συγνώμη για την διακοπή, συνεχίζω...
θα παρακαλούσα πολύ τους συνφορουμιτες και ειδικά τον Κωνσταντίνο(leosedf), να προτείνουν στη παρακάτω λίστα αυτά που θα χρειαστεί κάποιος για να ξεκινήσει.
Για να μη σας κουράσω έχω συνοψίσει από τα 19 άρθρα και τα γραφόμενα, μία λίστα... έτσι μαζεμένα είναι πιο εύκολο νομίζω να βοηθηθεί κάποιος.

1. Σταθμός αποκόλλησης: AOYUE 852A+ Repairing System Repair & Rework Station ...ή άλλο;

2. Προθερμαντήρας: AOYUE Pre-heater - 853 ...ή άλλο;
προθερμανση 5 λεπτά στους 150) μετά (κόλληση-αποκόλληση στους 290 για 2 λεπτά max) μετά-
(προθέρμανση στους 150 για 2-3 λεπτά) μετά (αφήνουμε να κρυώσει).

3. αυτό με το ποντίκι, που τρώει...φασόλια μαυρομάτικα, δεν είναι της ειδικότητάς μου

4. Ακροφύσιο (nozzle) χρειάζεται;

5α. gel flux: Warton Metals Future HF Rework Jelly 30g syringe with manual plunger ...ή άλλο;
5β. το gel flux είναι διαφορετικό για αποκόλληση και άλλο για συγκόλληση; ή ένα "καλό" κάνει και για τις δύο περιπτώσεις;

6. stencil template heat directly: 16pcs Nvidia BGA reball stencil template GO7400 GO7600 ...ή άλλο; (ανάλογα με τη CPU-GPU)

7. πάστα κόλλησης: Solder paste for SMD KOKI 40g χρειάζεται πάλι το stencil template αλλά όχι και οι μπίλιες κόλλησης, σωστά;
Η πάστα έχει μέσα κόλληση σωστά;

8. solder balls: 0.45mm 0.6mm BGA Solder Balls for XBOX Reballing Kits (πως θα επιλέξω το μέγεθος 0,5mm- 0,6mm - ....)
250k 0.5 0.6 mm 0.5mm 0.6mm BGA Solder Soldering Balls

9. Ταινία προστασίας απ τη θερμοκρασία: kapton tape 400-500 βαθμούς ...ή άλλο;

10. πληροφορίες συνοπτικές για την αγορά των παραπάνω: link, τρόποι αγοράς, κτλ

Ας προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε τα παραπάνω με ότι πληροφορίες χρειάζονται. ευχαριστώ πολύ όλους!

Υ.Γ. για πρώτο μήνυμα καλά τα πήγα ..θα κάνω να ξαναγράψω μήνα ++++