d.r soutras,

θέλω πρώτα να δεις προσεκτικά αν έκοψες και σύνδεσες ακριβώς όπως υπέδειξα στην φωτογραφία μήπως το σημείο που ενώνεται το καλωδιάκι του μ/σ έναυσης έμεινε στον αέρα;

Μετά να μετρήσεις με βολτόμετρο, χωρίς τις λάμπες, επάνω στις κλέμενς τους (ακρέες θέσεις κι όχι μεσαία) αν υπάρχουν περίπου 350V DC και στις δύο.
Οι λάμπες δεν καίγονται εύκολα μόνο αν σπάσουν ή ραγίσουν λόγω εξωτερικής πίεσης ή αν μείνουν μόνιμα αναμένες για μεγάλο διάστημα (πράγμα που το κύκλωμά σου δεν βλέπω να το επιτρέπει).

Μπορείς να μετρήσεις και το μ/ς έναυσης ωμικά μήπως έχει κοπεί κάποιο από τα άκρα του επίσης από εξωτερική πίεση.
Το πρόβλημα δηλώνει κάποια διακοπή είτε στο κύκλωμα έναυσης είτε κάπου αλλού.

Τώρα υπάρχουν και παραπέρα έλεγχοι αλλά όλοι πρέπει να γίνουν υπό τάση!!!
Το σχέδιο που έκανα δεν σε βοηθάει καθόλου;

Είσαι σε θέση ή θα υπάρξουν κακές εμπειρίες, μέρες που έρχονται;
Αυτό το λέω γιατί στη προσπάθεια ελέγχου μπορεί να υπάρξει εκκένωση στις λάμπες και από αντίδραση (δηλ να τρομάξεις όπως είναι φυσικό) τα χέρια σου να ακουμπίσουν σε μη επιτρεπτά σημεία!

Έλεγξε με προσοχή αυτά που σου γράφω και τα ξαναλέμε.

Ακόμη και τα παραπάνω που σου έγραψα αν επιχειρήσεις να ξέρεις ότι

Προσοχή χρειάζεται οποσδήποτε ακόμη κι όταν αποσυνδέεις την τροφοδοσία! Οι πυκνωτές δεν εκφορτίζουν πλήρως!

gep58