεου τροφοδοτικου,στο συν (+) και (-) του ηλεκτρολυτικου πυκνωτη c108 (470μF).

Και παρατα το παλμοτροφοδοτικο γιατι θα σου κουρελιασει τα νευρα.

φιλικα ,Γιωργος (αθικτον).

Το avatar του χρήστη navar
    Μέλος
    Όνομα
    Kωνσταντίνος
    Περιοχή
    τρικαλα

Προεπιλογή

τον φίλιππο γιατί τον βαράνε όλοι ανελέητα ? :P ;P ;P

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι