Καλησπέρα,

Χθες παρέλαβα το καινούριο μου ψυγείο KGN49XIEA της Bosch. Υπήρξε λίγο ζόρι λόγω μεγέθους αλλά τελικά τοποθετήθηκε στη θέση του αναίμακτα και ευθυγραμμίστηκε με το δάπεδο.

Μετά από 5 ώρες περίπου το έβαλα στην πρίζα για πρώτη φορά και ακούστηκε ο συμπιεστής να λειτουργεί και μετά από λίγο τα πλαϊνά τοιχώματα ζεστάθηκαν αρκετά, κάτι που έδειξε ότι μάλλον το ψυκτικό κύκλωμα λειτουργεί.

Αφού έσβησα το ηχητικό alarm για μη επίτευξη της θερμοκρασίας (ρύθμιση σε 4C και -18C), περίμενα να σβήσει και το σχετικό οπτικό alarm, δηλ. να πιάσει θερμοκρασία, για να μεταφέρω τα τρόφιμα από το παλαιό μου ψυγείο (Westinghouse no-frost), το οποίο αν και καταναλώνει άφθονες kWh, είναι λίγο θορυβώδες και εξόριστο από προχθές στο μπαλκόνι με 34C, λειτουργεί εδώ και 30 χρόνια αγόγγυστα, με μια αλλαγή αντίστασης απόψυξης που έκανα μόνος μου.

Μετά από ~45λ. λειτουργίας του νέου ψυγείου, άνοιξα τις πόρτες για να δω πως πάει η ψύξη. Αν και ένοιωσα μια ψύχρα, δεν αισθάνθηκα κρύο αέρα από τους αεραγωγούς της συντήρησης ενώ η κατάψυξη έδειχνε παρόμοια σημάδια κάποιας ψύχρας.

Ίσως να ήταν λίγος ο χρόνος λειτουργίας και ίσως με το άνοιγμα της πόρτας να σταματάει ο ανεμιστήρας κυκλοφορίας ψυχρού αέρα αλλά με κλειστές πόρτες έστησα και αφτί και δεν μου φάνηκε να άκουσα τον ανεμιστήρα (τόσο αθόρυβος είναι άραγε?).

Αποφάσισα να ελέγξω οπτικά το evaporator στο χώρο της κατάψυξης (νομίζω δηλαδή ότι είναι εκεί, ίσως υπάρχει και άλλος για την συντήρηση?), αφαιρώντας το πρώτο συρτάρι, για να δω σημάδια ψύξης (λίγο άσπρισμα από πάγο) μέσα από τις γρίλιες αλλά δεν είδα κάτι (δεν ξέρω αν κοίταξα και στο σωστό μέρος).

Όμως, παρατήρησα ότι στο περίβλημα του evaporator υπήρχαν μπλε ταινίες σαν αυτές που τοποθετούνται για τη μεταφορά και αφαιρούνται εύκολα από τον τελικό χρήστη. Οι ταινίες αυτές είναι «σφηνωμένες» στο σώμα του περιβλήματος και εκτιμώ ότι δεν γίνεται να αφαιρεθούν από τον μέσο χρήστη (δείτε φωτό).

Τότε, έβγαλα το ψυγείο από την πρίζα και περιμένω τη Δευτέρα για να μιλήσω με το service της Bosch σχετικά με τις μπλε ταινίες και τα λοιπά που παρατήρησα.

Μέχρι τότε λοιπόν, μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει για τις απορίες μου που δημιουργήθηκαν από τα ανωτέρω; Δηλαδή:
1. Πρέπει να βγουν οι μπλε ταινίες που φαίνονται στις φωτό και αν ναι από ποιόν;
2. Ακούγεται ο ανεμιστήρας κυκλοφορίας ψυχρού αέρα;
3. Σταματά ο ανεμιστήρας κυκλοφορίας ψυχρού αέρα όταν ανοίγει η πόρτα;
4. Αυτά που έγραψα συνάδουν με καλή λειτουργία του ψυγείου;
5. Το self test (δεν το έκανα) που περιγράφει το manual, ελέγχει τη λειτουργία του ανεμιστήρα;

1.jpg2.jpg3.jpg

Εννοείται ότι ούτε έβαλα ούτε πρόκειται να βάλω χέρι λόγω της εγγύησης.

Ευχαριστώ πολύ!