Γιά σας σε όλους, και έστω και καθυστερημένα καλή Χρονιά.
Όπως και ο κ. Κώστας παραπάνω αντιμετωπίζω και εγώ ένα παρόμοιο θέμα με μια ίδια κουζίνα (AEG competence ) εντοιχισμένη, όχι όμως με κεραμικές εστίες.
Το πρόβλημά μου ήταν ότι όταν άναβα τον φούρνο και ανέβαζα την θερμοκρασία στην αντίσταση του ανεμιστήρα μου έριχνε τον ΔΔΕ του σπιτιου.
Την άνοιξα λοιπόν και άρχισα και ξεσύνδεα μία-μια τις αντιστάσεις και δοκίμαζα την λειτουργία τους.
Κατέληξα στην αντίσταση του ανεμιστήρα όπου ανάβοντάς την μου έκανε τα ίδια.
Όλες οι προηγούμνες αντιστάσεις και οι εστίες δεν είχαν κανένα θέμα.
Έβγαλα λοιπόν την αντίσταση (Κυκλική) του ανεμιστήρα και πήγα και αγόρασα μία αντίσταση ιμιτασιόν από ένα κατάστημα ηλεκτρολογικού υλικού στις Μοίρες Ηρακλείου.
Επέστρεψα πανευτυχής ότι η εγχείρηση θα πετύχαινε. .....Απόσταση: 50 Χιλιόμετρα.
Τοποθέτησα την καινούρια αντίσταση. Δοκιμάζω.. και τσαφφφφφ, ο ΔΔΕ πάλι.
Παίρνω τηλέφωνο τον πωλητή του λέω τί συμβαίνει, μου λέει ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ !!!!!!!!!!!! είναι το μοτέρ του ανεμιστήρα.
Τί να κάμω??? Λύνω το μοτέρ το δοκιμάζω δουλέυει κανονικά !!! του γηώνω και το σώμα δούλευε πάλι κανονικά.
Το ξαναπαίρνω τηλέφωνο του λέω ότι αυτό συμβαίνει και μου λέει το φοβερό !!!!!!!!! Φέρε μου πίσω την αντίσταση θα έχει διαρροή.
Τί να κάνω. Την πηγαινω πίσω την μετράει μου λέει είναι ελατωματική !!!!!
Μου δίνει μια άλλη. Ιμητασιόν και αυτή. Την μετράμε μαζί, ενταξει φαινόταν σωστή .
Πηγαίνω την ξανατοποθετώ και ανάβω τον φούρνο.
'Ολα ωραία !!!!!!!!!!!! Δούλευε άψογα.
Ανεβάζω και την θερμοκρασία με τον θερμοστάτη, και μετά από 10 λεπτά περίπου πάλι τσαφφφφφφ...... και τέλος.
Την ξαναβγάζω την μετράω.!!!!!!! ΞΑΝΑ ΔΙΑΡΡΟΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Την έχω βγάλει και την έχω φέρει μαζί μου στην Αθήνα. ( Η κουζίνα είναι στο εξωχικό μου). Και σας ρωτώ παρακαλώ.
Που μπορεί να οφείλετε όλη αυτή η ιστορία ????? Επειδή ήταν ιμιτασιόν οι αντιστάσεις η τίποτα άλλο ????
Επειδή λοιπόν ετοιμάζομαι να κατέβω στο χωριό και πάλι εκτός από την αντίσταση την γνήσια που θα πάρω τι άλλο θα με συμβουλεύατε να πάρω μαζί μου. ?????
Μην μου πείτε να πάρω καινούρια κουζίνα, δεν την χωράει το πορπαγκάζ μου.. Χα χα χα χα Ευχαριστώ.
Με εκτίμηση
Νίκος Κασωτάκης
ΥΓ Συγνώμη για την πολυλογία μου.