Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 29

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Νίκο αν δεν βγάλεις άκρη κάνε ένα με παθητικά υλικά http://www.hlektronika.gr/forum/showthread.php?t=56454,
    και σίγουρα δεν θα ακούσεις διαφορές.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Αυτό το έχω στο μυαλό μου σαν τελευταία επιλογή γιατι οποιοδήποτε σχέδιο κι αν δώ, δεν έχει πάνω limiter. Φοβάμαι να βάλω κάτι άλλο μην πάρω στα χέρια τις κόρνες...
    Αν δεν βγάλω ακρη πρώτα θα πάω στον τύπο που τα έφτιαξε να ρωτησω και αν δεν μου πει και πει να πληρώσω, τότε πάμε στα απλά..
    Ευχαριστώ πάντως!

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Για limiter μπορείς να βάλεις μια λάμπα πυρακτώσεως σε σειρά.

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Το ξέρω αυτό αλλά δεν τα έχω και τόσο εμπιστοσύνη... Δεν νομίζω κανει την ίδια δουλεια με το crossover που έχω..

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PCMan Εμφάνιση μηνυμάτων
    Το ξέρω αυτό αλλά δεν τα έχω και τόσο εμπιστοσύνη... Δεν νομίζω κανει την ίδια δουλεια με το crossover που έχω..
    Παλιόφιλε πάρε πέτα τα αυτά τα crossover και βάλε πυκνωτή 3.3uF/250v bipolar σε σειρά με το + της κόρνας και μετά τον πυκνωτή ακριβώς βάλε λαμπάκι 12v/5w σε σειρά με το + της κόρνας. ΌΧΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ!

Ούτε εγώ είχα εμπιστοσύνη στα λαμπάκια αλλά εσωζα πολλές κόρνες έτσι και ειδικά στο αυτοκίνητο που έπαιζα με 1.1kW rms σε κάθε πόρτα!

Το avatar του χρήστη materatsi
    Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Γαστουνη Ηλειας

Προεπιλογή ισως το πηνιο στο driver..

Μεγαλο λαθος το να βαλει εναν πυκνωτη και μονο στην σειρα.Βεβαια δεν γνωριζουμε και χαρακτηριστικα μεγαφωνου και tweeter,ομως κατι μου λεει πως το πηνιο της φωτογραφιας το χρησιμοποιει η περιφιμη celestion σε driver.Σε επαγγελματικα κυκλωματα σαφως και χριαζεται για να ξεκιναει την ανοδο των μεσαιων-ψηλων συχνοτητων στους κυκλους που πρεπει και να διορθωνει ως φιλτρο τις ανεπιθυμητες κορυφωσεις συχνοτητων (κραξιματα στα μεσαια και καψιμο του διαφραγματος)Ισως το πιο πιθανο να υπαρχει ενα low woofer στην καμπινα που να μην ενοχλουν οι 500-700 κυκλοι ωστε να χριαστει φιλτρο σε σειρα (να τους πνιξει).Πιστευω η μαρκα του πηνιου να ειναι (anthrax) και τα εχω δουλεψει πολυ,ειναι καταπληκτικα!

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Danza Εμφάνιση μηνυμάτων
    Παλιόφιλε πάρε πέτα τα αυτά τα crossover και βάλε πυκνωτή 3.3uF/250v bipolar σε σειρά με το + της κόρνας και μετά τον πυκνωτή ακριβώς βάλε λαμπάκι 12v/5w σε σειρά με το + της κόρνας. ΌΧΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ!

Ούτε εγώ είχα εμπιστοσύνη στα λαμπάκια αλλά εσωζα πολλές κόρνες έτσι και ειδικά στο αυτοκίνητο που έπαιζα με 1.1kW rms σε κάθε πόρτα!
    συμφωνω απολυτα με το ΔΗΜΗΤΡΗ και προτεινω να παρεις crossover 3 δρομων τα οποια να εχουν μονο πηνια και πυκνωτες οχι βαττικες γιατι να ξερεις οτι κοβουν ισχυ
    τα δικα μου ειναι τετοια που σου ανεφερα και δεν ειχα ποτε προβλημα
    ΦΙΛΙΚΑ

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Πάρα πολύ κατασκευαστές επαγγελματικών ηχείων χρησιμοποιούν λάμπες πυρακτώσεως η ptc, δες το pdf παρακάτω που αναφέρεται στο τελευταίο.
    http://www.bourns.com/pdfs/AppNotes_LSCN.pdf

Και δυο κυκλώματα που είχα με τρανζίστορ που πάλι το ένα χρησιμοποιεί λάμπα.

Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση Όνομα:  tweeter_protection.jpg Εμφανίσεις:  3310 Μέγεθος:  70,8 KB

Μέλος
    Όνομα
    Νίκος
    Περιοχή
    Πτολεμαΐδα

Προεπιλογή

Η λάμπα δεν "ρίχνει" καθόλου τον ενισχυτή?
    Αυτό με το pct μ'άρεσε! Νομίζω κάτι τέτοιο κάνουν και αυτά που έχω.. Μετα απο ώρα στο τέρμα, έπεφτε η απόδοση των κόρνων και αναρωτιόμουν γιατί...
    Πως το ρυθμίζω να σταματάει σε συγκεκριμένη στάθμη και πως θα είμαι σίγουρος πως αυτή η στάθμη δεν είναι βλαβερή για τις κόρνες μου?

Βρήκα και αυτό:loudspeaker protector r.pdf

Το ρελέ τι ρόλο βαράει? Μήπως αντικαθιστά την λάμπα?

Να πω ότι οι κόρνες μου είναι οι celestion hf50 και είναι 50W στα 16Ω
    Ο ενισχυτής είναι 350Wrms @ 8Ω και 525Wrms @ 4Ω.
    Τα Woofer είναι 400Wrms @ 8Ω
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PCMan : 24-06-11 στις 06:24

Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από PCMan Εμφάνιση μηνυμάτων
    Η λάμπα δεν "ρίχνει" καθόλου τον ενισχυτή?
    Αυτό με το pct μ'άρεσε! Νομίζω κάτι τέτοιο κάνουν και αυτά που έχω.. Μετα απο ώρα στο τέρμα, έπεφτε η απόδοση των κόρνων και αναρωτιόμουν γιατί...
    Πως το ρυθμίζω να σταματάει σε συγκεκριμένη στάθμη και πως θα είμαι σίγουρος πως αυτή η στάθμη δεν είναι βλαβερή για τις κόρνες μου?

Βρήκα και αυτό:loudspeaker protector r.pdf

Το ρελέ τι ρόλο βαράει? Μήπως αντικαθιστά την λάμπα?

Να πω ότι οι κόρνες μου είναι οι celestion hf50 και είναι 50W στα 16Ω
    Ο ενισχυτής είναι 350Wrms @ 8Ω και 525Wrms @ 4Ω.
    Τα Woofer είναι 400Wrms @ 8Ω
    Ούτε που τον γαργαλάει τον ενισχυτή, για αυτό η λάμπα μπαίνει μετά τον πυκνωτή....
    Κάνε ότι σου είπα και δεν θα το μετανιώσεις....
    Μην ψάχνεις να βρείς κάτι το πολύπλοκο με τρανζίστορ κλπ για να είσαι "σίγουρος".... Αυτή τη πατέντα την κάνει χρόνια τώρα η Beyma, Celestion, Peavey, JBL κλπ στα επαγγελματικά τους ηχεία με ένα απλό πηνίο, πυκνωτή και μια λάμπα 12v/5w, επίσης θυμάμαι τα πρώτα μου ηχεία Technics είχαν πίσω στους κονέκτορες της εισόδου απο τον ενισχυτή μια "ηλεκτρονική ασφάλεια" που δεν ήταν τίποτα άλλο απο έναν κλασικό ρελέ 0.8Α που όταν ξεπερνούσε τα επιθυμητά επίπεδα ισχύος στο τουίτερ άνοιγε η ασφάλεια και έπρεπε να πατήσεις το κουμπάκι για να κλείσει και να παίξει το τουίτερ (Κοίτα να δεις πατέντα οι Ιάπωνες στα '80s).

Το κυκλωματάκι που ανέβασες αν κατάλαβα καλά μόλις "διαβάσει" παραπάνω τάση/ρεύμα απο αυτό που "ορίζει" η αντίσταση R2 τότε "ανοίγει" το ρελέ για να κόψει την παροχή στο μεγάφωνο και μόλις επανέλθει η ισχύς στα επιθυμητά επίπεδα τότε ξανακλείνει το ρελέ.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Danza : 24-06-11 στις 09:18

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. Πως λέγεται ? (καμμένο εξάρτημα)
    από billys7 στο forum Ερωτήσεις & Συμβουλές
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 26-04-09, 15:28
  2. laptop καμμένο?
    από Nemmesis στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο Μήνυμα: 21-11-08, 21:07

Δικαιώματα - Επιλογές