-
Πρόβλημα με πλακέτα ψυγείου Whirlpool...
Έχω ένα ψυγείο της Whirpool δίφυλλο, με χώρια κατάψυξη δλδ, το οποίο έχει και εξωτερικά υποδοχές για να βγάζει παγάκια και κρύο νερό, ακριβώς από πάνω έχει και έναν πίνακα ελέγχου με διάφορες ρυθμίσεις και τις ενδείξεις θερμοκρασιών.
Για κάποιο λόγο τα έπαιξε και άρχισαν να αναβοσβήνουν όλες οι ενδείξεις και τα λεντάκια που έχει ασταμάτητα, μάλιστα ακούγεται και ο σπαστικός θόρυβος από ένα ρελεδάκι που έχει το οποίο μία οπλίζει μία ξε-οπλίζει.
Μήπως μπορεί να φανταστεί κανείς τι ακριβώς μπορεί να συμβαίνει και αν χρειαστεί αντικατάσταση ολόκληρης (για δεύτερη φορά) της πλακέτας του?
Αύριο... σήμερα μάλλον, θα ανεβάσω και φωτογραφίες της πλακέτας για να μπορέσετε να με βοηθήσετε καλύτερα...
Υ.Γ. Το πρόβλημα αυτό δεν επηρεάζει καθόλου την λειτουργία του ψυγείου αλλά αν δεν είχα τον σπαστικό θόρυβο από το ρελεδάκι δεν θα με ενοχλούσε και καθόλου.
-
-
Πάρε ένα κατσαβίδι και χτύπα όλα τα ρελέ από πάνω.
Είναι πιθανόν να έχει κολλήσει κάποιο ρελεδάκι…
-
-
-
-
Υπάρχει μια υποψία για βραχυκυκλώματα ή ανοικτά κυκλώματα γύρω από τον controller .Τα SMD είναι αρκετά ευαίσθητα στις μεταβολές της θερμοκρασίας. Για αρχή μέτρησε τις SMD αντιστάσεις πάνω στην πλακέτα που είναι γύρω από τον controller ( δες φωτο ).
Είναι εύκολο να τις υπολογίσεις. Για παράδειγμα το 750 σημαίνει 75 Ω, το 164 είναι 160 kΩ, το 6R8 = 6,8 Ω, 1001=1kΩ. Πρόσεχε το 000 είναι jumper.smdresistors.png
Μην τις βγάζεις από την πλακέτα (… κανονικά πρέπει ). .Υπολόγισέ τις και μετά μέτρα με ψηφιακό ωμόμετρο. Αν η τιμή που μετράς είναι μικρότερη, τότε εντάξει γιατί αυτές μπαίνουν παράλληλα μεταξύ τους. Αν όμως έχεις μια μεγάλη ένδειξη αντίστασης ( αρκετά μεγαλύτερη από αυτή που πρέπει ) βγάλε το SMD και μέτρησε ξανά.
Μετά μέτρα τους SMD πυκνωτές. Θα σου πω μετά πώς να τους βρεις.
-
-
Φλασιά! Για ξεκόλλησε το ρελεδάκι και βάλε την πλακέτα να δουλέψει να δεις τα LED θα πάψουν να αναβοσβήνουν;
-
-
Φίλοι μου έχουμε νέα δεδομένα...! άνοιξα το πινακάκι για να δω τι μπορώ να εφαρμόσω από αυτά που μου προτείνατε και παρατήρησα πως δεν είναι το ρελεδάκι αυτό με τον χαρακτηριστικό θόρυβο τικ-τακ τικ-τακ αλλά το μικρό ηχείο που βρίσκεται πάνω δεξιά στην τρίτη φώτο που σας επισυνάπτω στο παραπάνω πόστ... οπότε αναμένω μέχρι νεοτέρας διαταγάς σας...
))
-
-
-
-
Το παλικάρι εδώ μοιάζει να είχε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με εμένα και από ότι κατάλαβα άλλαξε όλους τους πυκνωτές..? και το πρόβλημα του διορθώθηκε
http://applianceguru.com/forum1/13919.html
edit: έχουμε ακριβώς την ίδια πλακέτα με τον ίδιο κωδικό από πίσω
-
-
Μπράβο Στέφανε αυτή είναι η λύση. Πάρε το κολλητήρι και ξεκίνα…
-
-
Εγώ ευχαριστώ για τον χρόνο σας... πηγαίνω να αγοράσω τους πυκνωτές και θα σας ενημερώσω για το αποτέλεσμα...
edit: Λεπόν άλλαξα όλους τους πυκνωτές και το αποτέλεσμα ήταν να αναβοσβήνουν με μεγαλύτερη συχνότητα οι ενδείξεις
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης