Καλα κανεις βρε φιλε, αυτο που σκεφτηκα ειναι οτι εφ'οσον δεν εχουν πειραχτει ποτε, για ποιο λογο να αποκλινουν απο τις τιμες τους;
Καλα κανεις βρε φιλε, αυτο που σκεφτηκα ειναι οτι εφ'οσον δεν εχουν πειραχτει ποτε, για ποιο λογο να αποκλινουν απο τις τιμες τους;
ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
"Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.
ΟΧΙ!!! Είναι 100μF! Μάλλον είναι ο πυκνωτής αποσύζευξης της αντίστασης πόλωσης καθόδου της EL84 (150-220Ω). Πρόκειται για τυπογραφικό λάθος, ένας πυκνωτής 100mF είναι 100.000μF και την εποχή εκείνη δεν υπήρχε τέτοια τιμή. Ο λόγος που μπορεί να χρειαστεί ρύθμιση το ραδιόφωνο είναι η αλλαγή των τιμών των υλικών λόγω γήρανσης αλλά αν δεν υπάρχει η υποδομή, μην πειράξεις τίποτε, ιδιαίτερα στο tuner FM. Τα άσπρα σωληνοειδή εξαρτήματα είναι πυκνωτές πλαστικού φύλλου και συνήθως δεν παρουσιάζουν βλάβες.Όσο για το καράβι και τα λουκούμια, χαχαχά, χιούμορ κάνω!!!
Έτσι είναι, τα μικροφαράντ μπορεί επίσης σε παλιούς πυκνωτές να τα δείτε γραμμένα εκτός από mF, ως MF, uF ή και UF. Εννοείται ότι δεν προκαλείται σύγχιση, διότι αν ο πυκνωτής της φωτογραφίας ήταν πραγματικά 100mf θα ήταν σε μέγεθος μεγαλύτερος από ολόκληρο το ραδιόφωνο! Προφανώς όλες αυτές οι αναγραφές της μονάδας χωρητικότητας, είναι προσπάθειες αποφυγής του ελληνικού χαρακτήρα "μ", ο οποίος κάλλιστα μπορεί να μην υποστηριζόταν από τα μηχανήματα εκτύπωσης των ετικετών των πυκνωτών.
Να κανουμε και ενα update.Συνεχισα ελεγχοντας πολλες αντιστασεις και με ευχαριστη εκπληξη διαπιστωσα οτι ολες εχουν αποδεκτες αποκλισεις απο τις τιμες τους!Συγκεκριμενα ορισμενες εχουν και αποκλιση μικροτερη του 1%.Μπραβο τους.
Απο βδομαδα, θα αρχισω να μετραω και να παραγγελνω τους πυκνωτες, μιας και αγορασα καπασιτομετρο, περιμενω να ερθει.
Μια απορια επισης, οταν μετραμε τους πυκνωτες χρειαζεται και εκει να ξεκολλισουμε το ενα ακρο τους απο το κυκλωμα, οπως και στις αντιστασεις;
"Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.
Ωραια ευχαριστω.Καλως εχωντων των πραγματων σημερα αντε το πολυ αυριο θα εχω το οργανο στα χερια μου ωστε να αρχισω τις μετρησεις για να οργανωσω μια λιστα με τα υλικα που θα πρεπει να αγορασω.