Το τροφοδοτικό αυτό είναι από 32 και 40αρα lcd με κατανάλωση περίπου απο 100 μέχρι 150watt
o μ/σ είναι αρκετά μικρός δεν νομίζω να δουλεύει με μικρή συχνότητα
Το τροφοδοτικό αυτό είναι από 32 και 40αρα lcd με κατανάλωση περίπου απο 100 μέχρι 150watt
o μ/σ είναι αρκετά μικρός δεν νομίζω να δουλεύει με μικρή συχνότητα
Εγω παντως βρε παιδια ακομα προσπαθω να καταλαβω πως ακριβως λειτουργει το smps..... Ξερετε, το μυαλο μου ειναι ντιζελομηχανη.... αργει να παρει αλλα αν παρει... δεν σταματαει (ουτε οταν αυτο χρειαζεται)
Μιπως εχει καποιος την ευγενη καλοσυνη να μου εξιγησει 5 πραγματακια απλα να τα καταλαβω και η ντιζελομηχανη μου;;; Μην ανοιγω και αλλο θεμα μιας που γινεται γενικη κουβεντα πανω στα παλμοτροφοδωτικα...
Φιλικά,
Ανδρέας
Έτσι τώρα αν παρει έναν παλμό στην πύλη το Q1 θα βραχυκυκλώσει και θα αφήσει ρεύμα να περάσει από μέσα του, αφού όμως είναι σε σειρά το πρωτεύων του μ/σ θα περάσει και από αυτόν με αποτέλεσμα μια ηλεκτρομαγνητική δύναμη απο το μ/σ που θα μετατραπεί σαν τάση στα δευτερεύων τυλίγματα.
Οι παλμοί δημιουργούνται από το smps(Switch Mode Power Supply) controller IC1,
ο smps controller παίρνει τάση από τα 220 (D1), έλεγχο ρεύματος (ευαισθησία) από την αντίσταση γείωσης του fet R8, από το τύλιγμα της ανάδρασης σε συνεργασία με το photo coupler (IC2) ελέγχει την τάση εξόδου .
και τέλος υπάρχει και το παθητικό κυκλωμα που ελέγχει τις αυτεπαγωγές
του μ/σ για την προστασία του fet.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spiroscfu : 06-05-11 στις 02:06
Το διόρθωσα.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη spiroscfu : 06-05-11 στις 02:04
Μετά την ανόρθωση δικτύου είναι DC/DC μετατροπέας.
Ο μετ/τής θέλει AC ή διακοπτόμενο.
DC σε τετραγωνικούς παλμούς, ο μ/σ παίρνει διακοπτόμενο
και αν εβλεπα και το συνημμενο θα ηταν ακομα καλυτερα :P... Σε γενικες γραμες ομως ψιλοκαταλαβα τι εννοεις πλιν τα της αναδρασης και αυτο με τις αυτεπαγωγες (ναι, ειμαι σκραπας)
Φιλικά,
Ανδρέας