Καλησπέρα.
Εχω ένα κλιματιστικο Fujitsu με εσωτερική μονάδα ASYA24LCC και εξωτερική AOYR24LCC. Μου βγάζει σφάλμα 'serial reverse error at start up'. η ένδειξη είναι operation: σβηστό, timer: αναβοσβήνει 2 φορές.
Ο ψυκτικός μου που το είδε μου είπε ότι είναι εξωτερική πλακέτα. Την έστειλε σε service γιατί πλέον δεν υπάρχει από την Fujitsu και του είπαν ότι η πλακέτα είναι λειτουργική. Επειδή όμως είχαμε στείλει μόνο τις εξωτερικές πλακέτες, ξανά στείλαμε όλες τις πλακέτες εσωτερική & εξωτερικές σε άλλον επισκευαστή και μας είπε ότι τελικά είχε πρόβλημα η εξωτερική, την επιδιόρθωσε και την έλεγξε πλήρως. Τελικά τις ξανατοποθετήσαμε και πάλι δεν λειτουργεί το κλιματιστικό βγάζοντας το ίδιο σφάλμα. Ελεγξαμε το μοτέρ του ανεμιστήρα ( panasonic MFE 24-ROM ) και φαίνεται καλό. Οταν δίνουμε ρεύμα, ακούμε να οπλίζει το ρελέ.
Επίσης, το led που έχει πάνω η εξωτερική πλακέτα δεν αναβοσβήνει. Βγάλαμε από πάνω τα θερμίστορ, το μοτέρ FAN, την 4 way valve και μετρήσαμε τάσεις και φαίνονται ΟΚ. Για παράδειγμα, πάνε στην πλακέτα του κοντρολερ 220V AC, όπως και 15V DC kai 5V DC.
Αυτό που θα ήθελα να ρωτήσω είναι εάν γνωρίζει κάποιος τι σημαίνει το συγκεκριμένο σφάλμα. Επίσης, πότε αναβοσβήνει το led στην εξωτερική πλακέτα.
Σημείωση: Εχουμε τσεκάρει και το καλώδια από την εξωτερική μονάδα προς την εσωτερική με πολύμετρο και φαίνονται ΟΚ.