Οποτε Δημητρη και αυτοι οι πυκνωτες θα θελουν αλλαγμα.Τετοιου τυπου υπαρχουν ακομη η θα πρεπει να τους ψαξω καπως αλλιως;
Οποτε Δημητρη και αυτοι οι πυκνωτες θα θελουν αλλαγμα.Τετοιου τυπου υπαρχουν ακομη η θα πρεπει να τους ψαξω καπως αλλιως;
ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ!!
"Πατριωτισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ' όλα το μίσος για τις άλλες." Charles De Gaulle.
Όπου έχει χάρτου βάλε ΜΚΤ στα 400-630 βολτ, όσο για τους ηλεκτρολυτικούς, οι περισσότεροι σήμερα είναι radial (με τους ακροδέκτες από τη μια μεριά) οπότε με λύγισμα των ακροδεκτών θα ταιριάξουν. Τους κεραμικούς, αν δεν σου δώσουν λάθος μέτρηση, μην τους αλλάξεις. Μεγάλη προσοχή στα πηνία μήπως κοπεί κάποιο συρματάκι.
Και προσοχη μην πειραξεις τις βιδες φεριτη που εχουν τα πηνια γιατι μετα αστα καλυτερα.
Όταν με το καλό τελειώσεις τις αντικαταστάσεις των εξαρτημάτων, το ραδιόφωνο θα χρειαστεί ευθυγράμμιση (ρυθμίσεις) στα στάδια IF και RF. Θα χρειαστείς το manual, γεννήτρια και παλμογράφο ή πολύμετρο και ειδικά μονωτικά συντονιστικά κατσαβίδια. Εδώ σε θέλω... Αν δεν έχεις ξανακάνει, πρέπει να το αναλάβει κάποιος που γνωρίζει.
Οι ρυθμισεις ειναι αρκετα δυσκολες και θελουν γνωσεις.
Αν τις κάνεις σωστά, ο δέκτης έρχεται στις προδιαγραφές του. Αν δεν γνωρίζεις, καλύτερα να μην κάνεις τίποτε. Αν το ραδιόφωνο είναι κλασικό ευρωπαϊκό όπως αυτό εδώ, οι ρυθμίσεις του έχουν μια λογική σειρά που περιγράφεται στα παλιά βιβλία ραδιοτεχνίας. Αν όμως είναι κάποιο που έχει bandspread όπως ένα παλιό RCA του παππού μου, τότε χρειάζεται το manual. Αν δεν το είχα βρει από τη σελίδα www.nostalgiaair.org δεν υπήρχε περίπτωση να το ευθυγραμμίσω. Κάποια στιγμή μπορεί να το παρουσιάσω.