Μήπως αν τους εξηγούσε τι έχει γίνει και τι χρειάζεται μιας και ο δίσκος δεν έχει υποστεί τρομερή ζημιά. Αλλά να μου πεις αυτοί ταρίφα και εργατοώρα θα έχουν, στα @@...
Μήπως αν τους εξηγούσε τι έχει γίνει και τι χρειάζεται μιας και ο δίσκος δεν έχει υποστεί τρομερή ζημιά. Αλλά να μου πεις αυτοί ταρίφα και εργατοώρα θα έχουν, στα @@...
Γίνε ρεαλιστής, μείνε ονειροπόλος ...
Μακάρι να ήταν Quantum Fireball ο δίσκος μου... Δε θα μιλάγαμε για τίποτα από αυτά τώρα... Εκεί άλλαζες τις πλακέτες και ήσουν αρχηγός...
Για εταιρία ανάκτησης δε το συζητάμε καν... 200 η διάγνωση, και 900+ η ανάκτηση μου είπανΤο τραγικό είναι πως το data recovery γενικά αντιμετωπίζεται - δε ξέρω πως να το πω καλύτερα - σαν ερμητικά κλειστό αντικείμενο... Σχεδόν καμιά πληροφορία πουθενά...
Ακόμη και σε ένα ξένο forum που βρήκα και έκανα κάποιες ερωτήσεις, οι μισές+ απαντήσεις ήταν του στυλ Απευθύνσου σε κάποιον pro. Για να μη μιλήσω για τις ειρωνείες που μου έγραψαν... Βέβαια εκτός από τους απλούς χρήστες που μπαίνουν για να γράψουν το πρόβλημα τους (όπως εγώ), υπάρχουν και οι guru που φυσικά έχουν εταιρίες data recovery ανά τον κόσμο, οπότε είναι λογικό να παραπέμπουν τους πάντες σε επαγγελματίες... ΟΚ, δε λέω, ωραία είναι τα χρήματα, και εν μέρει θεμιτό αυτό που κάνουν, αλλά τότε ποιος είναι ο λόγος ύπαρξης του forum αν έχουν σχεδόν για τα πάντα μια τέτοια απάντηση? Μόνο για την προσέλκυση πελατών? Η ανταλλαγή γνώσεων που είναι? Τι να πω...
Επί του θέματος, ο δίσκος μου είναι ένας Toshiba MK3252GSX HDD2H01 B UK01 S και ο δίσκος αντικατάστασης είναι Toshiba MK3252GSX HDD2H01 B UK01 Τ. Η μόνη διαφορά είναι τα S και Τ που δηλώνουν τα εργοστάσια κατασκευής (Κίνα το S, Φιλιππίνες το Τ). Εντωμεταξύ οι Toshiba είναι από τους πιο εύκολους δίσκους (από ότι διάβασα) για μεταμόσχευση μερών τους από έναν δίσκο σε άλλο. Χονδρικά, ότι μοιάζει εξωτερικά με το αντίστοιχο ενός άλλου μοντέλου, ταιριάζει κιόλας.
Αυτά προς το παρόν.
Α ναι, παράγγειλα τον SPI programmer, τους αντάπτορες για τα chips, και περιμένω τον lastid να μου προτείνει κάποια συμβατή EEPROM.
Παίδες σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για τον χρόνο που αφιερώνετε για τις απαντήσεις σας. Μετά από αυτά που είδα στο ξένο forum που ανέφερα πριν, δεν ήξερα τι να περιμένω από εσάς όταν γράφτηκα εχτές στο forum.Να είστε όλοι καλά.![]()
Δεν στέλνεις και να email στον κατασκευαστή μήπως σου δώσουν κάποιο tip, στείλουν κανα chip κ.τ.λ.
Γράψε πάνω στον δίσκο "17Ν αρχείο" και άστον έξω από την Γ.Α.Δ.Α. Πήγεναι μετά από μερικές μέρες να πάρεις τα αρχεία σου.
Χωρίς πλάκα, αν είχες γνωστό στην ηλεκτρονική δίωξη ίσως ήξερε κανα κόλπο.
Γίνε ρεαλιστής, μείνε ονειροπόλος ...
Κάνοντας μία περιπλάνηση στους προμηθευτές βρήκα ως τώρα δύο μνήμες που και συμβατές φαίνονται και διαθέσιμες είναι:
H AT25DF041A της Atmel και η SST25VF016B της SST.
Ο έλεγχος συμβατότητας θέλει πάρα πολλή ώρα για να γίνει σωστά και δεν τον ολοκλήρωσα λόγω έλλειψης χρόνου, φαίνεται όμως ικανοποιητικός μέχρι τώρα.
Περισσότερα αύριο.
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη.
Επίσης, να πω πως το PCB δότης έχει αυτήν την EEPROM:
Για να το χρησιμοποιεί εναλλακτικά του Spansion η ίδια η Toshiba, προφανώς θα είναι 100% συμβατό, αλλά το βρίσκουμε εύκολα ή είναι σαν το Spansion κι αυτό?
Σίγουρα υπάρχουν πολλά συμβατά. Το θέμα είναι όπως λές αν βρίσκονται ή όχι.
Επειδή στη φωτό δεν φαίνεται ξεκάθαρα, τί γράφει επάνω του?
Μπορείς να κάνεις και το άλλο. Να χρησιμοποιήσεις αυτό το συγκεκριμένο ολοκληρωμένο της MX που έχεις ήδη στα χέρια σου και είναι καλό:
Το ξεκολλάς από τον καλό δίσκο,
διαβάζεις τα περιεχόμενά του και τα σώζεις σε ένα αρχείο GOOD,
διαβάζεις το σπασμένο της Spansion σε ένα αρχείο BAD,
γράφεις το BAD στο MX,
κολλάς το MX στον controller πίσω,
κάνεις backup τα περιεχόμενα του χτυπημένου σκληρού,
ξεκολλάς το MX,
γράφεις το GOOD στο MX,
ξανακολλάς το MX στον controller,
κάνεις restore το backup στον καλό σκληρό και είσαι έτοιμος!
Βασική προυπόθεση, να υπάρχουν οι δίοδοι προστασίας που ανέφερα.Κάνε μία δοκιμή πρώτα:
Ελεγξε με ένα πολύμετρο αν υπάρχει δίοδος από το GND στο W#. Βάλε το πολύμετρο στη θέση ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΙΟΔΩΝ, το μαύρο καλώδιο στο pin 3, το κόκκινο καλώδιο στο pin 4. Για την αρίθμηση των pins, αρκεί να ξέρεις ότι η τυπωμένη τελεία αριστερά από τη λέξη "SPANSION" υποδηλώνει το Pin 1 και να συμβουλευτείς το datasheet.
Αν το πολύμετρο σφυρίζει υπάρχει δίοδος, άρα καλό. Αν όχι, κακό.