Παράθεση Αρχικό μήνυμα από manos_3
Οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές φυσικά και χάνουν χωρητικότητα με την πάροδο του χρόνου και όσο πιο μεγάλοι(σε χωρητικότητα) είναι τόσο πιο πολύ χάνουν.Έλα όμως που δεν μπορούν να αντικατασταθούν με άλλους πυκνωτές γιατί δεν παράγονται άλλοι πυκνωτές με τέτοια χαρακτηριστικά όπως στους ηλεκτρολυτικούς...
υπαρχουν και οι polymer electrolytic capacitors... οπως οι Sanyo os-con οι οποιοι ειναι σαφος πιο αξιοπιστοι απο
τους απλους ηλεκτρολυτικους, εχω χρησιμοποιησει σε κατασκευες μου, υπαρχουν σε καλα switching τροφοδοτικα και σε καλης ποιοτητας καρτες γραφικων (αν και εχω δει και σε κατι πολυ παλιαιες και φθηνες υλοποιησεις GF-MX440)

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από sakis
τελος φιλε μικε 87 αν θελεισ να κανεις σωστη δουλεια δεν ασχολησαι καν να δεις αν δουλευουν απλα αλλαζεις μια χουφτα ηλκτρολυτικους που δεν κανουν ουτε3 ευρα και εισαι αρχοντας ....

ενα καπσιτομετρο με 15 ευρα θα σε πεισει οτι δεν εχω αδικο .....

απο την αλλη το σιγουρο ειναι οτι εχεις και καποια αλλη βλαβη εκτος απο αυτα .....

ρεγκαρδος αλλα εσπανιολος
ενα καπασιτομετρο αποδεδειγμενα δεν θα δειξει σε ολλες τις περιπτωσεις οτι ενας πυκνωτης εχει προβλημα....
και τοτε ορισμενοι πανε με την μεθοδο της χουφτας... τι γινεται ομως οταν η χουφτα θα σου στοιχισει 25-30Ε?

αν και σε καποια παλια μηχανηματα θα ηταν ενδεδειγμενη λυση, γενικα θεωρω οτι ειναι χαζο να γινονται επισκευες με αυτο τον τροπο...