Καλησπέρα στην ομάδα! Επανέρχομαι μετά από δύο χρόνια για το εξής θέμα που έχω με τον ψυγειοκαταψύκτη ντουλάπα (General Electric side by side model GSG22KEMDFWW). Πριν από δύο χρόνια είχε θέμα με την απόψυξη και με την αλλαγή του αισθητήρα απόψυξης μαζί με τον ανεμιστήρα λύθηκε. Από τότε έχω τοποθετήσει δύο ψηφιακά θερμόμετρα ένα στον καταψύκτη στο πάνω μέρος λίγο πιο κάτω από το κλαπέτο μέσα από το οποίο περνάει ο ψυχρός αέρας στο χώρο της συντήρησης. Πρόσεξα τις τελευταίες 15 μέρες ότι κάποιες μέρες ανέβαινε πάνω από +8 βαθμούς. Κάθε φορά έλεγχα με το χέρι το κλαπέτο από την πλευρά της συντήρησης και δεν έβγαζε κρύο αέρα παρόλο που ο ανεμιστήρας δούλευε. Έτσι από την πλευρά του καταψύκτη (αριστερή πλευρά) είχα ρεύμα κρύου αέρα που έστελνε ο ανεμιστήρας προς τα πάνω και από τη δεξιά πλευρά δεν έβγαζε καθόλου αέρα. Βάζω το χέρι μου και στο άνοιγμα του κλαπέτου πιάνω ένα αφρολέξ που κλείνει το άνοιγμα. Δοκίμασα με ένα κατσαβίδι μακρύ και κουνώντας το κατάλαβα ότι κάτι έσπρωξα προς το βάθος και αμέσως ελευθερώθηκε η δίοδος και εμφανίστηκε ο ψυχρός αέρας στη συντήρηση οπότε όλα καλά. Αυτό κρατάει μία ή δύο μέρες και μετά ξανά τα ίδια μόνο που τις επόμενες φορές δοκίμασα με επιτυχία το reset με βγάλσιμο του φις για 3 μέχρι 10 δευτερόλεπτα οπότε μετά συνέρχεται. Ψάχνοντας να δω γιατί δεν ανοίγει το κλαπέτο ενώ η θερμοκρασία είναι πάνω από 7 βαθμούς οδηγήθηκα σε ένα αισθητήρα ελέγχου θερμοκρασίας της συντήρησης και που ανήκει στο ίδιο συγκρότημα με το κλαπέτο. Υποψιάζομαι αυτόν αφού για 22 χρόνια δεν αλλάχτηκε ποτέ. Βρήκα και βιντεάκι στο youtube που δείχνει πως ανοίγει το κανάλι. Μία βίδα βγάζεις. Συγνώμη για το κατεβατό αλλά προσπάθησα να μεταφέρω την εικόνα όσο πιο κάθαρά γίνεται και εδώ βοηθάει η εμπειρία πολύ... Ευχαριστώ πολύ και αν κάποιος φίλος μπορεί να βοηθήσει κάθε βοήθεια δεκτή...

Απάντηση με παράθεση