Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 28

Hybrid View

Προηγούμενο μήνυμα Προηγούμενο μήνυμα   Επόμενο Μήνυμα Επόμενο Μήνυμα
    Το avatar του χρήστη d.r soutras
    Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή Χρωμοφλάς - Strobos

Καλησπέρα παίδες. Καιρό έχουμε να τα πούμε.

Έχω ένα μικρό προβληματάκι. Έχω μια συσκευή, στρόμπο μπορούμε να την αποκαλέσουμε αν κ άλλη είναι η λειτουργία της, η οποία έχει βραχυκυκλώσει κ δεν μπορώ να βρώ το εξάρτημα που κάνει την ζημιά.

Συνδέω την συσκευή, την ενεργοποιώ κ αντί να αναβοσβύνουν οι λάμπες της αρχίζουν κ πετάνε σπίθες 2 διάδρομοι της, τοποθέτησα σιλικόνη (μπακάλικος τρόπος το ξέρω) ανάμεσα στους διαδρόμους αυτούς (η απόσταση τους είναι μικρη) σταμάτησε σε εκείνο το σημείο να πετάει σπίθες αλλα το πρόβλημα χειροτέρεψε. Στους ίδιους διαδρόμους πιο κάτω με μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους, δημιούργησε κατι σαν φωτοβολταικό τόξο κ παραλίγο να πάρω φωτιά.

Οι πυκνωτές πιστεύω πως δεν φταίνε, υπάρχει όμως ένα εξαρτηματάκι το οποίο μοιάζει σαν κρυσταλλάκι με ένα καλώδιο απο επάνω που πιστεύω πως δημιουργεί το βραχυκύκλωμα.

Πήγα την συσκευή σε 2 γνωστά καταστηματα της Αθήνας κ δεν μπόρεσαν να το αναγνωρίσουν.
    Ελπίζω τα τσακάλια του φόρουμ μας να μπορέσουν.

Υ.Γ: Απολογούμαι για το μεγάλο κ κουραστικό τόπικ.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gsmaster : 18-01-09 στις 01:18 Αιτία: Ζητήθηκε αλαγή τίτλου απο τον d.r soutras
    Η άγνοια φέρνει αλόγιστο θάρρος, ενώ η γνώση δισταγμό!
    Θεωρία είναι όταν τα ξέρεις όλα κ δεν λειτουργεί τίποτα, πράξη είναι όταν λειτουργούν όλα κ δεν ξέρεις το γιατί!
    http://dcpf.justgoo.com/

Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Επισυνάπτω τις φωτό.
    Συνημένες Εικόνες Συνημένες Εικόνες
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη gRooV : 14-12-08 στις 16:09
    Θεωρία είναι όταν τα ξέρεις όλα κ δεν λειτουργεί τίποτα, πράξη είναι όταν λειτουργούν όλα κ δεν ξέρεις το γιατί!

Το avatar του χρήστη Nemmesis
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιωτης
    Περιοχή
    Πτολεμαιδα

Προεπιλογή

κα8αρισε παρα πολυ καλα την σολδερινη που ειναι πανω στην πλακετα με καθαρο ασετον η διαλιτικο νιτρου μεχτι να μην βλεπεις πουθενα αυτη την καφε παστα... παρε και ενα σπρει βερνικη διαφανες καντο και λογικα δεν θα εχεις προβλημα... αυτο ολο ειναι κιτακι το οποιο το αγορασες και το συναρμολογισες εσυ?
    φανατικος αντιαεικινηστης....
    δεν επιτρεπω την εξελιξη γιατι εχω πετρελαια...

Νέο Μέλος
    Όνομα
    Alco
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

δεν μας δίχνεις καλά το υλικό, ξεκόλισε το και μέτρησε το με ενα πολύμετρο, μάλλον κανένα πηνίο μπορεί να ειναι.
    Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Alco : 13-12-08 στις 16:22

Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Δεν θέλω φίλε Nemmesis να το ψεκάσω με πλαστικό σπρέυ διότι δεν ειναι δικιά μου η πλακέτα. Πιστεύω επίσης ότι εαν το ψεκάσω θα σκάσει κανα εξάρτημα διότι το ρεύμα δεν θα μπορεί να διαφύγει. το κύκλωμα είναι απο Γαλλία, δεν είναι κιτακι.

Φιλε Alco κ μένα για πηνίο μου κάνει αλλά τι να μετρήσω;; Χωρητικότητα;;

Το avatar του χρήστη Nemmesis
    Μέλος
    Όνομα
    Παναγιωτης
    Περιοχή
    Πτολεμαιδα

Προεπιλογή

ε καθαρισε το τουλαχιστον... ειναι απαραδεκτη τοση σολδερινη στα κυκλωματα με πολα βολτ... λογικο ειναι να τσιτσιριζει...
    φανατικος αντιαεικινηστης....
    δεν επιτρεπω την εξελιξη γιατι εχω πετρελαια...

Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Σταμάτησαν οι σπίθες (βραχυκύκλωμα) ανάμεσα στους διαδρόμους της αλλά δεν ανάβουν οι λάμπες.

Προεπιλογή

μήπως έχουν καει οι λάμπες και γι αυτό το λόγο η τάση ανέβαινε πιο ψηλά σε σχέση με την κακή λειτουργία και γι αυτό άρχισε ο σπινθηρισμός? (άσχετα από την κακή σχεδίαση της πλακέτας)

Το avatar του χρήστη gep58
    Μέλος
    Όνομα
    Γιώργος
    Περιοχή
    Θεσσαλονίκη

Προεπιλογή

d.r soutras,

θέλω πρώτα να δεις προσεκτικά αν έκοψες και σύνδεσες ακριβώς όπως υπέδειξα στην φωτογραφία μήπως το σημείο που ενώνεται το καλωδιάκι του μ/σ έναυσης έμεινε στον αέρα;

Μετά να μετρήσεις με βολτόμετρο, χωρίς τις λάμπες, επάνω στις κλέμενς τους (ακρέες θέσεις κι όχι μεσαία) αν υπάρχουν περίπου 350V DC και στις δύο.
    Οι λάμπες δεν καίγονται εύκολα μόνο αν σπάσουν ή ραγίσουν λόγω εξωτερικής πίεσης ή αν μείνουν μόνιμα αναμένες για μεγάλο διάστημα (πράγμα που το κύκλωμά σου δεν βλέπω να το επιτρέπει).

Μπορείς να μετρήσεις και το μ/ς έναυσης ωμικά μήπως έχει κοπεί κάποιο από τα άκρα του επίσης από εξωτερική πίεση.
    Το πρόβλημα δηλώνει κάποια διακοπή είτε στο κύκλωμα έναυσης είτε κάπου αλλού.

Τώρα υπάρχουν και παραπέρα έλεγχοι αλλά όλοι πρέπει να γίνουν υπό τάση!!!
    Το σχέδιο που έκανα δεν σε βοηθάει καθόλου;

Είσαι σε θέση ή θα υπάρξουν κακές εμπειρίες, μέρες που έρχονται;
    Αυτό το λέω γιατί στη προσπάθεια ελέγχου μπορεί να υπάρξει εκκένωση στις λάμπες και από αντίδραση (δηλ να τρομάξεις όπως είναι φυσικό) τα χέρια σου να ακουμπίσουν σε μη επιτρεπτά σημεία!

Έλεγξε με προσοχή αυτά που σου γράφω και τα ξαναλέμε.

Ακόμη και τα παραπάνω που σου έγραψα αν επιχειρήσεις να ξέρεις ότι

Προσοχή χρειάζεται οποσδήποτε ακόμη κι όταν αποσυνδέεις την τροφοδοσία! Οι πυκνωτές δεν εκφορτίζουν πλήρως!

gep58
    P Σώστε ένα δέντρο και προστατέψτε το περιβάλλον μας.
    Μην το τυπώνετε αν πραγματικά δεν υπάρχει λόγος.

Μέλος
    Περιοχή
    Αθήνα Αγία Παρασκευή

Προεπιλογή

Φίλε gep58 όλα τα εξαρτήματα της πλακέτας (αντιστάσεις, πυκνωτές, τρανζίστορ, θυρίστορ, δίοδοι) εκτός απο τον trigger transformer μετρήθηκαν κ είναι οκ, κάποια αλλάχτηκαν κιόλας.

Τάση έρχεται γύρω στα 300 με 350V (δεν θυμάμαι ακριβώς) άρα οκ. Είμαι 99% σίγουρος ότι φταίει ο μ/τ έναυσης, το πρόβλημα μου είναι οτι δεν ξέρω τα στοιχεία του για να τον αντικαταστήσω.

Έχω βρεί διάφορα άλλα xenon strobe κυκλώματα αλλά οι τιμές στον μ/τ αλλάζουν απο 4kV έως 6kV κ δεν μπορώ να αποφάσισω για τι μ/τ θα ψάξω!

Η υψηλή τάση "είναι" για το αέριο της λάμπας, το voltage στο κύκλωμα πιστεύω πως είναι σωστό αλλά δεν λειτουργεί σωστα ο μ/τ για να δημιουργηθει ο σπινθηρισμός στις λάμπες. Αν βάλω μ/τ με μεγαλύτερο απο 6kV λες να χουμε πρόωρη Ανάσταση;;;

Δείτε ενα σχετικο link http://amglo.com/trigger_transformers.html

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •  
  • BB code: σε λειτουργία
  • Smilies: σε λειτουργία
  • [IMG]: σε λειτουργία
  • [VIDEO] code is σε λειτουργία