Η δίοδος πρέπει να είναι εντάξει γιατί μετράει μόνο από την μια πλευρά της το πολυμετρο από την άλλη δεν δείχνει τίποτα. Τα καλώδια και η διακόπτες πρέπει να είναι εντάξει γιατί ο φορτιστής τάση φέρνει όπως είπα και παραπάνω το θέμα είναι ότι δεν φορτίζει την μπαταρία. Και η δίοδος που φοράει λέει επάνω 08 6 A 2. στο μετασχηματιστή τη να μετρήσω? Τάσεις φέρνει τώρα το αν είναι σωστές η όχι δεν το ξέρω, παραπάνω σας έχω πει τη τάσεις δίνει.![]()

Απάντηση με παράθεση
, σαν να δίνει μικρή τάση και δεν την φορτίζει. Πάντως δουλεύει και βγάζει της τάσεις που σας είπα στο πρώτο μου ποστ. Της τάσεις αυτές της βλέπετε φυσιολογικές?
Και συν της άλλης, ξεπέρασα και την υψοφοβία μου!
Η τιμη που βρισκεις με το πολυμετρο στο dc ειναι η λεγομενη μεση τιμη της ημιανορθομενης (με μια διοδο) τασης.Οταν μετρας με το πολυμετρο στο ac τοτε μετρας την λεγομενη ενεργο τιμη της ημιανορθωμενης τασης.Σε καθε περιπτωση η dc ταση που μετρας αυτη ειναι που φορτιζει την μπαταριαΤο οτι βρισκεις ac kai dc φενεται εκ πρωτης οψεως καλο κανε αν μπορεις το εξης:βαλε το ποετραλυμετρο στο ac και αναψε το φορτιστη.Μετρα στα δυο ακρα του διακοπτη για την επιλογη της τασης φορτισης στη θεση 12V με τον ενα ακροδεκτη του πολυμετρου στο μεσαιο καλωδιο του διακοπτη και το αλλο σε ενα απο τα καλωδια του διακοπτη και οταν δειξει ταση το πολυμετρο στειλε απαντηση.Στο λεω αυτο για να εχω μια εικονα για το τι βγαζει ο μετασχηματιστης στην εξοδο.Εγω την κανω τωρα περιμενε αυριο απαντηση