Σελίδα 9 από 15 ΠρώτηΠρώτη ... 7891011 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 81 έως 90 από 148
    Το avatar του χρήστη lastid
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Κάτι είναι λάθος. Δεν θα έπρεπε να τραβάει πάνω από λίγα mA. Αν το τροφοδοτικό έχει ρύθμιση για 0.1Α ή και λιγότερο, βάλτο εκεί. Έλεγξε με ωμόμετρο για βραχυκυκλώματα. Η γνώμη μου είναι να ΜΗΝ πειραματιστείς απευθείας με το εν λόγω chip.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Μετά λέμε ρε παιδιά πως τα ράσα δε κάνουν τον παπά... Μωρέ τον κάνουν και τον παρακάνουν...

Μόλις χρησιμοποίησα το hot air gun για να ξεκολλήσω το chip από τον νέο δίσκο. Βγήκε πανεύκολα. Αν το είχα τότε που έβγαλα το προβληματικό μου...

Τώρα πως να συνεχίσω Δημήτρη? Εννοώ, ΟΚ, θα κολλήσω το chip σε ένα adapter, αλλά μετά? Να βάλω 8 pins στο adapter και να το βάλω στον programmer να δω αν το διαβάζει? Ή να το συνδέσω με τον τρόπο που σύνδεσα και το προβληματικό για να δω αν βραχυκυκλώνει με την εξωτερική τάση από το τροφοδοτικό?

Το πρόβλημα είναι πως το chip που μόλις ξεκόλλησα είναι και το μόνο που έχω αυτή τη στιγμή για να περάσω το περιεχόμενο του προβληματικού όταν καταφέρω να το διαβάσω... Οπότε αν με τους πειραματισμούς το χαλάσω μετά τι θα κάνω?

Edit: Κόλλησα τελικά το chip σε έναν adapter και έβαλα 8 "καρφιά" στον adapter... Από φόβο που δεν είναι ο σωστός programmer όμως, λέω να μη το δοκιμάσω ακόμη... Καλύτερα ίσως να περιμένω τον σωστό να έρθει αύριο-μεθαύριο... Επίσης, θα μπορούσα να δοκιμάσω απλά να δώσω ρεύμα στο chip από το τροφοδοτικό στα pins 3 και 4 όπως με το προβληματικό... Αλλά κι αυτό φοβάμαι να το κάνω...

Όχι τίποτα άλλο, αλλά από ότι διάβασα, γενικά αν 2 δίσκοι είναι identical, τότε το περιεχόμενο των chip τους είναι επίσης σχεδόν identical. Μόνο τα τελευταία 512 bytes διαφοροποιούνται από δίσκο σε δίσκο... Οπότε αν όλα τα άλλα αποτύχουν, θέλω πάση θυσία να έχω αυτό το νέο chip άθικτο ώστε να αρχίσω τους πειραματισμούς αλλάζοντας τα τελευταία 512 bytes ώσπου να "μαντέψω" αυτά που χρειάζεται ο δικός μου δίσκος για να δουλέψει...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PrinceOfAbyss : 21-07-10 στις 21:03

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Το πρώτο που θα έκανα εγώ, θα ήταν να βάλω το καλό chip πάνω στον programmer (μέσω adaptor φυσικά) και να προσπαθήσω να το διαβάσω, ώστε να κάνω backup τα δεδομένα του σε ένα αρχείο. Φυσικά θα χρειαστεί παίξιμο με κείνο το .TXT αρχείο....
    Πάντως, μια και είμαι Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες (ενώ κανονικά θα ήμουν εκτός....), αν θέλεις και αν μπορούμε, μπορώ να περάσω κι από κοντά να το ρίξουμε μια ματιά. PM αν σε ενδιαφέρει.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Καλημέρα guys.

Λοιπόν, δοκίμασα με το πολύμετρο τις επαφές του προβληματικού chip... Και ήταν όλες βραχυκυκλωμένες... Στην αρχή σκέφτομαι: "Ωραία, το ψήσαμε..."

Τελικά το ξεκολλάω και από κάτω είχε μια εντελώς κολλώδη ουσία που απλωνόταν σε όλα τα ποδαράκια (στα 6 που έχουν απομείνει δηλαδή...). Καθαρίζω το PCB του adapter με ισοπροπανόλη, καθαρίζω καλά και το chip, το ξανακολλάω, και επανήλθε η μέτρηση 0,64Ω ανάμεσα στα pins που μας ενδιαφέρουν (3 και 4). Το συνδέω και στο τροφοδοτικό, και όντως δεν τράβαγε όλο το ρεύμα...

Παρόλα αυτά δοκίμασα όλες τις τάσεις από 3.6V ως 4.0V και δε κατάφερε να το διαβάσει ο programmer... Βγάζει error "Index was outside the bounds of the array". Θέλω να πιστεύω πως είναι θέμα μη καταλληλότητας του programmer. Εν αναμονή του σωστού λοιπόν...

Πάντως το βραχυκύκλωμα αυτό προκλήθηκε σίγουρα από τον ηλεκτρονικό με το στερεοσκόπιο... Γιατί πριν του το πάω μέτραγε κανονικά τα 0.64Ω... Όταν το ξαναπήρα άρχισε να βραχυκυκλώνει...

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Σήμερα συνέβησαν τόσα πολλά που για να τα γράψω όλα μάλλον θα βγει μεγαλούτσικο το post αυτό...

Ήρθε λοιπόν κατά τις 13:00 παρά o programmer της Willem. Πρώτη κίνηση ήταν να διαβάσω το νέο chip. Το αναγνώρισε και το διάβασε κανονικότατα, και μάλιστα ταχύτατα (30-40secs για 4Mbit data).

Επόμενη κίνηση ήταν να προσπαθήσω να διαβάσω το κατεστραμμένο μου chip με τη μέθοδο της εξωτερικής τάσης που μου πρότεινε ο Δημήτρης – lastid. Δίνω λοιπόν 3.5V τάση, το καρφώνω στον programmer, αλλά τζίφος, κανένα σημείο ζωής από το chip. Δοκίμασα και μεγαλύτερες τάσεις, έφτασα ως τα 4.1V.

Τελικά δοκιμάζω να μετρήσω στο νέο chip αν υπάρχει δίοδος ανάμεσα στο W# και στο Vcc ώστε να βγάλω κάποιο συμπέρασμα και για το κατεστραμμένο (μιας και είναι 100% συμβατά)... Θυμίζω πως μετά από μέτρηση είχαμε δει πως δίοδος υπάρχει κανονικά μεταξύ των W# και GND, και θεωρήσαμε πως θα υπάρχει και ανάμεσα στα W# και Vcc (που έτσι κι αλλιώς η μέθοδος που μου είχε προτείνει ο Δημήτρης στηριζόταν ακριβώς στην ύπαρξη αυτής της διόδου). Προς μεγάλη μου απογοήτευση δεν υπάρχει δίοδος μεταξύ αυτών των δύο. ΟΚ λέω, αποκλείω εντελώς αυτή τη μέθοδο και πάω στην επόμενη (δηλαδή ηλεκτρικά αγώγιμη πάστα, που για παν ενδεχόμενο κατέβηκα το μεσημέρι στο κέντρο και αγόρασα μια αμπούλα από το υλικό επιδιόρθωσης των αντιστάσεων του παρμπριζ).

Ξεκολλάω λοιπόν το κατεστραμμένο μου chip από τον adapter, κι αρχίζω να κολλάω καλωδιάκια στα pads του... Ένα κόλλαγα, δύο ξεκόλλαγαν... Μου έσπασε τα νεύρα... Τελικά τα κατάφερα να κολλήσω καλώδια και στα 6 υπαρκτά pads, και πάω να κολλήσω τις άλλες άκρες στο PCB του adapter. Εκεί έγινε ο πανικός ο ίδιος. Τα κόλλαγα στο PCB ξεκόλλαγαν από το chip (παρόλο που προνόησα να αφήσω αρκετά μακριά τα καλώδια).

Τελικά έκανα το εξής: Από το PCB του adapter έκοψα την επάνω δεξιά γωνία που έτσι κι αλλιώς δε μου χρειάζεται μιας και το chip δεν έχει τα pads 7 και 8, ώστε να είναι ελεύθερη η κάτω επιφάνεια του chip σε εκείνο το σημείο, και κόλλησα ξανά το chip επάνω στον adapter...

Και για τα pins 7 και 8 κόλλησα ένα μόνο καλωδιάκι στα καρφιά του adapter, και από εκεί με Logo στιγμής επάνω στο πυρίτιο του chip. Αφού κόλλησε, απογύμνωσα την ακρούλα του καλωδίου, την έφερα "πρόσωπο" με την κάθετη επιφάνεια του chip και τα πάστωσα και τα 2 με αγώγιμο υλικό. Περιμένω 4-5 λεπτά, βάζω το chip στον programmer, τίποτα... Βγάζω το υλικό, καθαρίζω ξανά την κάθετη επιφάνεια (εκεί που ξεπροβάλλουν τα ίχνη που μου βρήκε ο ηλεκτρονικός με το στερεοσκόπιο), και ξανάγεμίζω με αγώγιμο υλικό. Μάλιστα αυτή τη φορά περίμενα να στεγνώσει, και πέρασα και δεύτερο χέρι (το έλεγε και στις οδηγίες άλλωστε για 2-3 χέρια)... Τέλος πάντων, περιμένω άλλα 5-10 λεπτά να στεγνώσει καλά (γιατί σκέφτηκα πως ίσως αποκτά αγώγιμες ιδιότητες αφού στεγνώσει εντελώς). Το δοκιμάζω... Και ο programmer ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ...

Παιδιά, ειλικρινά δε πίστευα στα μάτια μου... Χαμογελούσα μόνος μου σαν χαζός για κάνα δεκάλεπτο...

Τα επόμενα βήματα είναι λίγο πολύ γνωστά. Μεταφορά των δεδομένων που έσωσα σε .bin αρχείο στο νέο chip, κόλλημα του chip στο PCB, κτλ κτλ...

Οπότε αν υποθέσουμε πως και η αλλαγή των κεφαλών έγινε τόσο άψογα όσο θεωρώ πως έγινε, τα δεδομένα μου σχεδόν τα βλέπω από μακριά να με χαιρετούν.

Θα σας κρατήσω ενήμερους για το υπόλοιπο του εγχειρήματος.

Το avatar του χρήστη jimk
    Μέλος
    Όνομα
    dimitris
    Περιοχή
    space

Προεπιλογή

μπραβο!!πιστευω να ανταμειφθεις για τον κοπο σου!!!

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Ωραία
    Καλή επιτυχία και στο επόμενο (και τελευταίο) βήμα...

Το avatar του χρήστη navar
    Μέλος
    Όνομα
    Kωνσταντίνος
    Περιοχή
    τρικαλα

Προεπιλογή

νομίζω πως είναι ότι ποιο επαγγελματικό έχω δει από ΜΗ επαγγελματία ηλεκτρονικό !
    παρακολουθώ με προσοχή απο την πρώτη μέρα τα ποστ ( αν και δεν γράφω λόγο μή γνώσης του αντικειμένου) και πίστευα πως δύσκολα θα τα καταφέρεις !
    με εντυπωσίασες !
    κάθε σου βήμα ήταν και ένα κεφάλαιο στο πώς μπορεί κάποιος με μεράκι να καταφέρει !
    τι να πώ , ο τρόπος που έψαξες συμβατή μνήμη, συμβατό προγραμματιστήρι , η επιμονή και η υπομονή σου ?
    να γίνει sticky παρακαλώ το θέμα ως παράδειγμα για το πώς αν μπορούμε και θέλουμε κάτι θα το καταφέρουμε !

χίλια μπράβο !

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jimk Εμφάνιση μηνυμάτων
    μπραβο!!πιστευω να ανταμειφθεις για τον κοπο σου!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ!

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lastid Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ωραία
    Καλή επιτυχία και στο επόμενο (και τελευταίο) βήμα...
    Σε ευχαριστώ άπειρα Δημήτρη. Εννοείται πως αύριο σε περιμένω έστω για καφέ, μιας και τα διάβασα ήδη τα δεδομένα (τα ευχάριστα νέα πήρα να σου πω κατά τις 21:30+, ελπίζω να μην ενόχλησα πολύ ).

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από navar Εμφάνιση μηνυμάτων
    νομίζω πως είναι ότι ποιο επαγγελματικό έχω δει από ΜΗ επαγγελματία ηλεκτρονικό !
    παρακολουθώ με προσοχή απο την πρώτη μέρα τα ποστ ( αν και δεν γράφω λόγο μή γνώσης του αντικειμένου) και πίστευα πως δύσκολα θα τα καταφέρεις !
    με εντυπωσίασες !
    κάθε σου βήμα ήταν και ένα κεφάλαιο στο πώς μπορεί κάποιος με μεράκι να καταφέρει !
    τι να πώ , ο τρόπος που έψαξες συμβατή μνήμη, συμβατό προγραμματιστήρι , η επιμονή και η υπομονή σου ?
    να γίνει sticky παρακαλώ το θέμα ως παράδειγμα για το πώς αν μπορούμε και θέλουμε κάτι θα το καταφέρουμε !

χίλια μπράβο !
    Δε θα τολμούσα να με αποκαλέσω ούτε καν "ΜΗ επαγγελματία ηλεκτρονικό". Πληροφορική έχω τελειώσει, και ενώ βρίσκω πολύ ενδιαφέρον το αντικείμενο των ηλεκτρονικών, μου λείπουν πολλές γνώσεις (ακόμη και τα λίγα σχετικά μαθήματα που είχαμε στο uni, π.χ. Ψηφιακά Συστήματα, τα περνάγαμε στο fast forward). Απλά έχω πολύ πείσμα, και υπομονή ώστε να εξαντλώ πάντα κάθε δυνατή προσπάθεια πριν εγκαταλείψω έναν στόχο.

Το avatar του χρήστη Ultrasound
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Χρήστος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Angry Τελικά η Άβυσσος έχει τον πρίγκηπά της

Μπράβο σου! Απίστευτο. Άμα δεν το βλεπα δεν θα το πίστευα!

Μετά από αυτό, νομίζω πως μπορείς να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου με αμοιβή...

Σελίδα 9 από 15 ΠρώτηΠρώτη ... 7891011 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. SONY 420GS CRT 19" ψυχρή κόλληση " Ίσως "
    από ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-11-10, 22:58

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •