Επανέρχομαι μετά από 2 ημέρες μετρήσεων μήπως κάποιος μπορεί να βοηθήσει γιατί χάθηκα...

Το ιστορικό είναι στο #14, οπότε στην ουσία έχω αλλάξει έναν αισθητήρα στο χώρο του ψυγείου πίσω από το φως για να σταματήσει ένα alarm SUPER + 3 και τώρα, υποψιάζομαι, το ψυγείο μάλλον λειτουργεί όπως λειτουργούσε και πριν, απλά τώρα έχω θερμόμετρα και το παρακολουθώ. Δεν έχω ελέγξει αν έχει πιάσει πάγο στην κατάψυξη, στην πλάτη ψυγείου μια έχει και μια όχι....

Η ρύθμιση είναι σταθερά στους 5o C (συντήρηση) και το πρόβλημα είναι οι μεγάλες διακυμάνσεις στη θερμοκρασία. Στην ουσία φαίνεται να λειτουργεί αυστηρά με βάσει τα χρονικά που έχει (πλακέτα?) και χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η τρέχουσα θερμοκρασία κάθε φορά... Δε ξέρω αν αυτή είναι η "φυσιολογική" λειτουργία ενός ψυγείου, προφανώς δε μπορεί να ανοιγοκλείνει ο συμπιεστής, αλλά μου φαίνονται μεγάλες οι διακυμάνσεις, παρόλο που κατά μέσο όρο οι θερμοκρασίες είναι σωστά, δηλαδή -18o C και 5o C (απλά υπέθετα ότι π.χ. το -18 στην κατάψυξη πρέπει να είναι σταθερό κάπως, να διατηρείται, άντε να πάει -20 με -16....)

Βάζω και ένα σχεδιάγραμμα που έκανα, οι έντονες γραμμές είναι οι πραγματικές μετρήσεις, και οι αχνές γραμμές τις έκανα εγώ, με βάση μαθηματική λογική....

- Θερμοκρασίες ΚΑΤΑΨΥΞΗ από -10o C εως -25o C περίπου
- Θερμοκρασίες ΨΥΓΕΙΟ από 10o C εως 1o C περίπου
- Ο συμπιεστής φαίνεται να ξεκινάει να λειτουργεί κάθε 3 ώρες και σταματά μετά από 3 ώρες συνεχόμενης λειτουργίας
- Μέσα σε 30 λεπτά περίπου πάει την ΚΑΤΑΨΥΞΗ από -10o C σε -25o C
- Για το ΨΥΓΕΙΟ θέλει περισσότερο χρόνο, σε 3 ώρες την πάει από 10o C σε 1o C
- Επειδή το ένα θερμόμετρο το έχω πίσω από τη σχάρα στην ΚΑΤΑΨΥΞΗ, είδα χτες σε λειτουργία το NO FROST, το έχω σημειώσει
- Επίσης, μόνο μία φορά ήμουν παρών όταν πήρε μπρος, στις υψηλότερες θερμοκρασίες (-10o C κατάψυξη και 10o C ψυγείο, αλλά όπως προ-ανέφερα δεν είμαι σίγουρος αν διαβάζει τις θερμοκρασίες)