Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 11 έως 19 από 19

Μέλος
    Όνομα
    Χάρης
    Περιοχή
    Νέα Σμύρνη

Προεπιλογή

ευχαριστώ για την παρατήρηση θάνο
    έτσι κι αλλιώς, όπως είπα και παραπάνω, με ενδιαφέρει απλά για να κάνω άμεσα ένα τσεκ να δω αν δουλεύει. αργότερα (αν δουλεύει ή φτιαχτεί για να δουλεύει) θα προχωρήσω στην κατασκευή κάποιου σχετικού τροφοδοτικού όπως προτάθηκε

Το avatar του χρήστη Τρελός Επιστήμονας
    Uploader
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Κλεινόν Άστυ (Μολυσμένες Αθήνες)

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Thanos10 Εμφάνιση μηνυμάτων
    Οι 9βολτες δεν θα καρτησουν μπορεις να βαλεις συνδιασμο μπαταριων κοιτα στην αγορα.
    Δεν συμφωνώ διότι το ανοδικό ρεύμα του ραδιοφώνου είναι της τάξης των 10mA. Θα κρατήσουν μια χαρά. Οι αλκαλικές 9-βολτες έχουν χωρητικότητα 400-500mAh που σημαίνει ότι μπορεί να δουλεύουν για τουλάχιστον 40 ώρες με αυτό το ρεύμα. Οι τύπου D αλκαλικές έχουν χωρητικότητα 12Ah (οι καλής ποιότητας) που σημαίνει 90+ ώρες λειτουργίας με 125mA (DK96, DF96, DAF96, DL96) ή 45 ώρες με 250mA (1R5/DK91, 1T4/DF91, 1S5/DAF91, DL94/3V4). Τι μου θυμίσατε τώρα... Έχω μετατρέψει δυο τέτοια ραδιόφωνα για τροφοδοσία 220V με επιτυχία πριν από πολλά-πολλά χρόνια....

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με χωρητικότητες κλπ δες εδώ:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Nine-volt_battery
    http://en.wikipedia.org/wiki/D_battery
    Είμαι αυτό που κάθε στιγμή γίνομαι.

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Κωστας
    Περιοχή
    Θρακη

Προεπιλογή

Δημητρη ητανε κατι μπλε Berec ,αν θυμαμαι καλα την φιρμα , σχεδον οσο το ραδιοφωνο .Εχω 2 - 3 τετοια αλλα λογω χωρου και χρονου απλα τα εχω στην αποθηκη επισης ενα power pack της εποχης για μετατροπη τους σε ρευματος Δυστυχως πολλα απο αυτα μετατραπικαν την περιοδο του 70 σε ρευματος η μπαταριας 6-9Volt αλλα με αλλαγη ολοκληρου του σασιου με μια πλακετα made in japan τρανζιστορατη μονο με μεσαια.Η Ιαπωνια τοτε ηταν η Κινα της εποχης Οσο για την υψηλη δεν προτεινα 9βολτες γιατι ουτε καν
    περασε απο το μυαλο μου οτι ητανε τοσο μικρη η ανοδικη τους καταναλωση

Uploader
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή

Προεπιλογή

Ναι, αυτή που είχα δει τότε ήταν Berec με τάσεις 1,5/90V και ένα φις με 4 ακροδέκτες. Σύμφωνα με πληροφορίες που είχα, ήταν πολύ ακριβές και γι' αυτό το λόγο αυτά τα ραδιόφωνα εκτοπίστηκαν από τα φορητά με τρανζίστορ. Η ποιότητα του ήχου όμως με τα τρανζίστορ έπεσε δραματικά, κυρίως λόγω ανεπαρκειών στην απόκριση συχνότητας των μετασχηματιστών εξόδου και των μικρής διαμέτρου μεγαφώνων που άρχισαν να χρησιμοποιούνται. Ουδέν καλόν αμιγές κακού και, όπως λέει ο φίλος μου ο Γαληνίτης, μια νεώτερη τεχνολογία δεν αντικαθιστά πάντα πλήρως μια παλαιότερη.

Το avatar του χρήστη p.gabr
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιωτης
    Περιοχή
    Aχαρναι

Προεπιλογή

εγω προτεινω για τα 62 να αγορασει ενα μικρο μετασχηματιστη 24v 100 ΜΑ και να κανεις ανορθωση με διπλασιασμο τασης θα σου κοστισει πολυ λιγοτερο απο τις 7 μπαταριες
    και αν υπαρχει λιγος χωρος και τα καταφερνεις διαλυεις τον μετασχηματιστη προσθετεις καμμια 15αρια σπειρες πανω απο το τελευταιο τυλιγμα και βγαζεις 2-3v Με ανορθωση-μια αντιστασουλα σε σειρα και δυο διοδους μετα την αντισταση ως προς γειωση τελειωσες ΕΧΕΙς ΤΡΟΦΟΔΙΤΙΚΟ ΜΕ 10 ΕΥΡΟ
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη p.gabr : 15-05-11 στις 08:49

Uploader
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή

Προεπιλογή

Προσοχή στη σταθεροποίηση νημάτων (1,35-1,4V) και η τάση να είναι καθαρή από κυμάτωση. Δυο δίοδοι 1Ν4001 για σταθεροποίηση είναι ικανοποιητική λύση αλλά το LM317 είναι απείρως καλύτερη λύση και μειώνει πολύ και την κυμάτωση (μιλώ εκ πείρας). Αυτά τα ραδιόφωνα έχουν μεγάλη ευαισθησία και στην κυμάτωση της τάσης νημάτων, καλύτερα λίγη κυμάτωση στην υψηλή παρά στη χαμηλή τάση. Η χαμηλή να είναι οπωσδήποτε DC!

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιωτης
    Περιοχή
    Aχαρναι

Προεπιλογή

ολα αυτα που αναφερει ο δημητρης ειναι απολυτως σωστα" οι λυχνιες αυτες χρησιμοποιηθηκαν κατα κορο στις αμερικανικες συσκευες στους δεκτες"αυτο που ανεφερα εγω ειχε εφαρμογη σε πολλες συσκευες πχ δεκτης του grc9 δηλαδη.. μια αντισταση σε σειρα (μετα την ανορθωση) μετα δυο διοδοι σε σειρα ως προς γειωση στην αγωγιμη φορα εξασφαλιζαν προστασια της τασης να μην υπερβει το1.5v

Uploader
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή

Προεπιλογή

Ναι, αλήθεια είναι αλλά από την εποχή των ανορθωτών οξειδίου του χαλκού και σεληνίου μέχρι τώρα υπάρχουν πολύ καλύτεροι τρόποι σταθεροποίησης χαμηλών τάσεων. Εξάλλου οι διαβιβαστές του στρατού εκείνη την εποχή κουβαλούσαν και 1-2 κουτιά ανταλλακτικές λάμπες. Να προσέχετε τις λαμπίτσες αμέσου θερμάνσεως, έχουν πολύ λεπτά νήματα και δεν αντέχουν σε μεγάλους κραδασμούς, ιδιαίτερα η σειρά DK96, DF96 κλπ (25mA).

Μέλος
    Όνομα
    Παναγιωτης
    Περιοχή
    Aχαρναι

Προεπιλογή

ναι δημητρη σωστος.. τα χρονια εκεινα ηταν αδυνατη η σταθεροποιηση χαμηλων τασεων
    παραθετω σχετικη εικονα με το θεμα '''''προτεινα μια απλη κατασκευη΄΄΄΄
    AN-GRC9 Receiver Chassis.jpg

Σελίδα 2 από 2 ΠρώτηΠρώτη 12

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία