Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 77

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη FILMAN
    Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από duomax03 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Είτε άνοιγε το βαρίστορ, είτε βραχυκύκλωνε, ο Microcontroller θα κλείδωνε την πλακέτα και δεν θα την οδηγούσε σε μια «άεργη κατάσταση» που δεν θα έκαιγε την ασφάλεια. Απλώς δεν θα δούλευε η πλακέτα.

(Λάθος. Αν άνοιγε το βαρίστορ, το μηχάνημα θα δούλευε κανονικά. Αν βραχυκύκλωνε το βαρίστορ θα καιγόταν η ασφάλεια χωρίς να χαλάσει κάτι άλλο. Πάντως τα χαλασμένα βαρίστορ συνήθως καρβουνιάζουν μέχρι διαλύσεως. Ο μC δεν είναι μαγικός, υπάρχουν πράγματα που μπορεί να αντιληφθεί, και πράγματα που δεν μπορεί.)

Κώστα βάλε τη λάμπα που σου λεω και άρχισε να αλλάζεις την γέφυρα ανόρθωσης και το τρανζίστορ. Σιγά-σιγά θα παρατηρείς ότι θα μειώνεται η φωτοβολία της, πράγμα που σημαίνει ότι ελαχιστοποιούνται τα εξαρτήματα που έχουνε υποστεί βραχυκύκλωμα
    Ποιο τρανζίστορ λες;

Το avatar του χρήστη duomax03
    Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

¶ψογη επισήμανση. Να προσθέσω όμως ότι οι κεραμικοί πυκνωτές έχουν μικρή περιοχή λειτουργίας θερμοκρασιών και μπορεί να προκληθεί κακή μόνωση μεταξύ των οπλισμών τους εξαιτίας υπερβολικής θερμοκρασίας στο περιβάλον του πυκνωτή για μεγάλο χρόνο, είτε κακής ποιότητας του διηλεκτρικού κ.τ.λ.
    Βέβαια να λέμε και την αλήθεια, "οι κεραμικοί ή οι πολυεστερικοί απλώς δεν χαλάνε" και πάντα κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τη διαρροή του πυκνωτή
    duomax3

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

¶λλο διαρροή, άλλο βραχυκύκλωση. Το πρώτο δεν μπορεί να καταστρέψει το τροφοδοτικό (μπορεί όμως να χάνονται οι μνήμες από το ραδιόφωνό σου), το δεύτερο μπορεί.

Το avatar του χρήστη αθικτον
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    γιωργος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
    ¶λλο διαρροή, άλλο βραχυκύκλωση. Το πρώτο δεν μπορεί να καταστρέψει το τροφοδοτικό (μπορεί όμως να χάνονται οι μνήμες από το ραδιόφωνό σου), το δεύτερο μπορεί.
    Παλια με διορθωσες εσυ,τωρα,ειναι η σειρα μου να σε διορθωσω (με αγαπη στο λεω) :Σε παλμοτροφοδοτικο μπορει να καταστρεψει,εδω εχεις εσυ λαθος . Και μη πεις οτι γενικα στα τροφοδοτικα δεν ισχυει,και οτι δεν αναφεροσουν στο συγκεκριμενο ,γιατι ειδες το σχεδιο και ξερεις για τι μιλαμε.

Εστω και μικρη διαρροη να εχει ενας ,αν ειναι σε σημαντικο σημειο ,μπορει να σβησει η ταλαντωση.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη αθικτον : 04-08-11 στις 18:44

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από αθικτον Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παλια με διορθωσες εσυ,τωρα,ειναι η σειρα μου να σε διορθωσω (με αγαπη στο λεω) :Σε παλμοτροφοδοτικο μπορει να καταστρεψει,εδω εχεις εσυ λαθος . Και μη πεις οτι γενικα στα τροφοδοτικα δεν ισχυει,και οτι δεν αναφεροσουν στο συγκεκριμενο ,γιατι ειδες το σχεδιο και ξερεις για τι μιλαμε.

Εστω και μικρη διαρροη να εχει ενας ,αν ειναι σε σημαντικο σημειο ,μπορει να σβησει η ταλαντωση.
    Αυτά που λες είναι σωστά - δεν πρόσεξες όμως ότι η κουβέντα είχε επικεντρωθεί στους πυκνωτές απόζευξης. Μιλάμε για πυκνωτές ενωμένους παράλληλα στην τροφοδοσία. Έτσι μια - τυχούσα - διαρροή στην ουσία εμφανίζεται σαν να τραβάει παραπάνω ρεύμα το φορτίο, και δεν μπλοκάρει τη λειτουργία του τροφοδοτικού.

Το avatar του χρήστη αθικτον
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    γιωργος
    Περιοχή
    αθηνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από FILMAN Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αυτά που λες είναι σωστά - δεν πρόσεξες όμως ότι η κουβέντα είχε επικεντρωθεί στους πυκνωτές απόζευξης. Μιλάμε για πυκνωτές ενωμένους παράλληλα στην τροφοδοσία. Έτσι μια - τυχούσα - διαρροή στην ουσία εμφανίζεται σαν να τραβάει παραπάνω ρεύμα το φορτίο, και δεν μπλοκάρει τη λειτουργία του τροφοδοτικού.
    Αν μου επιτρεπεις μια ερωτηση φιλε φιλιππε.Παιζεις σκακι;
    Σε ρωταω γιατι οταν αποκτησει κανεις λιγη πειρα σε αυτο,τοτε δυσκολα χανει πιονι επειδη δεν ειδε οτι ηταν αφυλαχτο.

Ετσι και'δω ,θα μιλαγα ποτε για πυκνωτη αποζευξης αν δεν ηξερα οτι μπορουμε να τον συναντησουμε στο εσωτερικο του ταλαντωτη; (ερωτηση χωρις απαντηση,ρητορικη).

φιλικα, Γιωργος (αθικτον).

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από αθικτον Εμφάνιση μηνυμάτων
    Αν μου επιτρεπεις μια ερωτηση φιλε φιλιππε.Παιζεις σκακι;

(Όχι! )

Σε ρωταω γιατι οταν αποκτησει κανεις λιγη πειρα σε αυτο,τοτε δυσκολα χανει πιονι επειδη δεν ειδε οτι ηταν αφυλαχτο.

Ετσι και'δω ,θα μιλαγα ποτε για πυκνωτη αποζευξης αν δεν ηξερα οτι μπορουμε να τον συναντησουμε στο εσωτερικο του ταλαντωτη; (ερωτηση χωρις απαντηση,ρητορικη).

φιλικα, Γιωργος (αθικτον).
    Μα και στον ταλαντωτή να είναι, παράλληλα με την τροφοδοσία θα είναι, αφού είναι πυκνωτής απόζευξης!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

έχετε μήπως να μου προτείνετε κάτι για το Buzzer που δεν δουλεύει στο ψηφιακό μου πολύμετρο όταν γυρίζω το διακόπτη στο buzz και βάζω τα καλώδια όπως πρέπει. έχει χαλάσει εδώ και καιρό.
    ξέρω είναι χαζή η ερώτηση θα πρεπε να το χω λύσει. είμαι σίγουρος ότι θα έχει φύγει κάποιο καλωδιακι από μέσα, θέλει άνοιγμα και αυτό... τι να πω... κατά τα άλλα δουλεύει μια χαρά εδώ και χρόνια...

κάποια ένδειξη στο ψηφιακό καντράν πριν και μετά την επαφή με τα υλικά από την οποία θα συμπεράνω ότι υπάρχει βραχυκύκλωμα ?

Μέλος
    Όνομα
    Φίλιππος
    Περιοχή
    Δάφνη, Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από kxrist Εμφάνιση μηνυμάτων
    έχετε μήπως να μου προτείνετε κάτι για το Buzzer που δεν δουλεύει στο ψηφιακό μου πολύμετρο όταν γυρίζω το διακόπτη στο buzz και βάζω τα καλώδια όπως πρέπει. έχει χαλάσει εδώ και καιρό.
    ξέρω είναι χαζή η ερώτηση θα πρεπε να το χω λύσει. είμαι σίγουρος ότι θα έχει φύγει κάποιο καλωδιακι από μέσα, θέλει άνοιγμα και αυτό... τι να πω... κατά τα άλλα δουλεύει μια χαρά εδώ και χρόνια...

κάποια ένδειξη στο ψηφιακό καντράν πριν και μετά την επαφή με τα υλικά από την οποία θα συμπεράνω ότι υπάρχει βραχυκύκλωμα ?
    Καινούριο ψηφιακό πολύμετρο με 6¤.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κώστας
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

ας γίνει κι αυτό.... ...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι