Παράθεση Αρχικό μήνυμα από Fordakias Εμφάνιση μηνυμάτων
Καλημέρα φίλε μου. Μάλλον έχει κολλήσει το έμβολο της Η/Μ βαλβίδας. Με λίγο χτύπημα, ΕΚΤΟΣ ΠΡΙΖΑΣ εννοείται πάνω στο έμβολο πιθανόν να ξεκολλήσει. ΑΝ όχι μέτρα και το πηνίο την Η/Μ βαλβίδας μήπως έχεις πρόβλημα και εκεί όπως επίσης και τον διακόπτη του ατμού που βρίσκεται στο σίδερο.

Καλημέρα φίλε

Αυτό ακριβώς ήταν τελικά!!!! Τώρα κατάφερα να το ανοίξω και με ένα χτυπηματάκι η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα ξεκόλλησε και πλέον λειτουργεί άψογα. Έμπλεξα όμως με το άλλο που έβγαζε νερό μαζί με ατμό (STIRELLA IRIS SX939) και που για το λόγο αυτό τότε αγόρασα αυτό που συζητάμε. Σε αυτό, που τώρα δεν βγάζει καθόλου ατμό χωρίς να είναι κολλημένη η ηλεκτρομαγνητική του βαλβίδα (αφού τη δοκίμασα με ανεξάρτητη τροφοδοσία 220V), έψαξα όλο το κύκλωμα συνδεσμολογίας της και έφθασα στο εξής παράδοξο! Όταν πατάω το διακόπτη ατμού στο σίδερο αντί να δώσει τη φάση στο άκρο της βαλβίδας (το άλλο έχει σταθερά τον ουδέτερο), δίνει και εδώ ουδέτερο!!! Ετσι. χωρίς διαφορά δυναμικού στα άκρα του πηνίου της φυσικά δεν λειτουργεί. Το περίεργο είναι με τέτοια συνδεσμολογία (την οποία δεν πείραξα 100%) πως λειτουργούσε από καινούργιο??? Όταν δίνω φάση στο διακόπτη του σίδερου και πλέον λειτουργεί η ηλεκτροβάννα, δεν βγάζει ατμό αλλά ζεστό αέρα ενώ ατμός υπάρχει στο boiler που το διαπίστωσα ξεβιδώνοντας λίγο και με μεγάλη προσοχή την τάπα... Νομίζω ότι είτε εγώ κάνω κάποιο λάθος λογικής (οχι τεχνικό) είτε εδώ έχουμε σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες. Έχω αποτυπώσει ολόκληρη την υπάρχουσα συνδεσμολογία σε ένα χαρτί με όλα τα στοιχεία που περιλαμβάνει (αντιστάσεις boiler & σιδερου), θερμοστατικές επαφές του boiler θερμοστατη του σίδερου, διακόπτες σίδερου και γενικό, ενδεικτικές λυχνίες κ.λ.π. Έτσι έχω το σχέδιο συνδεσμολογίας πλήρες σαν να είχα το service manual... αλλά .... αδιέξοδο...