https://blog.kotsovolos.gr/%CE%B1%CF...%CF%85-%CF%80/

Ποιες είναι οι ιδανικές συνθήκες

Όσον αφορά το θάλαμο ψύξης, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως η θερμοκρασία θα πρέπει πάντοτε να κυμαίνεται ανάμεσα στους 2 και τους 4 βαθμούς Κελσίου.

Ανάμεσα στις δύο παραπάνω τιμές, το ιδανικότερο είναι να «κινηθείς» πιο κοντά στους 2 βαθμούς, αφού το ανώτερο όριο των 4 βαθμών ίσως να μην είναι στην πράξη αρκετό για να συντηρηθούν ευπαθή προϊόντα, όπως τα γαλακτοκομικά. Από την άλλη πλευρά, η θερμοκρασία στη συντήρηση δεν θα πρέπει να προσεγγίζει τους 0 βαθμούς, καθώς τότε είναι πιθανό να σχηματισθεί πάγος στην επιφάνεια των τροφίμων.