Κάτι είναι λάθος. Δεν θα έπρεπε να τραβάει πάνω από λίγα mA. Αν το τροφοδοτικό έχει ρύθμιση για 0.1Α ή και λιγότερο, βάλτο εκεί. Έλεγξε με ωμόμετρο για βραχυκυκλώματα. Η γνώμη μου είναι να ΜΗΝ πειραματιστείς απευθείας με το εν λόγω chip.
Κάτι είναι λάθος. Δεν θα έπρεπε να τραβάει πάνω από λίγα mA. Αν το τροφοδοτικό έχει ρύθμιση για 0.1Α ή και λιγότερο, βάλτο εκεί. Έλεγξε με ωμόμετρο για βραχυκυκλώματα. Η γνώμη μου είναι να ΜΗΝ πειραματιστείς απευθείας με το εν λόγω chip.
Μετά λέμε ρε παιδιά πως τα ράσα δε κάνουν τον παπά... Μωρέ τον κάνουν και τον παρακάνουν...
Μόλις χρησιμοποίησα το hot air gun για να ξεκολλήσω το chip από τον νέο δίσκο. Βγήκε πανεύκολα. Αν το είχα τότε που έβγαλα το προβληματικό μου...
Τώρα πως να συνεχίσω Δημήτρη? Εννοώ, ΟΚ, θα κολλήσω το chip σε ένα adapter, αλλά μετά? Να βάλω 8 pins στο adapter και να το βάλω στον programmer να δω αν το διαβάζει? Ή να το συνδέσω με τον τρόπο που σύνδεσα και το προβληματικό για να δω αν βραχυκυκλώνει με την εξωτερική τάση από το τροφοδοτικό?
Το πρόβλημα είναι πως το chip που μόλις ξεκόλλησα είναι και το μόνο που έχω αυτή τη στιγμή για να περάσω το περιεχόμενο του προβληματικού όταν καταφέρω να το διαβάσω... Οπότε αν με τους πειραματισμούς το χαλάσω μετά τι θα κάνω?
Edit: Κόλλησα τελικά το chip σε έναν adapter και έβαλα 8 "καρφιά" στον adapter... Από φόβο που δεν είναι ο σωστός programmer όμως, λέω να μη το δοκιμάσω ακόμη... Καλύτερα ίσως να περιμένω τον σωστό να έρθει αύριο-μεθαύριο... Επίσης, θα μπορούσα να δοκιμάσω απλά να δώσω ρεύμα στο chip από το τροφοδοτικό στα pins 3 και 4 όπως με το προβληματικό... Αλλά κι αυτό φοβάμαι να το κάνω...
Όχι τίποτα άλλο, αλλά από ότι διάβασα, γενικά αν 2 δίσκοι είναι identical, τότε το περιεχόμενο των chip τους είναι επίσης σχεδόν identical. Μόνο τα τελευταία 512 bytes διαφοροποιούνται από δίσκο σε δίσκο... Οπότε αν όλα τα άλλα αποτύχουν, θέλω πάση θυσία να έχω αυτό το νέο chip άθικτο ώστε να αρχίσω τους πειραματισμούς αλλάζοντας τα τελευταία 512 bytes ώσπου να "μαντέψω" αυτά που χρειάζεται ο δικός μου δίσκος για να δουλέψει...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PrinceOfAbyss : 21-07-10 στις 21:03
Το πρώτο που θα έκανα εγώ, θα ήταν να βάλω το καλό chip πάνω στον programmer (μέσω adaptor φυσικά) και να προσπαθήσω να το διαβάσω, ώστε να κάνω backup τα δεδομένα του σε ένα αρχείο. Φυσικά θα χρειαστεί παίξιμο με κείνο το .TXT αρχείο....
Πάντως, μια και είμαι Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες (ενώ κανονικά θα ήμουν εκτός....), αν θέλεις και αν μπορούμε, μπορώ να περάσω κι από κοντά να το ρίξουμε μια ματιά. PM αν σε ενδιαφέρει.