Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία
Εμφάνιση αποτελεσμάτων : 1 έως 10 από 20

Προεπιλογή Χάθηκε ο ήχος σε DVD Player...

Καλησπέρα σε όλους, είμαι κάτοχος ενός DVD Player BlueSky GN5.1C, το οποίο για άγνωστο λόγω σταμάτησε να ακούγεται ο ήχος. Το δοκίμασα και με scart, άλλαξα καλώδιο scart, το δοκίμασα σε 6 tv, το δοκίμασα και με ηχεία 5.1 και 2.1, γενικά έκανα ότι ήταν δυνατών και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι κάτι χάλασε από τις πλακέτες του.

Από τα λίγα που ξέρω και με την βοήθειά σας θα ήθελα αν γίνετε για το επαναφέρω. Δεν θέλω να δώσω τρελά χρήματα για να το φτιάξω, μιας και πήρα ένα Philips, απλά για πειραματικούς λόγους θέλω να το «σκαλίσω» που λέμε, μήπως και το φτιάξω.

Παρακάτω παραθέτω λεπτομερής φωτογραφίες του και όποιος μπορεί να βοηθήσει είμαι όλος αυτιά.

2. Ένα μέλος ευχαρίστησε τον jims2007 για αυτό το χρήσιμο μήνυμα:

Στελιοσ13 (01-10-13)

Προεπιλογή

φιλε καλως ηρθες .
    χωρις να εχω καμια εμπειρια στο θεμα πιστευω οτι καποιο ολοκληρωμενο τυπου smd εχει παθει ζημια .
    και να γνωριζαμε πιο απο ολα εχει το προβλημα, η αγορα (αν το βρισκαμε βεβαια) και αντικατασταση θα στοιχιζε περισσοτερο απο το να το παρεις καινουργιo ξανα ολο τον player .

πληκτρο για επαναφορα (reset) δεν υπαρχει , μονο επεναπρογραματισμος την μνημης ισως μπορει να γινει ,παρε μια ιδεα απο ενα αλλο theard που ειχε ανοιχτει http://www.hlektronika.gr/phpBB2/vie...=eprom&start=0 / λυση δεν βρεθηκε αλλα αξιζει να το διαβασεις περι επαναπρογραματισμο..

περιμενε και αλλες γνωμες ...συμβουλες .

Το avatar του χρήστη tasosmos
    Μέλος
    Όνομα
    Τάσος
    Περιοχή
    Αθήνα

Προεπιλογή

Στην φωτο με την πλακετα τροφοδοσιας φαινεται μια καμενη αντισταση κατω απο τον μεγαλο ηλεκτρολυτικο πυκνωτη, αριστερα απο την R32. Αν και δεν νομιζω να ειναι μονο αυτο το προβλημα δεν χανεις τιποτα να κανεις μια αλλαγη.
    Μετα κανε και ενα ελεγχο μηπως εχει καει κανενα τρανζιστορ ή καποιο αλλο απο τα διακριτα εξαρτηματα, αν δεν γινει τιποτα με αυτα νομιζω πως δεν υπαρχει τιποτα αλλο που μπορεις να κανεις χωρις παλμογραφο, σταθμο κολλησης κτλ.

Προεπιλογή

Φανταζομαι εχεις ελεγξει απο το μενου να σου στελνει εξοδο ηχου στο interface που χρησιμοποιεις. Δλδ ειτε στο 5.1 αναλογικο rca ειτε στην ψηφιακη εξοδο.

Μέλος
    Όνομα
    Γιωργος
    Περιοχή
    Καβαλα

Προεπιλογή

φιλε μου η αναζητηση που εκανα
    μου εδωσε τα εξις:
    1) http://www.users.on.net/~fzabkar/DVD...65-AM5868S.pdf
    2) http://www.ortodoxism.ro/datasheets/...ts/pcm1606.pdf

Το πρωτο αρχειο ειναι για να δεις τον πυρηνα του CT908B και την διασυνδεση του με τα υπολοιπα
    τμηματα .Σε αυτο το αρχειο εχει μια εκδοχη του εξακαναλου ηχου με χρηση του WM8766/WM8772.
    Στο σχεδιο απο το dvd που ανεβασες , απο την διαταξη φαινεται οτι το ολοκληρωμενο που κανει τον
    Εξακαναλο ηχο ειναι το PCM1606E(IC .Αυτο ειναι το δευτερο ΛΙΝΓΚ.

Αν δεν μπορεσεις να κανεις τιποτα τουλαχιστον θα εχεις ενα μικρο τροφοδοτικο
    (δεν ξερω αν αξιζει επισκευη λογο τιμης καινουριου DVD).
    Φιλικα Γιωργος .
    Η ενεργεια πρεπει να ειναι δωρεαν για ολους.

Προεπιλογή

Μου δάνεισε ένας φίλος έναν μεγενθητικό φακό με λάμπα και καθόμουνα χτες και παρατηρούσα τις πλακέτες.

Όντως στην πλακέτα τροφοδοσίας, όπως ανέφερε ο φίλος "tasosmos", έχω μια καμένη αντίσταση την οποία θα αλλάξω.

Στην βασική πλακέτα όμως παρατήρησα ότι πρέπει να είναι καμμένο ένα τσιπάκι με κωδικό Q3. Έχει "φουσκώσει" και γύρω του υπάρχουνε "υγρά"...

Σκεφτόμουνα να πάω ολόκληρη την πλακέτα στο μαγαζί για να αγοράσω ένα και να το αλλάξω, εσείς τι λέτε?

Υ.Γ.: Ευχαριστώ όλους όσους μπήκανε στον κόπο να κατεβάσουνε και να δούνε τις εικόνες για να μου προσφέρουνε βοήθεια...

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από jims2007
    Στην βασική πλακέτα όμως παρατήρησα ότι πρέπει να είναι καμμένο ένα τσιπάκι με κωδικό Q3.
    το Q3 Δεν ειναι δυστηχως κωδικος απο τσιπακι ,αλλα συντομευση της λεξης transistor αρα πρεπει να βρεθει βασει service manual πιο εξαρτημα ειναι .
    και κατι ακομα που παρατηρησα ειναι οτι αυτο το εξαρτημα δεν πρεπει να ειναι κολημενο απο το εργοστασιο /εχει ξαναγινει επισκευη ?

συγνωμη που σε απογοητευω αλλα δεν πιστευω οτι αξιζει να ασχοληθεις με επισκευη ενος player που αν υπαρχει ακομα στην αγορα η τιμη του θα κυμενετε γυρο στα 30-35ευρο .

για μενα βαλτο σε μια ακρη για ανταλακτικα . οτι εχει μεινει τελος παντων ζωντανο -το dvd rom ας υποθεσουμε.

Προεπιλογή

Παράθεση Αρχικό μήνυμα από hlektrologos000
    Στην βασική πλακέτα όμως παρατήρησα ότι πρέπει να είναι καμμένο ένα τσιπάκι με κωδικό Q3.
    το Q3 Δεν ειναι δυστηχως κωδικος απο τσιπακι ,αλλα συντομευση της λεξης transistor αρα πρεπει να βρεθει βασει service manual πιο εξαρτημα ειναι .
    και κατι ακομα που παρατηρησα ειναι οτι αυτο το εξαρτημα δεν πρεπει να ειναι κολημενο απο το εργοστασιο /εχει ξαναγινει επισκευη ?

συγνωμη που σε απογοητευω αλλα δεν πιστευω οτι αξιζει να ασχοληθεις με επισκευη ενος player που αν υπαρχει ακομα στην αγορα η τιμη του θα κυμενετε γυρο στα 30-35ευρο .

για μενα βαλτο σε μια ακρη για ανταλακτικα . οτι εχει μεινει τελος παντων ζωντανο -το dvd rom ας υποθεσουμε.
    Δεν το έχω ξαναπειράξει, λες να το είχανε επισκευάσει στον Μαρινόπουλο??? Δεν το πιστεύω... Μήπως "κάηκε" γι' αυτό και έγινε έτσι?

Ε, για να περάσω την ώρα μου κάθομαι και ασχολούμε μαζί του

Βασικά αν δεν καταφέρω να το φτιάξω, θα το βάλω στην άκρη στα σκουπίδια να περάσει ο παλιατσής να το πάρει...

Προεπιλογή

Κάτι που παρατήρησα μόλις τώρα είναι ότι ο ήχος τελικά παίζει...
    Βάζω στο dvd volume στο 16 που είναι το maximum και ανεβάζοντας την ένταση στην τηλεόραση στο full ακούγετε ο ήχος, αλλά είναι σαν να ψιθιρίζουνε πολύ χαμηλά...

Το avatar του χρήστη lynx
    Μέλος
    Όνομα
    Л3F73R15
    Περιοχή
    2.4 GHz

Προεπιλογή

Μου δάνεισε ένας φίλος έναν μεγενθητικό φακό με λάμπα και καθόμουνα χτες και παρατηρούσα τις πλακέτες.
    Φιλε jims2007 αν οι φωτογραφιες ειναι απο κινητο...χρησιμοποιησε καλυτερο φωτισμο καθως και το μεγεθυντικο φακο
    του φιλου σου να βγαλεις μια καλυτερη φωτογραφια το Q3.

αν εκει ειναι το προβλημα...και αν εισαι τυχερος και ειναι ενας συνηθησμενος κωδικος το συγκρεκριμενο smd τρανζιστορακι
    τοτε μπορεις να δοκιμασεις να βαλεις το αντιστιχο through hole...

ααα και κατι αλλο... αν η αντισταση στο τροφοδοτικο ειναι οντως καμενη..εχει υποψην σου οτι ισως δεν καηκε μονη της...

Σελίδα 1 από 2 12 ΤελευταίαΤελευταία

Παρόμοια Θέματα

1. cd player
    από billos1989 στο forum Ραδιόφωνο & CD Player
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο Μήνυμα: 28-01-06, 10:34

Δικαιώματα - Επιλογές

• Δημιουργία θεμάτων: Όχι
  • Υποβολή μηνυμάτων: Όχι
  • Σύναψη αρχείων: Όχι
  • Επεξεργασία μηνυμάτων: Όχι
  •