ίσως επιδει είναι παλιό αναλογικό δεν παίζει σωστά στο ψηφιακό
ίσως επιδει είναι παλιό αναλογικό δεν παίζει σωστά στο ψηφιακό
Το Άγκιστρο φταίει. Τουλάχιστον για το ότι αφήνει τη γραμμή ανοικτή και ακούς από το ακουστικό.
Φτιάξε αυτό ή βγάλε photos κοντινές.
Καθάρισε με καθαρή βενζίνη και έλεγξε τις επαφές του αγκίστρου ώστε να κάνουν καλή επαφή. Επίσης μπορεί να χρειαστεί να ανοίξεις και να καθαρίσεις τις επαφές του καντράν (NSΙ και NSR). Εκεί θέλει πολύ προσοχή διότι υπάρχει ο μηχανισμός με το ελατήριο που μπορεί να έχει φθαρεί λόγω χρήσης. Προσπάθησε να βρεις και μια καινούρια κάψα μικροφώνου άνθρακα διότι αυτές φθείρονται με τη χρήση και έχουν πια καταργηθεί. Καλή επιτυχία με τις ευλογίες του μακαριστού συντρόφου Έρικ Χόνεκερ (πρώην Γ.Γ. της Λαϊκής Δημοκρατίας της Γερμανίας) και του Socrates Kokkkales του τρισμεγίστου, χαχαχά!!!
ΥΓ: Στο το χωριό μου έδωσαν ένα παλιό ραδιοπικάπ με λυχνίες μάρκας VEB (RFT) πρώην Ανατολικής Γερμανίας με καταπληκτικό ξύλινο έπιπλο αλλά πολύ βρώμικο και με κάποιες πιθανές βλάβες. Θέλει πολύ δουλειά και συντήρηση, αν προλάβω θα το κάνω Χριστουγεννιάτικο project και θα το αναρτήσω.
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τρελός Επιστήμονας : 30-11-09 στις 09:09
Κατ΄αρχήν να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκρισή σας!!!
Το άγκιστρο το αποσύνδεσα εντελώς και το καθάρισα με ειδικό σπρέι για τις επαφές και πέρασα μέσα από αυτές και γιαλόχαρτο στο πάχος του χαρτιού και γυάλισαν από μαύρες που ήταν. Θα το ξαναβγάλω να το φωτογραφίσω και θα το βάλω να το δείτε.
Επίσης καθάρισα και το καντράν με το ίδιο σπρέι, αλλά στην δική του συσκευή δεν λειτουργεί. Όταν το σύνδεσα σε ένα άλλο αναλογικό τηλέφωνο siemens, πήρε μια χαρά το νούμερο του κινητού μου που κάλεσα.
Όσο για το μικρόφωνο ναι όντως, δοκίμασα όλο το ακουστικό και μόνο ακούς, μιλάς και δεν ακούει τίποτα ο άλλος. Τελικά μάλλον ο σύντροφος Έρικ Χόνεκερ και ο Socrates δεν θέλουν να δουλέψει!
Και τα παλιά ραδιοπικάπ είναι φανταστικά! Έχω ένα ραδιόφωνο siemens του '50 της μητέρας μου το οποίο είναι τέλειο και δουλεύει και καλά. Και μαζί με το τηλέφωνο έπεσε στα χέρια μου ένα ρετρό ραδιόφωνο με λυχνίες του '60 το οποίο και με αυτό κάτι γίνεται και ίσως αργότερα χρειαστώ την βοήθεια σας και γι αυτό.
Για ό,τι θέλεις, εμείς είμαστε εδώ να βοηθήσουμε. Μάλλον το μικρόφωνο τα έχει "παίξει" και θέλει αντικατάσταση (αν καταφέρεις να βρεις).
Επανήλθα με φωτογραφίες! Το έβγαλα το άγκιστρο και το φωτογάφησα. Επίσης όπως θα δείτε φωτογράφησα και δύο διαγράμματα με την συνδεσμολογία που υπάρχουν στο εσωτερικό της συσκευής. Ελπίζω να βγεί κάποια άκρη με αυτά και να μπορέσετε να με κατατοπίσετε. Από το σχεδιάγραμμα δεν καταλαβαίνω που συνδέεται η γραμμή.
Όσο για την κάψα του μικροφώνου βρήκα από ένα siemens και την έβαλα αφού την δοκίμασα πρίν ότι λειτουργεί. Αν διορθωθεί κι αυτό το πρόβλημα με την γραμμή θα είναι μια χαρά!
Γιάννη,
σύμφωνα με το σχηματικό της συσκευής τα ενεργά άκρα για την γραμμή του ΟΤΕ, είναι τα La, Lb δηλ. οι 3 και 9 βίδες αντίστοιχα (αν δεν έχει αλλάξει κάτι στην σύνδεση του καλωδίου είναι το άσπρο και το καφέ όπως σου είπε κι ο φίλος παραπάνω).
gep58
P Σώστε ένα δέντρο και προστατέψτε το περιβάλλον μας.
Μην το τυπώνετε αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.