-
Έχω κάποια νέα από τον ενισχυτή. Όπως σας είχα πει είχα κάψει το ένα κανάλι. Μετρώντας τα τελικά τρανζίστορ με πολύμετρο είδα σχεδόν μηδενική αντίσταση μεταξύ συλλέκτη και εκπομπού στα Q7 (NPN FT3055) και Q8 (PNP FT2955) οπότε θεώρησα ότι έχουν καεί. Τα αντίστοιχα που μου έδωσαν ήταν τα bd203 και bd204.
Τα έβαλα πάνω και ανοίγω τον ενισχυτή.... Ακούγεται βόμβος και αρχίζει να βγαίνει καπνός από την R18 (100ohm). Βγάζω τις ασφάλειες από το κανάλι να δω εάν πειράχτηκε και τίποτα άλλο και ο ενισχυτής έπαιξε κανονικά. Μόνο το ένα κανάλι αλλά κανονική ένταση, χωρίς να έχω αλλάξει τίποτα. Τον άφησα κάνα τέταρτο και όλα καλά.
Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να τον αφήσω έτσι. Οι πυκνωτές θα αλλαχθούν όλοι όπως μου προτείνατε. Απλά χάρηκα πολύ που τον άκουσα να παίζει έστω και μονο το ένα κανάλι.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε καμιά ιδέα για την υπερθέρμανση της R18. Υποθέτω πως θα έχουν καεί τα Q5 και Q6 αλλά με ωμομέτρηση μου δείχνουν σχεδόν την ίδια τιμή με τα αντίστοιχα τρανζίστορ στο άλλο κανάλι. Τις διόδους πως θα μπορέσω να τις μετρήσω? Καμιά ιδέα γενικά για το τι μπορεί να φταίει?
Σας επισυνάπτω το σχηματικό του ενός καναλίου
-
Δικαιώματα - Επιλογές
- Δημιουργία θεμάτων: Όχι
- Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
- Σύναψη αρχείων: Όχι
- Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
-
Όροι Χρήσης