οταν δοκιμαζεις το γουφερ του ηχειου να μην ειναι τιποτα αλλο συνδεμενο πανω, ουτε crossover ..τιποτα.
Απο την στιγμη που ειχες αγορασει τα ηχεια στην Αγγλια τα ειχες δοκιμασει ποτε αν παιζουν ή ειναι η πρωτη φορα που τα δουλευεις.?
οταν δοκιμαζεις το γουφερ του ηχειου να μην ειναι τιποτα αλλο συνδεμενο πανω, ουτε crossover ..τιποτα.
Απο την στιγμη που ειχες αγορασει τα ηχεια στην Αγγλια τα ειχες δοκιμασει ποτε αν παιζουν ή ειναι η πρωτη φορα που τα δουλευεις.?
τελευταια φορα επαιξαν πριν απο δυο χρονια περιπου για 6 μηνες.Επαιζαν τοτε μια χαρα.Απο τοτε μεχρι χθες δεν ειχαν παιξει καθολου.
Ελεξε παλι αν τα καλωδια απο το σημειο πανω στον κορμο του ηχειου που μπαινουν μεσα στο χαρτονι ειναι ενταξει.
Παρε μια μπαταρια 1,5v και δωσε στιγμιαια ταση μονο στο γουφερ ,να μην ειναι τιποτα αλλο συνδεμενο πανω στο γουφερ και κοιτα τι θα κανει αν 8α κουνηθει καθολου.
Αν οχι ,παρε μια μπαταρια 9v και δωσε παλι στιγμιαια ταση κοιτα και παλι τι θα κανει κανονικα
και στις2περιπτωσεις θα πρεπει να βγαλει θορυβο και να κουνηθει ο κωνος.
Αν δεν γινει παλι τιποτα πλακωσε το στις σφαλιαρες μπουνιες κλωτσιες και μετα πηγενε το να το δει ενας επαγγελματιας ηλεκτρονικος. ( Αν εχει ζημια το πηνιο στις περισσοτερες περιπτωσεις δεν συμφερει η επισκευη ) μονο σε πολυ ακριβα ηχεια επαγγελματικα συμφερει η επισκευη.[/b]
Εγινε Μπαμπη σ' ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σου,οπως και ολους τους αλλους.
Θα δοκιμασω με τις μπαταριες και θα σας πω τελικα τι εγινε.
Aν δεν γίνει κατι και με τις μπαταρίες τοτε μπορεί κάποιος να τα συνδεσε σε κανα ενισχυτή και να τους "έσκασε ολα τα γκάζια" εν αγνοίας σου και κάηκαν. δέν εξηγείται αλλίως αφου παλιά δουλευαν και τώρα όχι![]()
μηπως τα καλωδια εσωτερικα εχουν φυγει απο την θεση τους;
θα βολευε αυτο εχεις τροπο να τα ανοιξεις χωρεις να τα σπασεις
ή γενικα να τα χαλασεις;
Η ενεργεια πρεπει να ειναι δωρεαν για ολους.
Παιδια με την μπαταρια δεν εγινε τιποτα.Μονο απο το ενα ακουστηκε ηχος οταν το συνεδεσα,λειτουργει κανονικα.Το αλλο ενα ενω επαιζε για 5-10 λεπτα (μουσικη),μετα σταματησε!
Τα υπολοιπα 2 ειναι τελειως νεκρα.
Τα καλωδια τα εχω τσεκαρει,σιγουρα δεν ειναι αυτο ουτε οι επαφες.
Τελος παντων,τωρα πρεπει να βρω να αγορασω τεσσερις κωνους καλους να τους βαλω στη θεση των αλλων.Βεβαια δεν ξερω αν θα χρειαστει να αλλαξω και τα tweeter και τα crossover αφου θα αλλαξω woofer.
Όχι δεν υπάρχει λόγος φίλε μου μην αλλάξεις τίποτα άλλο. Απλώς να προσέξης οι κώνοι να είναι όσο το δυνατόν πιο ίδιοι γίνεται ώστε να μην υπάρχουν κενά στην απόκριση των ηχείων και φυσικά να κάνουν στην τρύπα της δικιάς σου καμπίνας.![]()
Παιδια αυτα ειναι τα ηχεια.Μηπως εχετε να προτεινετε κατι για woofer?
AV 120
2 Way Bass Reflex
2 x 165 mm Bass Driver
25mm Soft Dome Tweeter
48Hz-20KHz Response
88db Sensitivity
130 watts RMS
8ohms impedance
Blue, Black or Silver grilles.
Beech/Black Ash
W:22 x H:79 x D:23.5 cm
16 Kg
Στο Βοn Studio μπορεί μα βρείς έχει άπειρα(δεν κάνω διαφήμηση απλώς ότι έχω ψάξει εκεί το έχω βρεί). Δες και www.bonstudio.gr