βαλε και την μπαταρια πανω κρατα το το κουμπι ON OFF πατημενο και μετρα την ταση.το ποιο πιθανο ειναι να εχει καψει ασφαλεια
βαλε και την μπαταρια πανω κρατα το το κουμπι ON OFF πατημενο και μετρα την ταση.το ποιο πιθανο ειναι να εχει καψει ασφαλεια
ευχαριστω φιλε για την γρηγορη απαντηση. θα κανω αυτα που λες αλλα οταν κραταω πατημενο το on off που ακριβως πρεει να μετρησω με το πολυμετρο ; να για volt ; αν θες πες μου λιγο αναλυτικα γιατι με τετοιο λεπτο ζητημα πρωτη φορα ασχολουμαι. να σαι καλα φιλε.
οριστε ακόμα μια φωτο απο το συγκεκριμενο σημειο.
http://i53.tinypic.com/2u6l0fp.jpg
ΛΟΓΙΚΑ θα βρεισ ταση πολυ μικρη η μηδενικη.θα μετρησεις τη λευκη φισσα το κοκκινο καλωδιο ειναι + και το ασπρο -.ελεγξε και το μαυρο εξαρτηματακι πανω απο τη λευκη φισσα.φανταζομαι την μπαταρια δεν τη φορτιζει
Συνδεσα το λαπτοπ με το ρευμα, η μπαταρια κουμπωμενη, κρατησα το on πατημενο, μετρησα στην φισα την ασπρη οπου ειναι 2 μαυρα ( αρνητικο ) και 2 κοκκινα ( θετικο), τα μετρησα ανα ζευγη αλλα μου δινει 19,2V.
Ναι την μπαταρια δεν την φορτιζει.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη DjoRDjeVIc : 21-10-10 στις 22:38
οποτε εχεισ ασφαλεια καμμενη.κοιτα πιο προσεκτικα και εστιασου στο μαυρο εξερτηματακι.αν δεν βρισκεις ακρη ψαξε για σχεδιο απο google
Επειδη δεν εχω ασχοληθει ξανα με το θεμα. το μαυρο εξαρτηματάκι είναι ασφάλεια; πως θα εντοπισω ταν ασφαλεια και πως θα την τεσταρω με το πολυμετρο ;
Το να μην επιδέχεται η μπαταρία φόρτιση , μπορεί να είναι θέμα της μπαταρίας ..
Εαν χαλάσει μια και μόνο μπαταρία στο όλο πακέτο , δίνει εντολή η πλακέτα μέσα στην μπαταριοθήκη, να μην αρχίσει νέος κύκλος φόρτισης.
Μόνη λύση , η δοκιμή μπαταρίας από ίδιο μοντέλο , η οποία είναι 100% σωστή .