Σελίδα 6 από 15 ΠρώτηΠρώτη ... 45678 ... ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 51 έως 60 από 148

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παίδες ήρθε σήμερα ο Programmer και τα SOIC adapters. Βασικά δεν είμαι έτοιμος ακόμη να δοκιμάσω κάτι, μιας και μου λείπουν τα pins που θα κολλήσω επάνω στον adapter για να τα καρφώσω στην υποδοχή του programmer. Το απόγευμα που θα έχω ότι μου λείπει θα το δοκιμάσω.

Παρόλα αυτά ψαχούλεψα λίγο το software του programmer και δεν είμαι σίγουρος για μια επιλογή...

Βασικά έχει μέσα στον φάκελο του software ένα .txt αρχείο με το εξής περιεχόμενο:

Κώδικας:
    `SPI EEPROM's`25xx010`10`128`
    `SPI EEPROM's`25xx020`10`256`
    `SPI EEPROM's`25xx040`11`512`
    `SPI EEPROM's`25xx080`12`1024`
    `SPI EEPROM's`25xx160`12`2048`
    `SPI EEPROM's`25xx320`12`4096`
    `SPI EEPROM's`25xx640`12`8192`
    `SPI EEPROM's`25xx128`12`16384`
    `SPI EEPROM's`25xx256`12`32768`
    `SPI EEPROM's`25xx512`12`65536`
    `SPI EEPROM's`25xx1024`13`131072`
    Επίσης, η εφαρμογή έχει ένα dropdown που μπορώ να επιλέξω το Device Name, με επιλογές αυτές που φαίνονται στην παρακάτω φωτό:

Δεδομένου ότι, σύμφωνα με το datasheet του chip, το chip είναι 4MBits, λογικά στο Device Name θα επιλέξω το 25xx320, που σύμφωνα με το .txt αντιστοιχεί σε 4096 (υποθέτω πως αναφέρεται στα megabits αυτός ο αριθμός).

Σωστά?

Το avatar του χρήστη lastid
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Δυστυχώς όχι 25xx320 αλλά 25xx4096.
    Αν δεν έχει αυτή την επιλογή η εφαρμογή και αν χρησιμοποιούνται πραγματικά όλα τα 4Mbits, θα χρειαστεί να βρεθεί εναλλακτική λύση ( software update, software config, email στην εταιρεία, άλλο software, forums, google).

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lastid Εμφάνιση μηνυμάτων
    Δυστυχώς όχι 25xx320 αλλά 25xx4096.
    Αν δεν έχει αυτή την επιλογή η εφαρμογή και αν χρησιμοποιούνται πραγματικά όλα τα 4Mbits, θα χρειαστεί να βρεθεί εναλλακτική λύση ( software update, software config, email στην εταιρεία, άλλο software, forums, google).
    Είσαι απολύτως βέβαιος για αυτό Δημήτρη?

Μου κάνει εντύπωση αυτή η γραμμή από το .txt αρχείο...

Κώδικας:
    `SPI EEPROM's`25xx320`12`4096`
    Το 4096 τι μπορεί να δηλώνει αν όχι το μέγεθος του chip?

Για software update δε ξέρω τι να πω... Το κατέβασα πριν καμιά ώρα οπότε προφανώς θα είναι ότι πιο πρόσφατο υπάρχει...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Στο .TXT αρχείο, τα 4096 δεν αναφέρονται σε Mbits αλλά σε bytes (δηλαδή 4Kbytes).
    Ενδεικτικά, μία τυπική 25xx320 είναι η25ΑΑ320Α 32kbit SPI EEPROM

Αν όμως προσθέσεις εσύ μία γραμμή στο .TXT αρχείο, π.χ. :
    `SPI EEPROM's`25xx4096`13`524088`
    , εμφανίζεται σαν επιλογή στο πρόγραμμα?

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Ότι εμφανίζεται, εμφανίζεται...

Αλλά είναι αρκετό αυτό να κάνει τον programmer να διαβάσει και την υπόλοιπη περιοχή της μνήμης?

Επίσης, αν κατάλαβα καλά, το 524088 που μου γράφεις αναφέρεται αντίστοιχα σε bytes (ή 511,8046875 Kbytes). Μήπως λοιπόν θα έπρεπε να είναι 524288 ώστε να βγαίνει στρόγγυλα 512 Kbytes ή είναι standard τιμή? Και τελικά σε τι αναφέρονται αυτά τα ~512 Kbytes?

Επίσης, το 13 τι σημαίνει ή που αναφέρεται (από περιέργεια ρωτάω)?

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Νομίζω ότι οι 4MBit μνήμες είναι 100% συμβατές με τις 1MBit - εκτός του μεγέθους φυσικά.
    Αν λοιπόν το software του programmer δεν έχει κάποιον άλλο περιορισμό μεγέθους (π.χ. buffers δεδομένων), πιθανότατα θα δουλέψει.
    Έχεις δίκιο, φυσικά και είναι 524288.
    Για το 13 δεν μου έρχεται κάποια ιδέα. Δοκίμασε και με 14,15 αν δεν δουλέψει αρχικά.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Έγραψα στο support forum του κατασκευαστή του programmer και μου απάντησε κάτι που μου φαίνεται εντελώς άκυρο... Μήπως δε κατάλαβε καλά/δε διάβασε καλά το μοντέλο του chip μου? Εν ολίγοις μου είπε πως δεν υποστηρίζεται καν γιατί το chip είναι flash memory και όχι EEPROM...

Εδώ είναι το thread με την ερώτηση μου και την απάντηση του...

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από lastid Εμφάνιση μηνυμάτων
    Ακίδα κολλάς οπωσδήποτε και στο 4 του adaptor.
    Στο 7 και 8 του adaptor δεν κολλάς τίποτε.
    Τροφοδοσία δίνεις στο 3 και 4 του chip.
    Τελικά: Από chip προς programmer: πηγαίνουν τα 1,2,4,5,6.
    Από τροφοδοτικό σε chip: 3 και 4.
    Τα έκανα ακριβώς όπως μου είπες Δημήτρη! Το αποτέλεσμα φαίνεται παρακάτω. Αλήθεια, πρέπει να κόψω το pin 3 ώστε να μην μπει στην υποδοχή της βάσης στον programmer?

Edit: Πάντως εδώ που τα λέμε, στο datasheet του chip μου, την αναφέρει όντως σαν Flash Memory και όχι σαν EEPROM. Λέτε να έκανα χαζομάρα με την αγορά του programmer?
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PrinceOfAbyss : 07-07-10 στις 18:37

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Όντως το chip μου είναι SPI Flash και όχι SPI EEPROM!

Ψάχνοντας καλύτερα βρήκα αυτό που αναφέρει ότι υποστηρίζει κάποια chips της Spansion, και μάλιστα τα αναφέρει ως SPI Flash...

Υποστηρίζει λοιπόν τα παρακάτω:

--- SPANSION ---
    S25FL004A/040A , S25FL008A , S25FL040A-T , S25FL040A-B , S25FL016A , S25FL032A , S25FL064A

Λογικά αυτό τουλάχιστον είναι κατάλληλο ε?

Επίσης, Δημήτρη, επειδή άλλαξαν τα δεδομένα ως προς τον τύπο της μνήμης, ελπίζω να μην άλλαξαν και ως προς τον τρόπο ανάγνωσης της ε? Αναφέρομαι φυσικά στην εξωτερική τροφοδοσία 4V ώστε να παρακάμψουμε τα κομμένα pins κτλ κτλ...

Πω πω ρε παιδιά, δε με πειράζει τόσο που αγόρασα τον programmer που μου ήρθε σήμερα άσκοπα, όσο ότι θα πρέπει να περιμένω άλλες 10+ μέρες ώσπου να έρθει ο σωστός...

Δημήτρη περιμένω μια επιβεβαίωση ότι τουλάχιστον ο νέος είναι κατάλληλος ώστε να τον παραγγείλω.

Μέλος
    Όνομα
    Πέτρος
    Περιοχή
    Θεσσαλονικη

Προεπιλογή

Ρε παιδιά ειλικρινά θα τρελαθώ...

Εχτές, όπως γράφω και στο προηγούμενο post μου, περίμενα μια επιβεβαίωση από τον Δημήτρη (lastid) για το αν ο Willem programmer που βρήκα είναι κατάλληλος για το chip μου...

Τελικά επειδή δε πήρα εγκαίρως απάντηση, και επειδή ο συγκεκριμένος programmer απαιτεί παράλληλη θύρα, το έψαξα λίγο παραπάνω, και βρήκα έναν άλλο USB σχεδόν all-in-one που μπορεί να προγραμματίσει και SPI Flash...

Πρόκειται για αυτόν PRG-055 True-USB PRO GQ-4X Willem Programmer.

Μάλιστα για να μη την ξαναπατήσω, κατέβασα το συνοδευτικό software του και έψαξα τα υποστηριζόμενα chips.

Για τα Spansion λοιπόν έχει το chip μου (σχεδόν δηλαδή, άλλο μέγεθος προφανώς - το δικό μου S25FL040A ή S25FL004A ο αντικαταστάτης του, και το υποστηριζόμενο S25FL008A), αλλά το έχει στην κατηγορία Serial EEPROM όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτό.

Επίσης ο νέος donor δίσκος που μου ήρθε έχει chip της ST, μοντέλο 25P40V6, το οποίο επίσης το υποστηρίζει o programmer, αλλά είναι και αυτό στην κατηγορία Serial EEPROM, όπως βλέπετε και στις παρακάτω φωτό...

Τελικά ΤΙ είδους είναι αυτά τα chips? SPI EEPROM, SPI Flash, Τσακίρης με ριίγανη? Έχω πελαγώσει... Και φυσικά είναι απαραίτητο να αναγνωρίσω τον τύπο του chip για να καταλήξω και στον κατάλληλο programmer... Να δώσω άλλα 85 ευρώ και να πάρω τον GQ-4X που γράφω παραπάνω, ή τελικά μου κάνει και αυτός που μου ήρθε εχτές?

Βοηθείστε με παρακαλώ!

Edit: Εντωμεταξύ, ο donor δίσκος που έχω τώρα είναι ο δεύτερος που πήρα. Ο πρώτος ήταν αυτός από τον οποίο πήρα τις κεφαλές, αλλά χάλασα την EEPROM του την ώρα που πήγαινα να την ξεκολλήσω από το PCB.

Μόλις τώρα σκέφτηκα λοιπόν να δω το μισοσπασμένο chip του πρώτου donor (το οποίο είχα κρατήσει) για να ελέγξω το μοντέλο του... Είναι ένα MX254005 της Macronix, το οποίο επίσης το υποστηρίζει ο GQ-4X, αλλά guess what... Το έχει επίσης στην κατηγορία Serial EEPROM...

Δε βγάζω καμία άκρη παίδες...
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη PrinceOfAbyss : 08-07-10 στις 13:46

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

Οι Flash είναι διαφορετικής τεχνολογίας από τις EEPROM. Πολλές φορές όμως κάνουμε κατάχρηση της λέξης EEPROM και την χρησιμοποιούμε και για τις flash. Λέμε δηλαδή "μία flash EEPROM". Για αυτό και βλέπεις να αναφέρουν την Spansion σαν EEPROM. Για να μην το μπερδέψουμε περισσότερο, να πούμε απλά ότι στα 4Μbit υπάρχουν μόνο flash.

Η απάντηση του kmtronic στο άλλο forum μάλλον είναι έγκυρη. Λέω μάλλον, γιατί αυτοί οι κύριοι στις μεγάλες εταιρείες, λόγω του ότι είναι πολυάσχολοι (δεν το λέω ειρωνικά), κάποιες φορές δεν κάθονται να ασχοληθούν και πολύ. Σου λένε αυτό που ξέρουν ήδη "δεν το σχεδιάσαμε για flash" και τέλος. Πρόσεξε όμως: Η ασυμβατότητα που αναφέρει μπορεί να ισχύει για την εγγραφή μόνο. Στην ανάγνωση πιθανόν να μην υπάρχει πρόβλημα. Άρα δεν χάνεις τίποτε να προσπαθήσεις να διαβάσεις την Spansion. Αν μπορείς να περιμένεις 1-2 μέρες, θα κοιτάξω και θα σου πώ πιο συγκεκριμένα αν αυτό είναι εφικτό. Συγνώμη αλλά με πέτυχες σε δύσκολη περίοδο, γι αυτό και δεν είδα εχτές τις ερωτήσεις σου.

Ναι, στις φωτό η Spansion φαίνεται να κολλήθηκε σωστά. Τον ακροδέκτη στο pin 3 όμως καλύτερα να το κόψεις για να μην πηγαίνει στον programmer.

Για τους programmers, ο παράλληλος Willem φαίνεται να κάνει για την συγκεκριμένη δουλειά και είναι αρκετά πιο φτηνός. Ο USB όμως δεν απαιτεί ξεχωριστό τροφοδοτικό και κάνει περισσότερα. Διαλέγεις και παίρνεις.

Σελίδα 6 από 15 ΠρώτηΠρώτη ... 45678 ... ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. SONY 420GS CRT 19" ψυχρή κόλληση " Ίσως "
    από ΚΥΡΙΑΚΟΣ 69 στο forum Τηλεόραση
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο Μήνυμα: 02-11-10, 22:58

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •