Να κανουμε και ενα update.Συνεχισα ελεγχοντας πολλες αντιστασεις και με ευχαριστη εκπληξη διαπιστωσα οτι ολες εχουν αποδεκτες αποκλισεις απο τις τιμες τους!Συγκεκριμενα ορισμενες εχουν και αποκλιση μικροτερη του 1%.Μπραβο τους.
Απο βδομαδα, θα αρχισω να μετραω και να παραγγελνω τους πυκνωτες, μιας και αγορασα καπασιτομετρο, περιμενω να ερθει.
Μια απορια επισης, οταν μετραμε τους πυκνωτες χρειαζεται και εκει να ξεκολλισουμε το ενα ακρο τους απο το κυκλωμα, οπως και στις αντιστασεις;
ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
"Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.
Ωραια ευχαριστω.Καλως εχωντων των πραγματων σημερα αντε το πολυ αυριο θα εχω το οργανο στα χερια μου ωστε να αρχισω τις μετρησεις για να οργανωσω μια λιστα με τα υλικα που θα πρεπει να αγορασω.
"Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.
Ακολουθωντας το θεμα του φιλου fra και καθως αρχισε να γυριζει η συζητηση προς τις κεραιες, να δειξω εδω μια φωτο με τις επιλογες που εχει το δικο μου ραδιοφωνο οσον αφορα το θεμα της ληψης.
Δωστε τα φωτα σας σε οτι βλεπετε εδω.Το Sperrkreis ειναι ενα πηνειο με μεταβλητο πυρηνα φερριτη που μεταφραζεται στα Αγγλικα ως "antiresonator circuit" και το μονο σχετικο που βρηκα ηταν ενα σχολιο στο wikipedia, δωστε και εδω λιγο φως.
"The principal of antiresonance is used in wave traps, which are sometimes inserted in series with antennas of radio receivers to block the flow of alternating current at the frequency of an interfering station, while allowing other frequencies to pass"
Κανεις δεν εχει ιδεα βρε παιδια; Yet! σφυρα εσυ καμια μεταφραση τουλαχιστο που το κατεχεις...
Το εχω στο νου μου Δημητρη, να εισαι καλα.