Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 14

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη spiroscfu
    Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Δεν ξέρω μπορεί να έχεις δίκιο, αλλά η δική μου η άποψη είναι πως αν σε αυτή τη δουλειά που διαλέξαμε σταματήσουμε την μάθηση χάνουμε το παιχνίδι,
    εξάλλου αν διαβάσεις τα παραπάνω σου γράφω ένα απλό τρόπο (που δεν θα σου πάρει πάνω από 5 λεπτά) για να καταλάβεις αν το πρόβλημα σου είναι στο panel ή στην main.

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από spiroscfu Εμφάνιση μηνυμάτων

Το LVDS low-voltage differential signaling είναι το πρότυπο που μεταφέρονται τα data από την main-board στην tcon/logic board και με την σειρά της η τελευταία τροφοδοτή τiς gate/data board.
    Ας πούμε πως έχουμε ένα panel 8bit, τότε η main μετατρέπει την παράλληλη πληροφορία εικόνας (8bit) σε ένα stream διαφορικής πληροφορίας συνήθως 5 γραμμών.
    οι πρώτες τρεις είναι τα R,G,B δηλ. 6 καλώδια.
    η τέταρτη σαν συγχρονισμός data από την main 2 καλώδια.
    και η πέμπτη σαν συγχρονισμός data απο την tcon/logic board 2 καλώδια.
    Συνήθως το LOW αντιπροσωπεύεται με 1,0V ενώ το HI με 1,4V, ένας απλός τρόπος λοιπόν να ελέγξουμε στο περίπου εάν όντως υπάρχει πληροφορία στην logic board είναι,
    βάζουμε ένα μαύρο ράστερ και μετράμε στο lvds την τάση στα bit πληροφορίας και μετά κάνουμε ξανά το ίδιο με λευκό ράστερ, εάν οι τάσης δεν αλλάξουν τότε το πρόβλημα της εικόνας δεν είναι από το panel.

Το avatar του χρήστη alex504
    Μέλος
    Όνομα
    ΑΛΕΞΙΟΣ
    Περιοχή
    ΔΑΦΝΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ

Προεπιλογή

Δεν αντιλέγω σε αυτά που λες Σπύρο
    Άπλα θέλω να πω ότι κάνω κάποιους έλεγχους που ξέρω και με την βοήθεια τη δίκια σας γιατί όπως είπες και εσύ ακόμα δεν ξέρουμε τίποτα
    Θέλω να πω ότι μετά από διάφορα πιάνω κάποια πιο εύκολα στα οποία θα πληρωθώ άμεσα
    Και για να μην αργήσω τη στέλνω εκεί ώστε να με αποφορτίσει και κερδίζω και χρόνο θα το καταλάβεις αυτό όταν ανοίξεις δίκια σου επιχείρηση
    Μετά από 18 χρόνια Σπύρο έχω κουραστεί πραγματικά το ίδιο και οι περισσότεροι συνάδελφοι που έχουν κατάστημα
    Αυτά προς το παρόν να δούμε με την Sony τι θα μου πουν δοκίμασα g1 τροφοδοτικό από άλλη ιδία ξανά το ίδιο πρόβλημα
    Τώρα τελείωσα πάω να κάνω ένα μπάνιο σας εύχομαι καλή ξεκούραση καλό σαββατοκύριακο

3. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον alex504 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

jimk (14-01-12)

Νέο Μέλος
    Όνομα
    κωστας
    Περιοχή
    Κερκυρα

Προεπιλογή

Πως βγαινει το 256 , καλή δουλειά μπραβο σπύρο.

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Τα 8 bit μας δίνουν 256 διαφορετικές καταστάσεις ή 11111111(bin)=256(dec) μαζί με το μηδέν.

Το avatar του χρήστη osek
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    -
    Περιοχή
    -

Προεπιλογή

Χαίρεται.

Αν και μετά από κάποιους μήνες από την δημιουργία του διάβασα το συγκεκριμένο post, θα ήθελα να εκφράσω μία απορία μου για το έγχρωμο φίλτρο. Έχει τα τρία βασικά χρώματα με την μείξη των οποίων παράγονται όλα τα υπόλοιπα. Ωστόσο υπάρχει και ένας οπίσθιος φωτισμός... Ο οποίος τι χρώμα πρέπει να είναι; Θέλω να πω στις οθόνες υπολογιστών (αλλά και στα κινητά φαντάζομαι της ίδιας λογικής είναι), ο οπίσθιος φωτισμός αν δεν εκπέμπει αποκλειστικά στο ορατό φάσμα αλλά καταλαμβάνει και συχνότητες από υπεριώδη και υπέρυθρη ακτινοβολία, αυτές περνάνε; Αν τα μάτια μας είναι κοντά π.χ. στο κινητό υπάρχει περίπτωση «κινδύνου»; Ή τελικά από τις οθόνες βγαίνει μόνο το RGB που είναι το έγχρωμο φίλτρο;

Ίσως και να είναι χαζή η απορία μου, αλλά μού μάθανε πως χαζός τελικά είναι αυτός που δεν ρωτάει.
    ...'Θα σε ξεχνάω κάθε μέρα'...

Μέλος
    Όνομα
    Σπύρος
    Περιοχή
    Κέρκυρα

Προεπιλογή

Για να παραχθούν τα τρία βασικά RGB πρέπει να υπάρχει το backlight που φυσικά είναι λευκό και είναι σύνθετο φως (περιέχει όλη την ορατή ακτινοβολία), κοίτα ένα πίνακά με την ορατή ακτινοβολία em_spectrum.jpg δηλ. έχουμε
    Μήκος κύματος (σε νανόμετρα) Χρώμα που αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι
    340-400 υπεριώδες (δεν είναι ορατό)
    400-430 μωβ
    430-500 μπλε
    500-560 πράσινο
    560-620 κίτρινο προς πορτοκαλί
    620-700 πορτοκαλί προς κόκκινο
    πάνω από 700 σχεδόν υπέρυθρο (δεν είναι ορατό)

Τώρα οι ccfl-led εκπέμπουν το ορατό φάσμα και λίγη υπέρυθρη ακτινοβολία (στα δεξιά) που όμως δεν είναι επικίνδυνη, η ακτινοβολία που μπορεί να μας δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα είναι οι υπεριώδη (στα αριστερά). Που αν εκπέμπετε από το backlight (ccfl-led) θα είναι ελάχιστα μικρή επίσης υπάρχει και το έγχρωμο φίλτρο που θα την ελαττώσει και άλλο.

8. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον spiroscfu για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

turist (15-01-12)

Το avatar του χρήστη osek
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    -
    Περιοχή
    -

Προεπιλογή

Σε ευχαριστώ πολύ Σπύρο για τις πληροφορίες. Να είσαι καλά!
    ...'Θα σε ξεχνάω κάθε μέρα'...

Παρόμοια Θέματα

1. LVDS cable
    από navar στο forum Υπολογιστές & Περιφερειακά
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο Μήνυμα: 23-11-10, 21:37
  2. Θεωρία LCD TV και επισκευές
    από siolosni στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο Μήνυμα: 06-11-10, 17:10

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι