Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 43

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη power of sound
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Η δίοδος πρέπει να είναι εντάξει γιατί μετράει μόνο από την μια πλευρά της το πολυμετρο από την άλλη δεν δείχνει τίποτα. Τα καλώδια και η διακόπτες πρέπει να είναι εντάξει γιατί ο φορτιστής τάση φέρνει όπως είπα και παραπάνω το θέμα είναι ότι δεν φορτίζει την μπαταρία. Και η δίοδος που φοράει λέει επάνω 08 6 A 2. στο μετασχηματιστή τη να μετρήσω? Τάσεις φέρνει τώρα το αν είναι σωστές η όχι δεν το ξέρω, παραπάνω σας έχω πει τη τάσεις δίνει.

Προεπιλογή

η ασφαλεια ειναι οκ?το λαμπακι αναβει κανονικα?

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Ο φορτιστής δουλεύει κανονικά παιδιά και το λαμπάκι του ανάβει και όλα κομπλέ, και όταν του βραχυκυκλώνω τα καλώδια που είναι για την μπαταρία και σπίθα πετάει και το αμπερομετρο πάει στο 15. Απλά δεν φορτίζει της μπαταρίες. Δεν ξέρω πώς να σας δώσω να το καταλάβετε, σαν να δίνει μικρή τάση και δεν την φορτίζει. Πάντως δουλεύει και βγάζει της τάσεις που σας είπα στο πρώτο μου ποστ. Της τάσεις αυτές της βλέπετε φυσιολογικές?

Το avatar του χρήστη Nemmesis
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιωτης
    Περιοχή
    Πτολεμαιδα

Προεπιλογή

λοιπον αν λες οτι μπορει τωρα να παει 15Α και η διοδος ειναι οκ τοτε ενα μενει... εχει χαλασει η μετασχηματιστης του... δλδ τι εννοω... εχει βραχηκυκλωμενες καποιες σπιρες απο το δευτερευον με αποτελεσμα να βγαζει λιγοτερα βολτ... πως μπορει να εγινε αυτο? αν δεν ειναι τυλιγμενος σωστο ο μετασχηματιστης τοτε οταν τραβας φορτιο απο αυτον κανει ενα μουγκριζμα... αυτο το μουγκριζμα ειναι που τρωει το βερνικη απο το πηνειοσιρμα οποτε και βραχηκυκλωνει...
    κατι τετοιο σκεφτομαι και εγω για οσα μας λες...
    φανατικος αντιαεικινηστης....
    δεν επιτρεπω την εξελιξη γιατι εχω πετρελαια...

Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    ΑΘΗΝΑ

Προεπιλογή

Και δηλαδή φίλε Παναγιώτη τι κάνουμε τώρα? Πρέπει να πάρω νέο μετασχηματιστή? Και αν πόσο περίπου θα πάει? Αν δοκιμάσω να των βάλω στα 24V που βγάζει γύρο στα 8-9V και βάλω την μπαταρία πάνω λες να έχουμε Κανά απρόοπτο?

Μέλος
    Όνομα
    παναγιωτης
    Περιοχή
    καλλιθεα

Angry

μα ποσο εχει ενας καινουργιος φορτιστης ;

δεν νομιζω να αξιζει την επισκευη αυτος

Το avatar του χρήστη JimKarvo
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Δημήτρης
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Offtopic: Σε γενικές γραμμές, αν βραχυκυλώσουμε για λίγο έναν μετασχηματιστή DC, και δούμε τα A που μπορεί να παράγει, κάνουμε κάποιο κακό?
    Για να μην γράφω σε κάθε post μου το ίδιο θέμα..
    Το σπίτι μου είναι οικολογικό! Δεν έχει ΔΕΗ.. Ρεύμα διαχέεται στα καλώδια του σπιτιού από ένα inverter
    [modified sinewave], το οποίο παίρνει ρεύμα από μια μπαταρία 12V 145Ah, η οποία φορτίζει από ένα ηλιακό πάνελ, φτιαγμένο με τα χεράκια μου, και ονομαστική ισχύ 140 w/p
    24/05: Τώρα πλέον δεν έχει καμία σκιά, έχει ανέβει σε μέρος που το βλέπει "μέρα-νύχτα" ο ήλιος!
    Και συν της άλλης, ξεπέρασα και την υψοφοβία μου!

Το avatar του χρήστη nupogodi
    Νέο Μέλος
    Όνομα
    Νικος
    Περιοχή
    Ανατολικη Αττικη

Προεπιλογή

Φιλε παουερ οφ σαουντ αναρωτιεμαι μπορουσε πριν ο πατερας σου μπορουσε να φορτιζει μπαταριες αυτοκινητου που ειναι τουλαχιστο 50 αμερωρια(Ah)
    ενω ο δικος σου γραφει μεγιστα αμερωρια 20Αh.Η τιμη που βρισκεις με το πολυμετρο στο dc ειναι η λεγομενη μεση τιμη της ημιανορθομενης (με μια διοδο) τασης.Οταν μετρας με το πολυμετρο στο ac τοτε μετρας την λεγομενη ενεργο τιμη της ημιανορθωμενης τασης.Σε καθε περιπτωση η dc ταση που μετρας αυτη ειναι που φορτιζει την μπαταριαΤο οτι βρισκεις ac kai dc φενεται εκ πρωτης οψεως καλο κανε αν μπορεις το εξης:βαλε το ποετραλυμετρο στο ac και αναψε το φορτιστη.Μετρα στα δυο ακρα του διακοπτη για την επιλογη της τασης φορτισης στη θεση 12V με τον ενα ακροδεκτη του πολυμετρου στο μεσαιο καλωδιο του διακοπτη και το αλλο σε ενα απο τα καλωδια του διακοπτη και οταν δειξει ταση το πολυμετρο στειλε απαντηση.Στο λεω αυτο για να εχω μια εικονα για το τι βγαζει ο μετασχηματιστης στην εξοδο.Εγω την κανω τωρα περιμενε αυριο απαντηση

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία
  • HTML: εκτός λειτουργίας