¶ψογη επισήμανση. Να προσθέσω όμως ότι οι κεραμικοί πυκνωτές έχουν μικρή περιοχή λειτουργίας θερμοκρασιών και μπορεί να προκληθεί κακή μόνωση μεταξύ των οπλισμών τους εξαιτίας υπερβολικής θερμοκρασίας στο περιβάλον του πυκνωτή για μεγάλο χρόνο, είτε κακής ποιότητας του διηλεκτρικού κ.τ.λ.
Βέβαια να λέμε και την αλήθεια, "οι κεραμικοί ή οι πολυεστερικοί απλώς δεν χαλάνε" και πάντα κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τη διαρροή του πυκνωτή
duomax3
¶λλο διαρροή, άλλο βραχυκύκλωση. Το πρώτο δεν μπορεί να καταστρέψει το τροφοδοτικό (μπορεί όμως να χάνονται οι μνήμες από το ραδιόφωνό σου), το δεύτερο μπορεί.
Παλια με διορθωσες εσυ,τωρα,ειναι η σειρα μου να σε διορθωσω (με αγαπη στο λεω) :Σε παλμοτροφοδοτικο μπορει να καταστρεψει,εδω εχεις εσυ λαθος . Και μη πεις οτι γενικα στα τροφοδοτικα δεν ισχυει,και οτι δεν αναφεροσουν στο συγκεκριμενο ,γιατι ειδες το σχεδιο και ξερεις για τι μιλαμε.
Εστω και μικρη διαρροη να εχει ενας ,αν ειναι σε σημαντικο σημειο ,μπορει να σβησει η ταλαντωση.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη αθικτον : 04-08-11 στις 18:44
Αυτά που λες είναι σωστά - δεν πρόσεξες όμως ότι η κουβέντα είχε επικεντρωθεί στους πυκνωτές απόζευξης. Μιλάμε για πυκνωτές ενωμένους παράλληλα στην τροφοδοσία. Έτσι μια - τυχούσα - διαρροή στην ουσία εμφανίζεται σαν να τραβάει παραπάνω ρεύμα το φορτίο, και δεν μπλοκάρει τη λειτουργία του τροφοδοτικού.
Αν μου επιτρεπεις μια ερωτηση φιλε φιλιππε.Παιζεις σκακι;
Σε ρωταω γιατι οταν αποκτησει κανεις λιγη πειρα σε αυτο,τοτε δυσκολα χανει πιονι επειδη δεν ειδε οτι ηταν αφυλαχτο.
Ετσι και'δω ,θα μιλαγα ποτε για πυκνωτη αποζευξης αν δεν ηξερα οτι μπορουμε να τον συναντησουμε στο εσωτερικο του ταλαντωτη; (ερωτηση χωρις απαντηση,ρητορικη).
φιλικα, Γιωργος (αθικτον).
έχετε μήπως να μου προτείνετε κάτι για το Buzzer που δεν δουλεύει στο ψηφιακό μου πολύμετρο όταν γυρίζω το διακόπτη στο buzz και βάζω τα καλώδια όπως πρέπει. έχει χαλάσει εδώ και καιρό.
ξέρω είναι χαζή η ερώτηση θα πρεπε να το χω λύσει. είμαι σίγουρος ότι θα έχει φύγει κάποιο καλωδιακι από μέσα, θέλει άνοιγμα και αυτό... τι να πω... κατά τα άλλα δουλεύει μια χαρά εδώ και χρόνια...
κάποια ένδειξη στο ψηφιακό καντράν πριν και μετά την επαφή με τα υλικά από την οποία θα συμπεράνω ότι υπάρχει βραχυκύκλωμα ?
ας γίνει κι αυτό.......