Ναι άλλαξα μόνο τους φερρίτες και τίποτε άλλο. Αυτό που θέλω να πω στο χωρίο που έκανες quote είναι ότι το βραχυκύκλωμα προκλήθηκε αποκλειστικά γειώνωντας τα 5V με το λάθος καλώδιο.
Παραθέτω φωτογραφία με τα δύο βίσματα, το κίτρινο είναι του καινούργιου ενώ το μαύρο του παλιού motherboard.. Παρατηρήστε ότι είναι πανομοιότυπα και τα key (η βουλωμένη τρύπα) και στα δύο είναι στο ίδιο σημείο. Αυτό που αλλάζει είναι το pin configuration. Φαίνεται λίγο στη φωτό. Εκεί που το κίτρινο παίρνει τα 5V το μαύρο έχει γείωση και μάλιστα σε ηλεκτρική σύνδεση με το USB case δηλ. κατ' επέκταση το σασσί του PC. Αυτό έκανε τη ζημιά.....!!!! Όλες οι άλλες διαδρομές δεν πειράχτηκαν. Η μεγάλη μου μαμακία ήταν ότι δοκίμασα το λάθος καλώδιο και στα δύο headers οπότε το κακό ήταν διπλό. Φυσικά στο δεξιό header έμεινε περισσότερη ώρα μέχρι να καταλάβω τι έγινε, γι αυτό και η έντονη μαυρίλα.
Για την επισκευή τώρα. Όπως βλέπετε δεν ήμουν καθόλου υπομονετικός (ήμουν αλλά ήθελε κι άλλο) οπότε οι κολλήσεις αν και καλές (όχι ψυχρές) δεν είναι τόσο λεπτοκαμομένες. Στην δεξιά ιδίως το παράχεσα μιας και δε βρήκα και πολύ ψωμί για να κολλήσω. Καθαρισμό της σολντερίνης ΔΕΝ έκανα. Λέτε να επιρεάζει αυτό; Να επισημάνω κάτι νέο, το memory stick που είπα σε προηγούμενο post ότι δεν έπαιξε, τελικά έπαιξε αλλά δεν παίζει πάντα. Δεν ξέρω τι νούμερα είναι αυτά που μου κάνει οπότε δεν ξέρω αν τελικά έχει πρόβλημα η επισκευή. Στην αρχή φαντάστηκα ότι με την επισκευή μπορεί να παίξει σε ταχύτητες USB 1.1 και όχι USB 2 αλλά να παίζει τρεις και να μην παίζει μιά δεν μπορώ να το εξηγήσω. Μάλιστα έκανα και μεταφορά από PC στο συγκεκριμένο stick δεδομένα 1GB και αυτή έγινε κανονικά. Πιστεύετε ότι πρέπει να βγάλω τη σολντερίνη; Βασικά είμαι καθαρός τύπος και συνήθως το κάνω αλλά φοβάμαι στη συγκεκριμένη περίπτωση μην κάνω καμιά ζημιά......!!!!!
Τα φώτα σας.
Υπάρχει τρόπος να ελέγξω την ταχύτητα σύνδεσης του USB.