την φωτογραφία την βρήκα στο ίντερνετ
κωνσταντινε δεν χρειάζεται οδηγίες για να το φτιάξεις δεν ειναι τιποτα
αυτο που δεν καταλαβαίνω ειναι το ανεμιστιρακι γιατι το εχει?
την φωτογραφία την βρήκα στο ίντερνετ
κωνσταντινε δεν χρειάζεται οδηγίες για να το φτιάξεις δεν ειναι τιποτα
αυτο που δεν καταλαβαίνω ειναι το ανεμιστιρακι γιατι το εχει?
Να 'σαι καλά Κωνσταντίνε που ανέβασες αυτό το βίντεο. Η πείρα φαίνεται αμέσως, ούτε ένα λεπτό δεν έκανες.
Ο καπνός που βγάζει το flux όταν ζεσταίνεται, είναι βλαβερός - τοξικός - μαστουρογόνος?
Μην μου πει καμιά αστυνομία ότι οδηγάω υπό την επήρεια flux!!!
Αυτό που έχω εγώ βγάζει ντουμάνι καπνό. Τουλάχιστον να είχε μυρωδιά από παϊδάκια καλά θα ήτανε.
Μακάρι κάποια στιγμή μπορέσεις να φτιάξεις και ένα video με τη διαδικασία της τοποθέτησης - συγκόλλησης . Σ' ευχαριστώ...
Hary Dee (03-12-12)
Θαναση μονο ετσι εμεις οι noob θα βγαλουμε ακρη..Σε μερικες μερες που θα ερθει ο preheater και το nozzle θα σου πω νεωτερα.
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Θα βγούν πολύ περισσότερα video και σε μητρικές όταν καταφέρουμε να κάτσουμε με τον Radiometer μερικές ημέρες.
Θανάση ο καπνός ο πολύς σημαίνει οτι το flux καίγεται και εξατμίζεται. Τουλάχιστον αυτό που χρησιμοποιώ δεν φένεται να προκαλεί κάτι. Δεν έχω παρατηρήσει προβλήματα. Όσο ανεβαίνεις θερμοκρασίες μπορεί να καπνίζει περισσότερο αλλα εκεί φένεται το gel flux, παραμένει ότι και να γίνει και κάνεις σίγουρες κολλήσεις/αποκολλήσεις. Το υγρό συνήθως εξαφανίζεται αμέσως και κάνεις λάθη στα κολλήματα κλπ.
Εδώ κάπνιζε γιατί είχα ανεβάσει λίγο την θερμοκρασία στους 320, δεν επηρέασε καθόλου το flux όμως και ας κάπνιζε λίγο. Το συγκεκριμένο το κάνει αυτό αλλα δεν έχει καμία παρενέργεια. Της ERSA δεν καπνίζει σχεδόν καθόλου αλλα η τιμή του είναι τριπλάσια.
Κωνσταντίνε (navar) Δεν είναι τίποτα, η εξάσκηση πάντα βοηθάει, φτάνει στο σημείο ο οποιοσδήποτε να μπορεί να κάνει κολλήσεις που ούτε καν τις είχε φανταστεί.
Χρήσιμη πληροφορία που ξέχασα να αναφέρω, πρόσεξες οτι το χέρι μου στηρίζεται κάπου μέχρι να γίνει η αφαίρεση? Το χέρι πρέπει να έχει ενα σημείο αναφοράς ωστε να μένει σταθερό, αν το πιάνεις στον αέρα θα ξηλώσεις τα μισά εξαρτήματα απο την πλακέτα και θα τα πάς απο εδώ και απο κεί.
Επίσης η ταινία που έβαλα στον πλαστικό συνδετήρα είναι kapton tape και ενα στρώμα είναι ικανό να αντέξει μέχρι και 800 βαθμούς, δυό στρώματα παραπάνω κλπ. Αυτήν την πήρα 120 ευρώ ένα καρούλι αλλα στο εμπόριο έχει kapton tapes με ψίχουλα που αντέχουν 400-500 βαθμούς, με δυο στρώματα είσαι ΟΚ, ενοείται οτι το χρησιμοποιούμε οταν χρειάζεται μόνο.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη leosedf : 08-12-10 στις 18:00
900MHz-64GHz
Hary Dee (08-08-12), The Professor (10-04-21)
Μπράβο Κωνσταντίνε, δώσε πληροφορίες και βίντεο μπας και κολλήσω κι εγώ κανένα BGA ή SMD, δεν ξέρω και τη διαφορά να σου πω την αλήθεια!![]()
You only live twice.
Kωνσταντινε μολις γυρισα απο την δουλεια ειδα τις εξηγησεις σου και εχω (και αλλες) αποριες:Η θερμοκρασια αποκολησης ποση πρεπει να ειναι;300 ας πουμε;Εγω που πηγα μεχρι 400 τα πηρα ολα στο χερι;τι λες;
Αντι για kapton tape εγω εβαζα εκεινη την αυτοκολλητη αλουμινοταινια που βαζουν στις ενωσεις των μπουριων των καυστηρων αν εχεις υποψην σου.Πιστευω με δυο στρωματα να ειναι ΟΚ.
Υ.Γ Καλα 12 λιρες μεταφορικα απο Αγγλια το flux;O ιδιος θα το φερει;Εχε χαρη που μου ειπες οτι ειναι πολυ καλη αλλιως σιγα μην του ταδινα..
Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Τ.Ε
Η θερμοκρασία πάντα αναγράφεται στο datasheet του κατασκευαστή για κάθε εξάρτημα ή στο service manual της συσκευής. Το λεγόμενο soldering profile που σου λέει για πόση ώρα με πόσους βαθμούς πρέπει να το κολλήσεις/αποκολλήσεις. Σε περίπτωση που δεν τα έχεις προχωράς εμπειρικά ανάλογα με τι πλακέτα έχεις αν είναι lead-free η όχι κλπ. 400 είναι πολλοί όπως και νά χει, μπορείς απλά να αυξήσεις την θερμοκρασία στον προθερμαντήρα ωστε να έχεις το ίδιο αποτέλεσμα..
Μιας και εδώ και πολλά post είμαστε εκτός θέματος προτείνω να κάνουμε ενα καινούριο θέμα και να μεταφέρουμε τα post σε εκείνο ωστε να συνεχίσουμε, τι λέτε?
900MHz-64GHz